Onko lama nyt pahempi kuin 90-luvun alussa?

Vierailija

Onko lama nyt pahempi kuin ikinä?

Kommentit (5)

Vierailija

Kyllä silloin mielestäni oli pahempi. Romahdus oli nopea, ja kyllä silloin hävisi moni tuttu firma, pankki, yms ja työttömyysluvut oli huimia. Myös säästöt oli kovia. Moni menetti kotinsa myös. Mutta kaikki tapahtui nopsaan, ja toisaalta toipuminenkin läksi nopeammin käyntiin. Mutta toivoa oli...

Vierailija

Paha on ja yhä pahenee, vasta alkusoittoa sille mitä on odotettavissa. Suomi on syvällä suossa ja siellä pysyykin. SSS-hallitus soutaa ja huopaa, tällä menolla Suomi-vene lipuu lopullisesti karille ja uppoaa. Kun ei omat elätettävät riittäneet niin piti vielä ulkomailta ottaa lisää ylläpidettäviä. No onneksi tämä maailma saa pian palkkansa; ja minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja merkkejä alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita.

Vierailija

Kyllä oli pahempi. Asuntolainan korot kipusivat kattoon ja jotkut joutuivat myymään asuntonsa, mutta velkaa jäi. Asuntojen hinnat laskivat 50 %.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kyllä silloin mielestäni oli pahempi. Romahdus oli nopea, ja kyllä silloin hävisi moni tuttu firma, pankki, yms ja työttömyysluvut oli huimia. Myös säästöt oli kovia. Moni menetti kotinsa myös. 

Isäni kanssa tuossa aiheesta puhuin, ja hän kertoi, että vanhempieni asuntolainassa oli ollut pahimmillaan 15 % korot. Saivat kyllä lainat maksettua vaikka isä teki välillä 4-päiväistä viikkoa tavallisen 5-päiväisen sijaan (työpaikallaan meni vähän heikosti välillä).  

En muista, että lama olisi näkynyt perheemme arjessamme muutoin kuin että ulkomaanmatkustelu loppui (aiemmin olimme joka vuosi noin 3-4 viikkoa kesälomalla ulkomailla koko perhe). Meidän lasten harrastuksista vanhemmat halusi pitää kiinni ja niihin satsattiin rahaa. Mitään himorikkaita ei oltu, mutta pärjättiin kuitenkin taloudellisesti.

Vierailija

Mä aloin maksaa opintolainaa takaisin silloin. Pahimmillaan korko oli 11.55 %, ja silloin muut korot oli jo laskeneet, esim asuntolaina silloin oli jo 5-6, oli tippunut noista huippuluvuista, jolloin oli 15-16%. Se tuntui tosi väärätä, varsinkin kun mies oli työtön, eikä ex-yrittäjänä saanut mitään tukea. Mun opintolainan maksua ei huomioitu laskelmissa, joten olimme tosi tiukalla, j ei saatu mitään tukea. Palkkani oli harjoittelijanpalkka silloin vielä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat