Vierailija

Tuli hädissään juttelemaan, oli rusehtavaa vuotoa pikkuhousuissa. :/ Ei kai nyt vielä sentään? Onko tämä mahdollista? Lääkäriin?

Sivut

Kommentit (42)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei ole menkat vielä. Vie lääkäriin. Mun tytöllä alkoi menkat 10-vuotiaana, ja sekin oli kuulemma poikkeuksellisen aikaisin.

Vierailija

Anteeksi nyt kamalasti, mutta oletko ihan täysin varma, ettei kukaan ole päässyt hyväksikäyttämään lasta? Veri noin pienen tytön pikkareissa ei ole ihan tavallista, ja äitinä ottaisin ehdottomasti huomioon myös tämän vaihtoehdon :(

Vierailija

Meidän tytöllä oli sama homma tuon ikäisenä! Käytiin lääkärissä: siellä sanottiin, että lapsella voi tulla tuollaista vuotoa joskus jopa 5 v. eli tulee "valemenkat". Ja on kuulemma yleistä! Ja kuulemma antibioottikuurit aiheuttaa myös tuollaista tiputtelua joillekin. Meillä oli ollut lapsella silloin juuri kaksi tai kolme antibioottikuuria takana ja tuota ruskeaa tiputtelua oli ihan jonkun aikaa. Meni ohi, eikä ole tullut takaisin (tapahtumista aikaa 11 v.) Rauhassa kysyin silloin myös tytöltä, onko satuttanut itseään ja senkin, onko joku koskenut sinne (kaikkea kauheaa tulee mieleen :( Katsoi mua kuin olisin kajahtanut ja totesi että ei ole:D 

Vierailija

6, se olisikin mielenkiintoista kun ollaan koko viikko oltu yhdessä (loma) 24/7.

7, ei, alipainoinen ja pienikokoinen.

8, ei ollut kun katsoin, saimme juuri lääkäriajan.

Vierailija

Kyllä voi alkaa, usein kyllä lapsi on ylipainoinen, mutta ei harvinaista noinkaan. Kehitys menee koko ajan eteen päin ja ravitsemuksen myötä ihmislaji kehittyy aiempaa nopeammin. Toisaalta sääli, jos lapsi alkaa kehittyä liian varhain. Nyt pikapikaa lääkäriin ja tutkimuksiin hormoneitten ym. suhteen. Jos kyseessä kuukautiset, niitten alkamista kyllä voidaan lääkityksellä siirtää muutamalla vuodella.

Vierailija

Ei ylipainoisellakaan noin aikasin ala kuukautiset. Poistukaa takavasemmalle sen jutun tyrkyttäjät! Jostain muusta kyse nyt. 

Mun tytöllä alkoi kymmenvuotiaana. Oli pultsukka kyllä. 

Nykyään on hoikka neito 14-vuotias. 

Vierailija

13 jatkaa vielä.Ehkä noihin menkkojen alkamisiin voisi yhdistää jotain mukavaa,että se ei ole mikään "paha" tai "syntinen" juttu.Vaikka shoppailun tai ravintolan,leffan.Voihan asiasta tehdä positiivisen ja juhlavankin jutun.Äiti ehkä joutuu vähän puremaan kun yllätys on aika iso,mutta kannattaa tytön edessä.

äiti-ihminen

Tytöllä saattaa tulla menkkoja edeltävää rusehtavaa vuotoa, ei suoranaisesti verta, jonkun vuoden ennen menkkojen alkua. On täysin normaalia. Tytölle voi hienotunteisesti ja lempeästi selittää, että hänen fyysinen olemuksensa valmistautuu näin muuttumaan hiljalleen aikuiseksi naiseksi ja että kaikki tuo on täysin normaalia ja kullakin tytöllä kehittyminen on yksilöllistä, eikä voi verrata kavereihin. Voi olla vuosienkin eroja kehityksessä. Lapsen on tärkeää tietää, että kaikki on normaalia, kuuluu asiaan, ja että äiti (tai muu aikuinen läheinen) on lapsen tukena aina hänen tarvitessaan tukea. Voi ehdottaa hankkia hänelle jo valmiiksi pikkuhousunsuojia ja siteitä ja ohjata vähän niiden käyttöä, ja kertoa (noin nuorelle varsinkin), mitä hänen fysiikassaan tapahtuu, mikä on kuukautiskierto, milloin suojautua, ja että aina on tervetullut kysymään apua. Äiti voi pitää huolta, että tyttärellä on aina kuukautissuojia saatavilla, ja lapsen varttuessa neuvoa häntä niiden ostamisessa ja että sekin on täysin normaalia, jokainen nuori ja aikuinen nainen ostaa niitä, isäkin voi tuoda kaupasta ja ettei asiaa tartte kassalla hävetä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat