Hallitus esittää aamu- ja iltapäivätoiminnan maksujen korottamista

Vierailija

https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2015/20150078

"Esityksessä ehdotetaan perusopetuslakia muutettavaksi siten, että koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien maksujen enimmäismäärää korotettaisiin. Enimmäismaksu 570 tunnin osalta nostettaisiin nykyisestä 60 eurosta 120 euroon ja 760 tunnin osalta nykyisestä 80 eurosta 160 euroon kuukaudessa. Samalla tiukennettaisiin velvollisuutta jättää maksu perimättä tai alentaa sitä, jotta perheen pienituloisuus ei muodostuisi esteeksi lapsen osallistumiselle toimintaan.

Ehdotettu laki lisäisi kuntien maksukertymää noin 18 miljoonaa euroa vuodesta 2017 lukien. Vuonna 2016 vaikutus kuntien talouteen olisi noin 7 miljoonaa euroa. Maksukertymien lisäksi kunnille kertyisi säästöä avustettuna toimintana järjestettävän aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluntuottajille myönnettävien avustuksien alentamisesta. Esityksellä ei ole valtiontaloudellisia vaikutuksia."

Kommentit (4)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Lapseni kävi ip-hoidossa vuonna 2006-2007 ja silloin meillä maksu oli 90 euroa/kk.

Kuukaudessa tuon verran? Mikähän ollut senaikainen lainsäädäntö? 

Vierailija

Onhan toi silti tosi halpaa. Vain hyvinvointi sosiaalidemokraattisessa Skandinaviassa moinen mahdollista. Itse kasvoin 70- ja 80-luvulla ja olin avainlapsi, ei ollut moisia etuuksia. Minusta tuli ihan täysipäinen yhteiskunnan veronmaksaja (sairaanhoitaja). Ovatko lapset muuttuneet? Omani ovat olleet myös avainlapsia, poikani on DI ja tyttäreni opiskelee lääkäriksi. helsingin Töölössä asutaan. Ja on heillä isäkin, poliisi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat