Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Eric on työtön ilman omaa syytä

Kommentit (2)

Vierailija

ei ole tarkoitus moralisoida. Koitan selittää pointtini niin että sen voi ymmärtää. 

Joku suomessa menee metsään siinä että ihmiset eivät usko/jaksa/halua ottaa enemmän vastuuta kohtalostaan. En syytä siitä Ericiä tai muita vastaavissa tilanteissa olevia - heidän tilanteensa on pitkän ketjun tulos. 

Mutta poimitaan nyt vaikka tuo "haaveilee yrittäjyydestä". Onko Eric marssinut kirjastoon ja lukenut yrittäjyydestä, lukenut netistä? koittanu miettiä mikä ala voisi toimia, tehnty huvikseen laskelmia ja harjoitellut asiaa. Jos se on unelma, kannattaisiko asialle tehdä jotain. 
Ymmärrän jos ei maistu "edes yrittää" jos tulee näpeille koko ajan, mutta on se silti totta, että täällä ihmiset alistuvat asemaansa, eivätkä yritä (monet selvästi) sitä itse mitenkään korjata. Vain ylhäältä tuleva ohjaus otetaan vastaan, itse ei nousta sohvalta. 

En oikeasti tiedä millä tätät asenneilmapiiriä korjattaisiin, mutta esim. perustulo ei toimi ollenkaan jollei se tarkoita sitä että ihmiset haluavat eteenpäin. Se halu ei ole mitenkään itsestään selvää. 
Systeemin pitää kannustaa siihen että kukin pääsee toteuttaamaan itseään mahdollisimman hyvin. Nyt moni josta olisi enempään jaa junnaamaan, koska se on mahdollista ja kyky nähdä omia mahdollisuuksia puuttuu. 

Ihan sama kuin ihmset eivät halua mennä tukien määrään verrattavalla rahalla töihin. No jos olet 22v niin kannattaisiko ajatella, että ei se eka duunipaikka ehkä ole se viimeinen? Että ehkä se on vaan ensiaskel ja 5v kuluttua voi olla jossain muualla kuin räkimässä kattoon. 

En tarkoita syyllistää yksilöitä vaan ilmapiiriä ja systeemiä. 

 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat