Sivut

Kommentit (17)

Kiusatun äiti

"Pääjehuna voi olla aika sosiaalinenkin lapsi, joka pönkittää valta-asemaansa lapsiryhmässä." Ei kovin älykäs kommentti psykologilta, koska nimenomaan sosiaaliselle lapselle on tärkeää saada humiota ja vaikutusvaltaa yhteisössä. Jos hän ei saa sitä hyvällä, hän pystyy sosiaalisten taitojensa takia tehokkaasti hankkimaan valtaa pahalla.

On ällistyttävää, että asiantuntijatkin olettavat, että sosiaalisesti suuntautunut ja suosittu lapsi myös automaattisesti toimii moraalisesti oikein. Näin ei tietenkään ole. sillä moraali on aivan eri asia kuin sosiaalisuus tai suosio. 

Koulu voi olla Paha

Ihan fiksustihan Sinkkonen puhuu kokonaisuudessaan.  Muutamassa asiassa hän ampuu kuitenkin ohi. Ilmeisesti Sinkkonen välttää koulun syyllistämistä ja kääntää siksi katseen kiusatun vanhempiin.

Ensimmäinen huti. Sinkkonen olettaa, että lapsi tai nuori ei kerro kiusaamisesta vanhemmilleen. Varmaan on niitäkin, mutta nykyään lapset ja nuoret kyllä lähtökohtaisesti puhuvat näistä asioista vanhempiensa kanssa. Kaikissa kouluissa vaan opettajat eivät halua uskoa, että nämä "kivat sosiaaliset ja suositut lapset" kiusaavat.

Toinen huti. Sinkkonen sanoo, että kiusatun vanhempien pitää vain luottaa siihen, että opettajat ratkovat kiusaamisongelman ja kieltää kiusatun vanhempia hakemasta apua ongelmanratkaisuun koulun ulkopuolelta vaikkapa lakimieheltä. Tämä on varmasti juuri niin kuin Sinkkonen sanoo – alussa ja lähtökohtaisesti.

Mutta mitä kiusatun vanhemmat voivat tehdä, jos koulu ei puutu kiusaamiseen tehokkaasti?

Mitä kun koulun rehtori ja opettajat eivät sovellakaan käytännössä KiVa koulun –käytäntöjä?

Mitä kun kiusaaminen jatkuu kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen?

Mitä kun koulu kuuntelee kiusaajien vanhempia, jotka sokeasti ja lujasti ovat sitä mieltä, että heidän lapsensa ei kiusaa ja alkavat mustamaalata kiusattua?

Mitä kun koulun henkilökunta ei oikeasti välitä esimerkiksi, koska pelkäävät tilanteen monimutkaisuuttaa tai koska uskovat kiusattua mustamaalaavaa kiusaajajoukkoa ja näiden vanhempia?

Hyvä Sinkkonen, pyydän tarkistamaan vielä kantasi. Jos lasta tai nuorta kiusataan kuoleman partaalle asti, eikä koulu / kunta /sosiaalitoimi puutu asiaan, saako vanhempi olla tekemättä mitään?

Kiusaamisen pitkittyessä vanhemmat tehtävä on kyllä pelastaa lapsensa. Jos muu ei auta, ja asian hoitoon tarvitaan lakimies, poliisi tai muu pelote, niin sitten sellainen pitää kutsua paikalle.

Meidän perheemme muutti toiselle paikkakunnalle. Mikään taho ei auttanut: ei koulu, ei kunta, ei lastensuojelu, ei lasten psykiatria (jossa asiaa häiritsi koulun asenne: mikään ei ole koulun syytä, kiusaajat eivät ole kiusaajia vaan ihania sosiaalisesti lahjakkaita lapsia, kiusattu on sairas ja epäsosiaalinen ). Muutimme pois, jotta saimme nuoren turvalliseen kouluun. Maksamme yksityisen terapian itse. Nuori ei enää haudo itsemurhaa, mutta ei vuosien jälkeenkään pysty opiskelemaan. Tähän mennessä olemme maksaneet kiusaamisen aiheuttamia kuluja yli 15 000 €. Jos tämä monipuolisesti lahjakas lapsemme ei kuntoudu opiskelemaan ja työelämään koskaan, on lasku toki paljon suurempi sekä meille perheenä että hänelle henkilökohtaisesti.

Kaipa yhteiskunta edes sitten sairauseläkkeen kustantaa.

kiusaaminen voi olla huume

Töniminen ja nimittely ovat kiusaamista jos kohdistuvat samaan henkilöön useamman henkilön toimesta systemaattisesti. Mielestäni sinkkonen on oikeassa, että kiusaaja tarvitsee taustajoukot/yleisön.

joillakin huumeena toimii toisten eristäminen manipuloimalla niin, että häiritään tahallisesti jotain ihmistä jolloin hän ehkä reagoi vaikka tönäisemällä jolloin hänestä tehdään kiusaaja ja tämä iso porukka onkin se kiusattu.

Omana kouluaikana en tavannut luonnehäiriöisiä, mutta aikuisena olen tavannutluonnehäiriöisen pariskunnan, jolle kiusaaminen on huumetta ja kiusaaminen addiktio, he eivät tee muuta kuin etsivät naureskeltavaa.

Luonnehäiriöisten ihmisten manipuloivaan kiusaamiseen on lähes mahdotonta puuttua, koska suurin osa pelkää näitä eikä halua vastahankaan. Näin yhtä lasta saa vain kehua, tai muuten hänen vanhempansa hommaavat kaikki vanhemmat opettajaa vastaan jne Tällainen lapsi saa myös vapaasti kiusata muita, koska hänen vanhempansa ovat kuten Eerikan isä, he manipuloivat sosiaalitoimet jne tekemään kuten haluavat.

Kiusatun äiti

Miten epäsosiaalinen lapsi kiusaa ja saa yleisön mukaan? Kyllä varsinkin tyttöjen kieroon pwliin vaaditaan sosiaalisia taitoja enkä tässä tarkoita taidoilla positiivisia asioita vaan kykyä nuuskia toisen herkkä paikka, satuttaa toisten huomaamatta, levittää juoruja, tehdä toinen naurunalaiseksi ja eristää ja syrjäyttää ryhmästä.

Kiusatun äiti

Ja näitä sosiaalisia tyttöjä pitävät opettajatkin yleensä mukavina, koska he esittävät ja käyttäytyvät positiivisesti joitain kohtaan. Mutta sosiaalisuus ei ole sama kuin reiluus ja oikeudenmukaisuus. Kouluilla ei valitettavasti ole keinoja puuttua, sillä nämä esittävät Kiva-tunneillakin mukavaa. Välitunnilla taas käyttäytyvät aivan toisin. Pitäisi olla kamerat salaa kuvaamassa.

Vierailija

Meillä lapsi myös vaihtoi koulua kiusaamisen takia, koska kiusaamiseen ei tullut loppua ja lapsi eristettiin sosiaalisesti. Tavaroita varasteltiin, juoruja leviteltiin ja lasta haukuttiin vainoharhaiseksi. Terapia olisi hyödyksi vaan eipä ole varaa. Nyt alkaa ehkä jaloilleen pääsemään,mutta jäljet näkyvät. Viettää yksin suurimman osan ajastaan koska kiusaaminen vei luottamuksen ihmisiin eikä ole henkisiä resursseja tutustua uusiin ihmisiin. Surullista katsella vierestä ja tästä kärsii koko perheemme. Suosittu kiusaaja edelleen naureskelee kadulla vastaantullessa. Onneksi nyt ei enää tavarat katoile koulussa jne.

Vierailija

Avainasemassa on myös lasten vanhemmat! Jos kiusaajan vanhemmat hyväksyvät lapsensa toiminnan, koulun on mahdotonta puuttua. Liian vahvana elää vielä myytti opettajillakin, että kiusaaja olisi "reppana".

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Meillä lapsi myös vaihtoi koulua kiusaamisen takia, koska kiusaamiseen ei tullut loppua ja lapsi eristettiin sosiaalisesti. Tavaroita varasteltiin, juoruja leviteltiin ja lasta haukuttiin vainoharhaiseksi. Terapia olisi hyödyksi vaan eipä ole varaa. Nyt alkaa ehkä jaloilleen pääsemään,mutta jäljet näkyvät. Viettää yksin suurimman osan ajastaan koska kiusaaminen vei luottamuksen ihmisiin eikä ole henkisiä resursseja tutustua uusiin ihmisiin. Surullista katsella vierestä ja tästä kärsii koko perheemme. Suosittu kiusaaja edelleen naureskelee kadulla vastaantullessa. Onneksi nyt ei enää tavarat katoile koulussa jne.

Voi*piip*! Ihan kuin oma kokemukseni sillä erotuksella että en vaihtanut koulua ja kävin psykiatrisissa tutkimuksissa;  minä en kuulemma tarvinnut terapiaa. Vaikka kuinka itkin ja huusin että minua pitää hoitaa.13-v tyttö itkee lattialla ja haluaa osastohoitoon! "Ammattilaisten"mukaan kaikki on muka niin hienosti ja olen vahva, mutta luonteeltani hankala tyttö. Joten kehitin sen tutkimusjakson jälkeen itselleni kuoren, että en näytä ahdistustani enää kenellekään. En saa olla heikko. Lopulta 2 vuotta myöhemmin pommi räjähti: sairastuin paniikkihäiriöön ja erittäin pahaan masennukseen. Onneksi lähipiirini oli hereillä ja vei minut lääkäriin josta sain mielialalääkkeet. En ole käynyt terapiassa, sillä olen menettänyt luottamukseni kaikkiin mt-alan ammattilaisiin. Sen sijaan olen hukuttanut murheeni töihin ja opiskeluun.

Minä ja yksi pääkiusaajistani olemme jo kohta kolmikymppisiä, mutta silti tämä saattaa tuhahtaa "hyi v...u" jos satutaan kävelemään kadulla vastaan. Anteeksi suora puheeni, mutta mikä on mennyt pieleen että ihmisestä tulee suoraan sanottuna kävelevä paskakasa, joka saa melkein orgasmin piinatessaan muita?!

Tämmöistä touhua

naapurin kiusaaminen

vilho.

13.6.2007 10:02

haja-asutusalueella mihin on vittumainen naapuri rakentanut talonsa liian lähelle mun taloa vaikka tilaa olisi ollu muuallakin olen harkinnut koiran ostoa ,semmosen mikä räksyttää koko ajan. koira pidetään ulkona tilavassa häkissä ja sijoiteaan mahdollisimman lähelle naapurin taloa. ja sitten toinen olis jos alkaisin harrastaa moottorisaha veistoksien tekemistä.

olisko vielä jotain vittumaisia hyvin ääntä tuottavaa harrastusta josta olisi iloa naapurille

ihan mukavasti

13.6.2007 10:48

Radio pihalle huutamaan. Jos sulla on lapsia, niin osta sellainen mopo, jossa on ruohonleikkurin moottori ja anna ajella sillä pihalla. Futiksen pelaaminen pihalla on kova sana, lätkä vielä kovempi, ei muuta kuin aitaa paukkumaan!! Polttomoottoritrimmerissä on kova ääni kun ajaa täysillä....

itten

16.6.2007 18:07

edelliseltä kirjoitti:

tai siis älä osta, vaan lainaa joltain tutulta hirmu kallis auto viikoksi pariksi, kehu maasta taivaisiin, kunnes naapuri ostaa samanlaisen, ja sinä tuot vanhasi tilalle pihalle.

Näytä lisää

raahaa tontillesi vanha linja-auton romu...kirjoita spray:llä kylkeen iskulauseita, huuda ja meuhkaa, vittuile ja valita naapurillesi joka ikinen päivä...notku hänen tontillaan ja laajenna omaa tonttiasi naapurin puolelle. Vaihda sisä wc ulkohuussiin...paskaluukku naapuriin päin ja ei, kun anna palaa. Syytä kaikesta naapuria, ole hankala ja haasta lopulta heidät oikeuteen!

estokiusaamista

21.2.2012 10:44

Sinulla on paljon kohtalotovereita. Minun naapurin viimeisin kestoesitys on kulkea talomme edus katua paperi kyltti levällään jossa lukee kaikenlaista järjettömyyttä. Ne yrittää että hermostut ja käyt päälle, joten voivat syyttää väkivaltaisesta käytöksestä.Eivät tule ajatelleksi että se saattaa olla viimeinen näytös koko näytelmässä.(puuttu itsesuojelu vaisto kun ihminen ei ole henkisesti terve) Koita kestää ja ajatte "Jos on Lusikalla annettu ei voi Kapustatalla vaatia".

Ilmia

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

tällaista.aikuiset

31.10.2015 11:44

osa.tuosta.ketjusta kirjoitti:

Tässä näitä "vahvojen " ihmisten kirjoituksia, ovat muuten aika lailla samantyylisiä, että mietityttää monikohan tuohon ketjuun on loppupeleissä kirjoittanut...

naapurin kiusaaminen

vilho.

13.6.2007 10:02

haja-asutusalueella mihin on vittumainen naapuri rakentanut talonsa liian lähelle mun taloa vaikka tilaa olisi ollu muuallakin olen harkinnut koiran ostoa ,semmosen mikä räksyttää koko ajan. koira pidetään ulkona tilavassa häkissä ja sijoiteaan mahdollisimman lähelle naapurin taloa. ja sitten toinen olis jos alkaisin harrastaa moottorisaha veistoksien tekemistä.

olisko vielä jotain vittumaisia hyvin ääntä tuottavaa harrastusta josta olisi iloa naapurille

ihan mukavasti

13.6.2007 10:48

Radio pihalle huutamaan. Jos sulla on lapsia, niin osta sellainen mopo, jossa on ruohonleikkurin moottori ja anna ajella sillä pihalla. Futiksen pelaaminen pihalla on kova sana, lätkä vielä kovempi, ei muuta kuin aitaa paukkumaan!! Polttomoottoritrimmerissä on kova ääni kun ajaa täysillä....

itten

16.6.2007 18:07

edelliseltä kirjoitti:

tai siis älä osta, vaan lainaa joltain tutulta hirmu kallis auto viikoksi pariksi, kehu maasta taivaisiin, kunnes naapuri ostaa samanlaisen, ja sinä tuot vanhasi tilalle pihalle.

Näytä lisää

raahaa tontillesi vanha linja-auton romu...kirjoita spray:llä kylkeen iskulauseita, huuda ja meuhkaa, vittuile ja valita naapurillesi joka ikinen päivä...notku hänen tontillaan ja laajenna omaa tonttiasi naapurin puolelle. Vaihda sisä wc ulkohuussiin...paskaluukku naapuriin päin ja ei, kun anna palaa. Syytä kaikesta naapuria, ole hankala ja haasta lopulta heidät oikeuteen!

estokiusaamista

21.2.2012 10:44

Sinulla on paljon kohtalotovereita. Minun naapurin viimeisin kestoesitys on kulkea talomme edus katua paperi kyltti levällään jossa lukee kaikenlaista järjettömyyttä. Ne yrittää että hermostut ja käyt päälle, joten voivat syyttää väkivaltaisesta käytöksestä.Eivät tule ajatelleksi että se saattaa olla viimeinen näytös koko näytelmässä.(puuttu itsesuojelu vaisto kun ihminen ei ole henkisesti terve) Koita kestää ja ajatte "Jos on Lusikalla annettu ei voi Kapustatalla vaatia".

Ilmia

Näytä lisää

tommi h

15.6.2007 9:31

voi kulkea omalla tontillaan niin paljon kuin haluuaa. sekin voi ärsyttää joitakin naapureita.

ainakin meillä päin

KommentoiIlmiannaJaa

2 VASTAUSTA:

löytyy

15.6.2007 10:57

vinkit naapurisi iloksi, Aku Ankka on yksi parhaista jos ei paras. Irtisanoudu samalla työstäsi niin saat enemmän aikaa ja energiaa naapurisi ärsyttämiseen ja ikuiseen riitaan...

Kommentoi lainatenIlmiannaJaa

on munasillaan

16.6.2007 18:13

niin kannattaisko runkata samalla.

Kommentoi lainatenIlmiannaJaa

LISÄÄ KOMMENTTI

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa
LISÄÄ KOMMENTTI

Elämäonvahvojen

30.10.2015 22:25

Heikot ihmiset ovat heikoilla yhteiskunnassa. Vain vahvat pärjäävät. Heikot ovat tuomittuja luusereiksi ja niin tulee ollakin. Yhteiskunnassa ei ole tilaa heikoille.

Yhteiskunnan tulisi järjestää eutanasia heikoille yksilöille jotka eivät täytä tilaansa.

Luonto on liian armelias heikoille yksilöille. Eläinkunnassa heikot yksilöt ymmärtävät jättää laumansa hja poistuvat rasittamasta toisten kulkua.

Vierailija

Nämä kaikki kiva-koulu jututkin ovat sellaista pintapuolista meikkiä. Naamio, jonka taakse pääsee kätevästi piiloon, niin opettajat, rehtori kuin koulutoimikin. Kun ollaan kiva -koulu ja selvitetään pari käsirysyä tai haukkumista välkällä niin kaiken todetaan olevan ok, kiusaamiseen on puututtu ja taas voidaan hyvin henkeleitä paukuttaa, oltiinpas eteviä. Mutta sitten kun tulee näitä psykopaattilapsia, jotka osaavat ovelasti piilokiusaamisen, provosoidaan kiusattu purkautumaan siten, että saadaan kaikki vieritettyä sen kiusatun niskaan, niin voi että, sille ei tehdä mitään koska a) sitä ei huomata, b) vaikka huomataan niin ei tehdä mitään todisteiden puutteessa ja koska se olisi liian vaivalloista. Kiusaaja saa mellastaa todella kauan. Eikä tarvitse suurtakaan yleisöä asiaa hoitaakseen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Nämä kaikki kiva-koulu jututkin ovat sellaista pintapuolista meikkiä. Naamio, jonka taakse pääsee kätevästi piiloon, niin opettajat, rehtori kuin koulutoimikin. Kun ollaan kiva -koulu ja selvitetään pari käsirysyä tai haukkumista välkällä niin kaiken todetaan olevan ok, kiusaamiseen on puututtu ja taas voidaan hyvin henkeleitä paukuttaa, oltiinpas eteviä. Mutta sitten kun tulee näitä psykopaattilapsia, jotka osaavat ovelasti piilokiusaamisen, provosoidaan kiusattu purkautumaan siten, että saadaan kaikki vieritettyä sen kiusatun niskaan, niin voi että, sille ei tehdä mitään koska a) sitä ei huomata, b) vaikka huomataan niin ei tehdä mitään todisteiden puutteessa ja koska se olisi liian vaivalloista. Kiusaaja saa mellastaa todella kauan. Eikä tarvitse suurtakaan yleisöä asiaa hoitaakseen.

Nimenomaan. Pahimmat kiusaajat ovat todella taitavia. Manipuloivat. Äidit ja siskot apuna, koko perhe sairas.

PaHa koulu

</p> <p>Vierailija kirjoitti:

Avainasemassa on myös lasten vanhemmat! Jos kiusaajan vanhemmat hyväksyvät lapsensa toiminnan, koulun on mahdotonta puuttua. Liian vahvana elää vielä myytti opettajillakin, että kiusaaja olisi "reppana".

On ihan totta, että kiusaamiseen puuttuminen on vaikeaa, jos kiusaajien vanhemmat hyväksyvät kiusaamisen. Mutta se ei ole totta, etteikö keinoja olisi. Niitä on ainakin nämä: Keskustelut, kiusaajan ja tämän vanhempien ohjaaminen kuraattorin/ koulupsykologin juttusille, lastensuojeluilmoitus kiusaajista, ilmoitus poliisille, siirto erityisoppilaaksi käytöshäiriöiden vuoksi, painostaminen koulun vaihtoon, siirto erityiskouluun käytöshäiriön vuoksi.

Kaikki nämä voidaan toteuttaa myös ilman huoltajien suostumusta lapsen suojeluun vedoten. Koulut eivät vain viitsi nähdä vaivaa, koska on helpompaa savustaa kiusattu pois.

Sivut

Thread has been locked.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat