200 000e velkaa, yksin. Onnistuuko?

Vierailija

Tiedättekö onko edes mahdollista että mies saisi 200 000 euron lainan itselleen (jos maksaisi minut ulos talosta jonka arvo reilu 300 000e). Suostuuko pankit tähän? en tiedä ollenkaan. Vakituinen työ on. Ja mikä on minimi mitä pitäisi kuukausittain maksaa, voisiko lyhentää ihan pienen pieni summa? täs kun mietin mitä jos...tiedän että hän haluaisi jäädä taloon, en halua ilkeä olla ja kysyn sen takia että tiedän onko edes mahdollista tämän päivän suomessa? tai jos haluan erota, onko pakko myydä talo...

Kommentit (10)

Vierailija

No jos olet sopuisa ex- vaimo voit vuokrata puolikkaaksi miehelle nimellistä vuokraa vatai sitten soitto että mies vaan maksaa yhteistä lainaa jatkossa yksin

Vierailija

Minä erosin vuosia sitten ja minulle jäi vielä enemmän lainaa yksin hoidettavaksi. Nykyään pankit ovat tarkempia, en tiedä onnistuuko enää. 

Vierailija

Luulisin, että joku 1000 - 1200 voisi olla realistinen kuukausierä tuonkokoiselle lainalle. Se on sitten eri asia, että mahtaako miestä kiinnostaa ostaa hulvattoman hintaista omakotitaloa pelkästään itselleen.

Vierailija

Jos talo on hyvällä paikalla ja kiinteistövälittäjän mukaan tuon arvoinen ja hän todella haluat asua talossa, niin laina kannattaa ottaa. Pankissa katsotaan, että omaa rahaa on 70%. Tuossahan se toteutuu, jos talon arvo 300 000 ja velkaa pitää ottaa 200 000. 1000 e lyhennys kuukaudessa on kova lyhennyserä yhdelle ihmiselle. Omakotitalon kulut on itsessään suuret ja lyhennys siihen päälle.  Mutta todennäköisesti mies löytää puolison vuoden , kahden kuluessa ja lyhennyserää voi jopa kasvattaa. Miehet yl. Löytävät uuden puolison nopeasti.

Vierailija

Hmm. En tiedä vaikuttaako myös hieman, että missä päin Suomea talonne sijaitsee.. Mutta myös se, että mikä tulevaisuudessa miehesi (maksajan) mahdollisuus säilyttää maksukykynsä, tai jopa parantaa sitä. Asiaan vaikuttanee, myös se, että ketkä mahdollisesti, myös miehen lisäksi jäisivät asumaan taloon. Esimerkiksi tuleeko miehen maksaa sekä talosta että mahd. lapsista koituvia elatusapuja, vai voiko mies periaatteessa saada osan tuloistaan elatusapuina. - Periaatteessa siksi, että elatusavut ovat ensi-sijaisesti tarkoitettu niiden kohteelle, e. yleensä lapsille ei kenenkään talon maksamiseen. Mutta jos elatusavuilla voidaan maksaa osa lasten kuluista, niin "säästyy" omia tuloja, vaikka juurikin talon maksamiseen. Mutta, mutta tarvitseeko mies tai haluaako mies lopulta asua yksin n. vuotta yksin kytkettynä noin isoon lainaan? - Vai onko kyse siitä, että mahd. lapsille halutaan näin turvata "vanha koti"      

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

No jos olet sopuisa ex- vaimo voit vuokrata puolikkaaksi miehelle nimellistä vuokraa vatai sitten soitto että mies vaan maksaa yhteistä lainaa jatkossa yksin

Tämä ratkaisu takuuvarma riidanaihe, kun uudet puolisot mukana kuviossa. Miksi joku haluaisi omistaa jotain yhdessä ex-puolison kanssa yhdessä. Vakuutuslaitos ja pankkikin saattaisivat suositella muuta ratkaisua.

Vierailija

"Tämä ratkaisu takuuvarma riidanaihe, kun uudet puolisot mukana kuviossa. Miksi joku haluaisi omistaa jotain yhdessä ex-puolison kanssa yhdessä. Vakuutuslaitos ja pankkikin saattaisivat suositella muuta ratkaisua." - Toisaalta se saattaa toisinaan olla hetkellisesti ihan kelvollinen ratkaisu, kun talo ei menekään kaupaksi, eikä ole varaa tai haluja maksaa toista ulos. - Ja mihin tuo perustuu, että toinen löytää pian uuden kumppanin, joka on myös pian valmis muuttamaan toisen luo ja  velalliseen (omakoti)taloon ?

Vierailija

Minun brutto on 4000e, ja olisin saanut yksin lainaa sata tonnia. 

Jos oisin myynyt asuntoni, olisin saanut 160 000. Asunnon arvo on tuo sama.

tänä syksynä, handelsbankenista

Vierailija

Mulla lainaa ~tuon verran, otettu pari vuotta sitten, eikä ollut mitään ongelmia. Lähinnähän kysymyksenä on riittävätkö tulot pankin mielestä, ja tässä voi pankeissakin olla jonkinasteisia eroja.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat