Pakolaistilanteesta EU-hätäkokous – Suomea ei kutsuttu

Vierailija

Pakolaistilanteesta EU-hätäkokous – Suomea ei kutsuttu

EU-komission puheenjohtaja on kutsunut koolle eräiden EU-maiden keskisen hätäkokouksen puimaan Balkanin pahenevaa pakolaistilannetta.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.  Kuva: Patrick Seeger / EPA 

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kutsunut useiden maiden johtajia pikaiseen hätäkokoukseen keskustelemaan Balkanin alueen pakolaistilanteesta. Kokous järjestetään sunnuntaina Brysselissä.

Juncker kutsui kokoukseen EU-maista Saksan, Kroatian, Itävallan, Bulgarian, Romanian, Kreikan, Slovenian ja Unkarin. EU:hun kuulumattomista maista mukana ovat Makedonia ja Serbia. Lisäksi kokoukseen osallistuvat EU:n ja YK:n pakolaisia avustavat toimistot ja rajavalvontavirasto Frontex.

Junckerin mukaan ylimääräinen kokous on tarpeen Balkanilla puhjenneen humanitaarisen hätätilan takia. Kymmenet tuhannet turvapaikanhakijat ovat jumissa rajoilla tai vaeltavat jalkaisin maanteillä Unkarin suljettua Serbian- ja Kroatian-vastaiset rajansa.

Junckerin toimiston tiedotteen mukaan tilanne edellyttää laajempaa yhteistyötä, aiempaa monikeskisempiä neuvotteluita sekä välitöntä toimintaa.

Lähteet: Yle, Reuters, AFP

Kommentit (3)

Vierailija

Ei tietenkään Suomea kutsuttu, koska siellä päätettiin rahdata kaikki mahdolliset loisijat tänne, ja ottaa itse ne oikeasti hätää kärsivät. Ja onhan meillä toki parempi ruokakin nyt, kun vallan salaatteja, oliiveja, fetaa  ja kurkkuja kymmenin kananmunin ja herkullisin pihvein nauttivat täällä. Welcome! We have a dream.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat