Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Niin paljon sitä tapahtuu, mutta siitä ei välitetä. Kaikki laittavat vaan syyn kiusatun lapsen omaksi viaksi. Järkyttävää, että opettajatkin lähtevät siihen kiusaamiseen mukaan. Ei mitään järkeä. O_o

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015102320549470_uu.shtml

  • ylös 7
  • alas 0

Kommentit (4)

tapa ittes porvarikakara

No ensinnäkin, Hjallis on tehnyt sen valtavan virheen, että on uskaltanut vaikuttaa varakkaalta Suomessa. Toi rikkaiden perheiden lasten kiusaaminen on tabu, enemmän puhutaan siitä kuin kiusaajat on "aina" ns. hyvien perheiden lapsia ja kuinka esim. halvoista vaatteista pilkattiin koulussa. HUOM. mitä tietysti tapahtuu myös. Asia vaan herättää huomattavasti enemmän myötätuntoa (tai ainakin tuntuu herättävän).

Mäkin sain raikuvasti turpaan kun verotiedot julkaistiin muksuna. Kuulin myös loppumatonta kuittailua asiasta. Ylipäätänsä mua kiusattiin n.9 vuotta. Epäilemättä oli lasten vanhemmat (vahvasti vasemmalla monet) olleet mukana kuittailemassa kotona, koska jotkut kommentit eivät sopineet lainkaan lasten suuhun. Äitini teki vielä virheen asettuessaan avoimesti kannattamaan kokoomusehdokasta. Et niin. Fyysinen väkivalta oli jopa vähemmän nöyryyttäväää, kuin täydellinen eristäminen yläasteella. Asiaan ei koskaan puututtu. Sitä yritettiin.

Vierailija

Tänään poliisi on laittanut näitä kiusaajavasureita putkaan kun ovat häiriköineet jotain mielenosoitusta. Järkyttävintä tässä on se että ajattelevat että on oikein kiusata erilailla ajattelevia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kiusatun äiti

Hjallis Harkimon blogikirjoitus kuvaa hyvin monen suomalaisen koulun asennetta koulukiusaamiseen ja myös kiusaajien vanhempien suhtautumistapaa. Paperilla, suunnitelmissa, koulun säännöissä ja juhlapuheissa kiusaamista vastustetaan. Tosielämässä kiusaajien kanssa korkeintaan keskustellaan asiasta. Mikään viranomainen tai muu taho ei valvo ja pakota koulua / kuntaa puuttumaan kiusaamiseen tehokkaasti. Siksi on täysin koulun rehtorin ja opettajien moraalista ja taidoista kiinni puuttuuko koulu tehokkaasti kiusaamiseen.

Myös kiusaajien ja sivustaseuraajien vanhempien asettuminen kiusattua vastaan ja kiusaajien puolelle on valitettavan yleistä. Monen rehtorin ja oppilashuoltoryhmän moraali rakoilee viimeistään siinä vaiheessa, kun kiusaajien vanhemmat alkavat syyllistää kiusattua ja jopa kiusatun perhettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla