Kansalaisaloite varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen säilyttämisen puolesta

Vierailija

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1634

"

"Varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusta ollaan muuttamassa siten, että tulevaisuudessa yhdellä varhaiskasvattajalla tulisi olemaan nykyisen seitsemän sijaan kahdeksan (8) yli kolmevuotiasta lasta vastuullaan. Yli kolmevuotiaiden lasten ryhmät tulisivat näin ollen kasvamaan vähintään kolmella lapsella 24 lapsen ryhmiksi. Lisäksi suunniteltu subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaus tulisi toteutuessaan kasvattamaan osa-aikaista varhaiskasvatusta saavien lasten määrää nykyisestä huomattavasti. Koska varhaiskasvatuksen ammattilaisella saa nykyisen lainsäädännön mukaan 13 osapäiväistä lasta vastuullaan, tulisivat lapsiryhmät kasvamaan suuremmiksi kuin peruskoulun luokat."

Säästö tulee olemaan pieni ja se maksetaan takaisin myöhemmin tämä on nähtävissä esimerkiksi OECD:n laskelmista, joissa Suomi tulee myöhemmin maksamaan tästä säästöstä yli miljardin euron tappion lasten myöhemmässä elämässä. Varhainen tuki ja nopea puuttuminen sekä laadukas varhaiskasvatus ovat avainasemassa lapsen myöhemmälle elämälle. Allekirjoita sinäkin!

Kommentit (6)

Vierailija

Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajottaminen merkitsee ymmärrettävästi muutosta ryhmäjärjestelyissä päiväkodeissa. Harmi on ettei kuntien taholta tätä uutta tilannetta julkisesti pohdita ja mietitä uudenlaisia rakenteita. Keskustelu on juuttunut uhkakuvien maalaamiseen jossa oletetaan vanhojen rakenteiden säilyvän ennallaan ja muutokset vaan runnataan näihin. 

Vierailija

Meillä ei ole varaa antaa yksilöllistä varhaiskasvatusta kotona lojuvien vanhempien lapsille kokopäiväisesti.

Velkaa on jo muutenkin tarpeeksi. Vanhemmat voisivat ottaa vastuuta lapsistaan ja kasvattaa niitä itse, jos ovat kotona.

Vierailija

Tämä on hirveän kurja ajatus. Liian pienelle lapselle on todella rankkaa olla isossa ryhmässä. Silloin sosiaaliset taidotkaan eivät pääse kehittymään kun ainoaksi tavoitteeksi tulee vain ns. selviytyminen. Lukekaapa vaikka Liisa Keltikangas-Järvisen kirjoja. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Meillä ei ole varaa antaa yksilöllistä varhaiskasvatusta kotona lojuvien vanhempien lapsille kokopäiväisesti.

Velkaa on jo muutenkin tarpeeksi. Vanhemmat voisivat ottaa vastuuta lapsistaan ja kasvattaa niitä itse, jos ovat kotona.

koska työttömäthän vaan kaikki makaa kotona, ne ei esim hae töiyä rai kehitä itseään milään lailla.

Vierailija

Rajaaminen ehkä auttaa vanhempia vahvistamaan tunnesidettä lapseen ja vahvistaa itsetuntoa vanhempana. Tämä on sekä vanhempien, lapsen sekä perheen kannalta parasta ennaltaehkäisyä. Vanhemmilla joilla suuria vaikeuksia vanhemmuuden kanssa tarvitsevat aivan toisenlaista apua kuin lapsen poistamisen kokopäiväksi. Miten ihmeessä uskotaan että tilanne tästä näin paranisi lapsen kohdalla, etenkin kun juuri läheiset suhteet aikuisiin harvoin nykyään isoissa ryhmissä toteutuu.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat