Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Miten saada ohjelmaa perheelle loman ajaksi. Piknik takapihalla ja reippaat kävelyt on kokeiltu. Missä perhe oikeasti voisi lomailla edullisesti. Kaikki maksaa niin paljon.

Vierailija

Eli siis jos saa kaikki valtiontuet, ei tarvitse käydä töissä elääkseen normaalia elämää. Kyllä on mennyt alas yhteiskunta. Onneksi kaikki tutkimukset todistavat että suomalainen tekee työtä huvikseen, ei rahan vuoksi. 

Oletko ajan tasalla

Vierailija kirjoitti:

Eli siis jos saa kaikki valtiontuet, ei tarvitse käydä töissä elääkseen normaalia elämää. Kyllä on mennyt alas yhteiskunta. Onneksi kaikki tutkimukset todistavat että suomalainen tekee työtä huvikseen, ei rahan vuoksi. 

Miten niin? Esimerkiksi artikkelin mukaan perheelle jossa on 2 aik. ja 3 lasta on laskettu että tarvitaan hyvään elämään n. 2880€ sen jälkeen kun asumiskulut ja joukkoliikenne on maksettu. Jos kyseinen perhe eläisi tukien varassa niin asumiskulujen jälkeinen summa olisi vain 1740€. (toimeentulotuen mukainen summa kyseiselle perheelle) Sen päälle maksetaan vain sähkö ja reseptilääkkeet. Joukkoliikennettä ei kustanneta vaan se pitää maksaa itse tuosta summasta. Esimerkkilaskelma on perheestä jossa kaikki lapset ovat yli 10-vuotiaita eli ei ole päivähoitomaksuja.

Harrastusmaksuja voi saada myös tuon summan lisäksi sossusta mutta summa on vaatimaton eli vain n. 200€ per lapsi per vuosi. Kyllä tuo "hyvän elämän" summa jää kuitenkin aika kaukaiseksi tai ainakin on selvästi vähemmän tuolla tukien varassa elävälle perheelle.

Käyttäjä213
Seuraa 
Liittynyt6.11.2015

Ja siis tuo 1000e/vuosi on reilu 800e kitaratunnit ja vajaa 200e parkour. Mut minkäs teet kun poika on musikaalinen ja vinkunut kitaratunteja jo vuosia... parkour siksi kun halusin myös liikuntaharrastuksen eikä tuokaan tietysti löytynyt omasta kotikunnasta...

WraithTodd
Seuraa 
Liittynyt7.9.2015

Hyvä elämä tosiaan on melko laaja käsite. Meillä jää asumiskulujen jälkeen rahaa noin 1600e/kk (perheessä siis kaksi lasta ja kaksi aikuista). Tuosta menee vielä satanen linkkakortteihin eli 1500e jää kaikkeen muuhun. 

Ei noilla rahoilla mitään etelänmatkoja tehdä saati ostella uusinta elektroniikkaa (joskin olisi typerääkin ostella uutta jos edellisetkin toimivat moitteettomasti) mutta kaikki tarpeellinen saadaan. Lapsilla on harrastukset, säänmukaiset vaatteet ja kengät jne. Kerran kesässä tehdään yksi lomareissu (yleensä Särkänniemeen lasten toiveesta). Ulkonakin voidaan aina välillä käydä syömässä.

Niin, en minä  ainakaan elämäämme kovin ankeaksi koe vaikka ei ihan noihin artikkelin summiin päästäkään.

"You are more like Wraith than you know."
"I'm not sure I like the sound of that."
"There is much about Wraith that you do not know, Sheppard."

Vierailija

Käyttäjä213 kirjoitti:
Ei tuo harrastuksiin laskettu summa riitä musiikkiharrastukseenkaan... mun 6veellä on kitaratunnit ja parkour treenit yht. 1000e/vuodessa plus välinekulut ja kuljetukseen kuluva raha.

Toki ellei lapsen lahjat riitä kunnalliseen musiikkiopistoon. Meillä lapsen pianotunnit ja teoria maksaa alle 500 vuodessa musiikkiopistossa. Baletti yksityisellä vähän enemmän. 4 tuntia viikossa.
Pojan jalkapallo n 600 vuodessa olus matkat esim Eurooppaan pelaamaan

Tonni miinusta

Meillä taitaa jäädä käteen tonnin alle sen, millä nelihenkinen perhe pärjäisi. Aika paljon puuttuu, mutta jotenkin on pärjätty. Tässä tilanteessa (ja välillä huonommassakin) ollaan oltu 6-7 vuotta.

Emma

Joskus aikoinani, kun olin lasteni kanssa kotona siis alle kouluikäisten niin tuloni olivat noin 1500 euroa käteen, yksinhuoltajan tuet. Menin töihin ja siitä se alamäki alkoi. Koskaan en ole ollut näin köyhä kuin nyt nämä vuodet ja töissä tosiaan käyn. Palkka vaan on pienempi kuin nuo silloin saamani tuet. Nyt olen raskaana ja sen jälkeen jään kotiin ja jos vaan mahdollista niin en enää ikinä tee työpäivää. En näe mitään järkeä raataa itseäni puolikuoliaaksi ja olla silti nälissään. Elämäni pahin moka oli ottaa työpaikka. No ensi vuoden puolella saan taas syödä kunnolla. Toki ihmisen pitäisi töitä tehdä elääkseen, mutta kyllä palkan pitäisi olla sellainen, että se kannattaa.

kumma juttu

Aika mielenkiintoinen tuo yksinhuoltajan summa, etenkin kun perheessä teini-ikäinenkin. Ero kahden aikuisen perheeseen n. 840 - 1220e. Ei ihme että yksinhuoltaja perheet ovat taloudellisesti eriarvoisessa asemassa. Elämäntilanne jo muutenkin raskas, lisänä vielä huoli taloudellisesta pärjäämisestä.

Vierailija

Kuinkahan moni perusperhe (työssäkäyvät vanhemmat) yltää noihin summiin mitä artikkelissa oli? Yksinhuoltajista puhumattakaan... Me olemme "hyväosaisia ja -tuloisia" ja meille jää juuri ja juuri 2700€/kk asumismenojen jälkeen. Pitäis vissiin ruveta loisimaan

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat