Ruotsin pakolaisarvio uusiksi – budjettirahat eivät riitä alkuunkaan

Vierailija

RUOTSI 
Ruotsin arviota tänä vuonna maahan saapuvista turvapaikanhakijoista joudutaan hilaamaan reilusti ylöspäin.
Ruotsin hallituslähteiden mukaan tänä vuonna Ruotsiin odotetaan tulevan noin 160 000 turvapaikanhakijaa ja ensi vuonna 135 000.

Valtion ja kuntien pakolaisbudjetit menevät samalla uusiksi, sillä ne on laskettu puolta vähemmän ihmismäärän mukaan, kertoo uutistoimisto TT.

Maahanmuuttovirasto tiedottaa uudesta arviostaan torstaina.

Vielä heinäkuussa maahanmuuttovirasto ennakoi Ruotsiin saapuvan tänä vuonna 74 000 turvapaikanhakijaa. Kun vuotta on jäljellä vielä vajaat kaksi ja puoli kuukautta, pakolaisia saapunut jo 99 000. Tiistaina kirjattiin uusi ennätysluku kun yhden päivän aikana turvapaikkaa haki 1 792 ihmistä.

Pääministeri Stefan Löfven myönsi äsken, että 150 000 turvapaikanhakijan odotetaan rikkoutuvan, mutta määrä tulee olemaan sitäkin suurempi.

Löfvenin esikunnasta ei haluttu keskiviikkona kommentoida Aftonbladetille asiaa. Kommentti luvataan torstain tiedotustilaisuuden jälkeen.

Pakolaisarvion korottaminen merkitsee yksin Ruotsin valtiolle usean miljardin kruunun lisäkustannuksia.

Tälle vuodelle valtio on budjetoinut maahanmuuttoa varten 33,2 miljardia kruunua, eli 3,5 miljardia euroa. Ensi vuoden budjettiehdotus oli ennen torstaita 40,1 miljardia kruunua, eli 4,3 miljardia euroa.

Timo Myllyniemi

Kommentit (1)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat