Mistä laadukas ja toimiva keittiö?? Firmoja on kuin merenmutaa...kääk!?

TAru

Ajattelin uuden keittiön remontoinnin olevan hauska ja kivuton homma mutta kissan paskat! Tämä ei ole yhtään kivaa! Puustellin keittiösuunnittelija on täysi lapanen ja yhtään innokkuutta ei tunnu olevan sillä puolella vaikka sillä rahalla pitäisi kyllä ideoiden ja ehdotusten lentää. Tuntuu, että itse saa koko ajan olla kyselemässä ja ehdottamassa, kun suunnittelija vaan istuu kuin kuollut kala näyttöpäätteensä edessä. Kehtaanko pyytää yrityksestä toista suunnittelijaa (paraneeko se siitä) vai vaihdanko yritystä (paraneeko se siitä). Tuntuu, että kaikki myy samaa neliskanttista paskaa vähän erilailla paketoituna ja se mitä itse etsin (ruotsalainen maalaisromantiikka) niin sitä ei saa mistään.

Kommentit (6)

Vierailija

Ensin suunnittelet pääpiirteittäin mitä keittiöltä haluat mitä toimintoja ja minkälaisen. Siten mietit minkä verran sinulla on varaa käyttää keittiön hankintaan kokonaisuudessaan. Sen jälkeen sitten voit katella mistä sellaisia keittiöitä saa ja pyydät tarjoukset. Tarjoukset kun on tullu on sinun helppo valita niistä se toimittaja.

Netti on pullollaan erilaisia keittiötoimittajia. Mutta jokaisella on erilaiset nuo valikoimat ovissa ym. Mutta kun tiedät mitä suunnilleen haet niin sen mukaan sitten valitset yrityksen.

Vierailija

Meillä on Kvikin keittiö toiminut täydellisesti jo 9 v ja on edelleen uudenveroisen siisti. Kavereilla on ollut Ikean keittiö toistakymmentä vuotta ja ihan upea vieläkin. HInta ei aina takaa laatua (ja samat mekanismit + runkomateriaalit on kaikissa)

Edellisessä talossa oli sikakallis Puustellin keittiö joka oli 4 v jälkeen uusintaa vaille (ovien petsi haalistui, viilu rispaantui vaikkei lutrattu vedellä jne). Sama tapahtui 2 kaveriperheellä jotka myös erehtyi ostamaan Puustellia.

Vierailija

 Yksikään firma ei netissä kerro hintatasoaan joten hankala sen perusteella kyllä etukäteen arvottaa yrityksiä... Myöskin kaikki näytää myyvän lähes samaa kamaa eikä kenelläkään ole tarjolla minkäänlaisia persoonallisia ratkaisuja (ainakaan niitä ei kenenkään idea kuvissa näy). Erot ovissa ovat hienon hienoja joten sen perusteella ei voi ketään rankata pois. Totuus on se, että ovet tulevat lähes kaikille samoista tehtaista kaikenlisäksi joten samaa kuraa ne ovat kaikilla.

Vierailija

Joo yhtä helvettiä se on, tiedän. Kaikkia tavaroita ei saa yhdestä paikasta ja sitten asentajia saa ootella viikkotolkulla. Meillä on jo kohta onneksi valmis, mutta paljon tehtiin itsekin, kun muuten olisi venynyt ihan tolkuttomiin.

Vierailija

Jos hart ruotsalaista maalaisromantiikkaa, niin hae ensin ne keittiöfirmat, jotka myybät tuota tyyliä. Osta sisustuslehtiä, myös ruotsalaisia, ja etsi inspiraatiota. Googlaamalla selvität, mitkä yritykset toimivat Suomessa. Laati maksaa hunajaa eli täyspuisrt, jotka maalataan vasta oaikan päällä. Useimmat sisustuslehtien maalaisromanttiset keittiöt on koottu monesta yrityksestä, antiikkikaupoista, kirppareilta jne. Avaimet käteen saat jonkun yhden firman valikoiman mukaan. Onko Puustellilla edes kaipaamiasi kalusteita?

Vierailija

Ihan samaa paskaa ne on kaikki. Ne ovetkin on useammalla firmalla ihan samasta tehtaasta peräisin.

Muutamia eri firmojen keittiöitä olen tuttaville ollut kasaamassa, itse jos jotain ostaisin niin sitten ikeasta jossa sen saman saa huomattavasti halvemmalla. Tai sitten teettäsiin puusepällä ihan oikeasta puusta joka ei turpoa ja murene heti ensimmäsestä vesipisarasta. Tosin nyt on vielä 1970-luvun keittiö käytössä, rungot oikeaa puuta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat