BBC:n uutisia: Turvapaikanhakijoiden lapsivaimot

Poistoon

Turvapaikanhakijoiden lapsivaimot kuohuttavat Alankomaissa

 
Alankomaissa ihmetellään, miten turvapaikkaa hakevien miesten alaikäisten lapsimorsianten kanssa pitäisi toimia. 

Alankomaissa noin parikymmentä 13-15-vuotiasta tyttöä on saanut luvan olla vastaanottokeskuksissa huomattavasti vanhempien kumppaniensa kanssa laissa olevan porsaanreiän takia. Tiedot käyvät ilmi julkisuuteen vuotaneesta maahanmuuttoviranomaisten asiakirjasta.

Syyriassa tytöt ovat olleet niin sanottuja lapsimorsiamia. Alankomaissa yritetään nyt kiireellä saada turvapaikanhakijoita koskevaan perheenyhdistämislakiin muutosta. Lapsiavioliitot rikkovat useita kansainvälisiä sopimuksia. Alankomaissa asiasta on noussut kohu, ja viranomaisia syytetään jopa pedofilian sallimisesta.

- Kun 12-vuotias tyttö on 40-vuotiaan miehen kanssa, ei se ole avioliitto - se on hyväksikäyttöä, sanoo poliitikko  Attje Kuiken.

- Puhumme hyvin nuorista lapsista, 12-13-vuotiaista. Haluan suojella näitä lapsia. Hallituksen pitäisi ottaa nämä lapset huostaan ja suojella heitä. He voivat altistua hyväksikäytölle jo nyt ennen kuin uusi laki astuu voimaan, Kuiken vaatii.

Yksi esimerkki Alankomaihin saapuneista lapsimorsiamista on 14-vuotias Fatema Alkasem. Viimeisillään raskaana oleva Fatema katosi hollantilaisesta vastaanottokeskuksesta kaksi kuukautta sitten. Tyttöä etsivä poliisi pelkää, että sairaalahoitoa tarvitseva Fatima on kuljetettu ulkomaille vasten tahtoaan.

Alankomaissa seksuaalisen kanssakäymisen suojaikäraja on 16 vuotta. Tällä hetkellä teini-ikäisten avioliitot kuitenkin tunnustetaan, jos liitto on virallisesti rekisteröity pariskunnan kotimaassa. Lakia halutaan muuttaa niin, että oikeus perheenyhdistämiseen koskisi vain avioliittoja, joissa molemmat osapuolet ovat yli 18-vuotiaita. Uusien säädösten on määrä tulla voimaan joulukuussa.

Alankomaihin on tullut tänä vuonna 36 000 turvapaikanhakijaa. 

Lähde: BBC

TEIJA LASSI
 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015102020538151_ul.shtml

Kommentit (1)

Vierailija

Suomessa mielestäni tuossa tilanteessa ei ole mitään huuli pyöreänä ihmettelemistä.  Jos vastaavia tilanteita tulee ilmi, niin mennää Suomen lakien mukaan, eli simppelisti:

- Suomessa avioliitto alaikäisen kanssa ei ole mahdollinen, joten heikäläisten avioliitto ei ole lainvoimainen Suomessa.

- Koska avioliitto ei ole lainvoimainen, ei aikuinen "aviomies" voi olla "vaimonsa" huoltaja. Lapsivaimo katsotaan maahan yksin saapuneeksi jolloin menettely on normaalin alaikäisen turvapaikanhakijan mukainen. Reilusti alaikäisestä huolehditaan sosiaaliviranomaisten protokollan mukaisesti.

- Suomessa suojaikäraja on 16-vuotta. Jos on syytä epäillä seksuaalista kanssakäymistä niin rikostutkinta on mahdollinen. Rikokseen syyllistyminen voi olla este turvapaikan myöntämiselle. Seksuaalisen hyväksikäytön uhri taas voi anoa turvapaikkaa, sillä suku ja "aviomies" muodostavat merkittävän henkilökohtaisen uhkan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat