Lapsi alkanut pelkäämään vieraita, mitä tehdä

Vierailija

Kaipaan hyviä neuvoja todella. Meillä on vähän reilu 2-vuotias tytär, jonka kanssa on todella suuria ongelmia sosiaalisessa kanssakäymisessä, tämä alkaa vaikuttaa jo koko perheeseen. Minun olisi tarkoitus palata työelämään, joten huolettaa jo senkin puolesta, että miten lapsi sopeutuu hoitoon.

Kaikki alkoi lääkäristä. Lapselle jouduttiin tekemään todella kurja toimenpide, jonka vuoksi hän joutui hysteeriseen tilaan. Tämän jälkeen hän on pelännyt erityisesti vieraita naisia ja jopa leikkipuistossa hän saattaa alka itkemään, jos joku toinen äityli puhuttelee häntä. 2-vuotis hammaslääkärin otin suosiolla yksityiseltä, jotta sain varmasti aikaa toimenpiteeseen, silti yli puolen tunnin hysteerisen itkun jälkeen hoitaja sai juuri ja juuri hampaat laskettua, mutta ei muuta.

Kaiken tämän lisäksi yhtäkkiä lapsi ei viihdy enää edes kylässä. Ystävilläni on suunnilleen samanikäisiä lapsia ja olemme vierailleet heidän luonaan säännöllisesti. Nyt huuto ja kotiin itkeminen alkaa joskus jo ennenkuin edes olemme kylässä. Tämä on ehkä kaikista raskainta ja en ymmärrä miksi näin, koska lapsi nautti ennen näistä kyläilyistä.

Jouduin myös laittamaan liikuntakerhon jäihin, koska sama kotiin itkemisen rumba alkoi samaan aikaan kun kaikki tämä muukin. Ja taas sama, lapsi suorastaan rakasti tätä harrastusta ennen.

Olisin todella kiitollinen, jos joku osaisi antaa rakentavia neuvoja tai olisi edes joku joka on ollut vastaavassa tilanteessa. Vähiten kaipaan ilkeilyä, olen jo omassa mielessäni ehtinyt miettiä tarpeeksi monesti olevani epäonnistunut äitinä. Voisiko uhmaikä liittyä tähän jotenkin? Lapsella alkoi kuitenkin kova uhmaaminen juuri samoihin aikoihin muutenkin. Tuntuu niin pahalta että aikaisemmin nautittiin kaikesta tekemisestä ja nyt kaikki on lapsen mielestä nounou tai pelottavaa.

Kommentit (3)

Vierailija

Lapselle on ehkä jäänyt trauma. Lapsen kanssa voi käsitellä lääkärikäyntiä puheen ja leikin avulla jolloin lapsi pääsee käsittelemään asiaan liittyvät tunteensa. Voit esim leikkiä lääkärikäynnin pehmoleluilla yhdessä lapsen kanssa ja samalla kysellä ja kuunnella. Samalla voi alkaa totuttamaan lasta tilanteisiin jotka tällä hetkellä pelottavat, paljon rauhoittelua ja kerrotaan aina etukäteen minne mennään ja mitä tehdään, pieniä aikoja kerrallaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat