Antibioottiripuli. Mitä teen?

Vierailija

Antibioottikuuri aloitettu perjantaina. Sunnuntaina alkoi ripuli. Eilen en pystynyt syömään mitään, kaikki tuli toisesta päästä ulos. Tänään sama juttu. 

Olen syönyt antibioottikuureja elämäni aikana vaikka kuinka paljon, enkä ole koskaan aiemmin ripulia saanut. 

Mitä tälle pitää tehdä? Precosaa vaan ja kuuri loppuun?

Kommentit (10)

Vierailija

No höpöhöpö heti mitään difficileä tartte epäillä. Jos sulla on tosi hankalat oireet, kannattaa soittaa lääkkeen määränneelle lääkärille. Muuten ne apteekista neuvoo kyllä. Maitohappobakteerit tulee sitten ottaa eri aikaan sen antibiootin kanssa, ettei se siellä mahassa jo heti tapa niitä toivottujakin bakteereita. Ja maitohappoja kannattaa jatkaa PITKÄÄN ab-kuurin päätyttyä, antibiootit muuntaa suoliston bakteeristoa ainakin vuodeksi tai kahdeksi eteenpäin. 

Tsemppiä! 

Vierailija kirjoitti:

Toivottavasti on vain normali ripuli antibiooteista eikä kroonistunut antibioottiripuli clostridium difficile, joka on huono paranemaan ja vaatii yleensä ulosteensiirron terveeltä perheenjäseneltä.

https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/bakteeritaud...

Vierailija

Yäks! Kaikenmaailman paskajuttuja te jotkut kehtaatte julkisesti toitotella! Ooksä edes nainen AP? Ällöt jutut sulla ja miks luulet että sun ripulipaskat olisi kenestäkään kiva juttelunaihe?

Sääliks käy miestäsi!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

JOs noin paha ripuli tulee niin kannatta kyllä vaihtaa lääkettä. Ei varmaan auta maitohappobakteereillä. t kätilö

Jos ei ole ehtinyt jatkua pitkään, niin kyllä hyvinkin auttaa. Kannattaa ostaa sellaisia kapseleita, jotka sulavat vasta suolistossa ja nimenomaan antibioottikuuria varten tarkoitettu.

Vierailija

Mä sain ekan antibioottiripulin 35 vuotiaana. Makasin vessan lattialla yhden yön ja molemmista päistä tuli tavaraa. Aamulla apteekkiin hakemaan maitohappoja. Nykyään joudun ottamaan Precosaa sekä maitohappoa ja silti voin hieman huonosti. Ja joka antibiootilla ja penisiniilillä sama juttu. Joihinkin ei auta edes nuo varatoimenpiteet vaan pitää vaihtaa lääkettä. 

Eikä nuorempana ollut koskaan mitään ongelmaa enkä edes ole syönyt usein antibiootteja. 

Vierailija

Nyt on niin mielenkiintoinen aihe että kertokaa vaan ämmät lisää! Pahimmat paskajutut tänne! Tuleeko ripulissa ruuat kokkareisina ja sulamattomina läpi vai jäkö ne mätänemään suoleen?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat