Vauvan 4kk atooppinen ihottuma

Vierailija

Onko muilla kokemuksia, että vauvalla olisi ollut atooppista ihottumaa, mutta lähtenyt iän myötä? Meillä vanhemmilla ei ole atooppista ihottumaa, mutta kuiva iho molemmilla.

Harmittaa todella jos poika tulee tästä koko ikänsä kärsimään :'(

Kommentit (8)

Vierailija

Millainen ihottuma? Pienellä alueella, joka paikassa, karheaa punaista länttiä, pientä karheutta, mitä? Oireileeko lapsi muuten, eli onko itkuisa, nukkuuko pätkissä, onko vaikea rauhoitella jne.? Jos on muitakin oireita, niin kannattaa käydä lääkärillä ja tarkistaa, ettei ole jotain ruokaan liittyvää oireilua.

VAI olisiko kyse lähinnä ohimenevistä hormoninäpyistä: http://1.bp.blogspot.com/-1CNWWik4Cro/VJ3CmZHP17I/AAAAAAAAdrw/VvRwSpT1m_...

Vierailija

Kasvoissa ja päässä. Hieman myös toisessa jalassa. Se on karheaa, kuivaa ja punaista länttiä juurikin. Välillä repii kasvoja niin että on haavojakin. Selvästi kutisee. Lääkäri ja neuvola todenneet kuivaksi ja hieman atooppiseksi ihoksi. Perusvoiteet auttaneet ja sen myötä nukkuukin paremmin. Oireet alkoi ennen kiinteitä ruokia.

Eli diagnoosia en tarvitse, vaan kokemuksia voiko se olla vaan vauvalla ohimenevä vaihe, vai onko varmaa että hänellä tulee aina olemaan atooppinen iho? :(

Ap

Vierailija

Meidän pojalla oli vauvana pepussa, jaloissa ja käsissä, hieman poskessakin atooppisia läiskiä, joita olisi neuvolan ohjeiden mukaan pitänyt kovastikin rasvata (olisi pitänyt koko poika rasvata, vaikka oireita oli vain täsmällisissä kohdissa). Laitoin hieman hydrokortisonia silloin tällöin (varsinkin päivää ennen neuvolaa), jolla läikät katosivat aina heti. Ajan kanssa läikkien ilmaantuminen on vähentynyt huomattavasti, nykyisin tulee vain talvella pakkassäillä, ja edelleenkin lähtevät hydrokortisonilla heti pois.

Vierailija

Juu, meillä pojalla kans siinä 3-4kk iässä puhkes atooppinen ihottuma, iho kauttaaltaan kuiva karhea ja näppyläinen. ihotautipolilla kun käy asian toteamassa, niin saa kelakorvauksen rasvoista. meillä poika nyt 1v ja ihon rasvailu jatkuu.. kesällä oli paljon parempi, nyt selvästi taas kun kylmenee ilmat, niin kuivuu enemmän. mutta siis abobasea, sitä kaikkein rasvaisinta, aamuin illoin (itse huomaan, että kerran päivässäkin on ok) rasvaa ns, lumiukkorasvauksen, eli siis ihan kunnolla sitä rasvaa, iho ihan valkoiseksi. sitten kerran pari viikossa iho kauttaaltaan hydrokortisonilla, samalla lailla vitivalkoiseksi. hyvänä pysyy! tympi muaki aluks tää, mutta nyt jo kuuluu niin rutiineihin, ettei oo ns vaivaa :D

Vierailija

Mutta onkohan toi rasvassa "dippailu" hyväksi? Mies ehdotti kookosöljyä. Sitä kokeillaan perusvoiteen seassa seuraavaksi.

Mutta pelkään, että jos ihon totuttaa siihen valkoiseen kerrokseen ei iho opi itse puolustautumaan/eheytymään/torjumaan..

Ap

5lasta

En ihan vauvaikäisen atopiasta tiedä, mutta pienen taaperon kuitenkin. Menisin kyllä sillä rasvalla uittamisen linjalla ja jokailtaisilla kylvyillä. Olen oman atoopikkolapseni hoitanut kylvettämisillä (vedessä, jossa on vauvaöljyä) ja puhtailla vaatteilla, rasvalla silloin kun iho sitä huutaa.

Suihkussa olen käyttänyt vaikka keskellä päivä kesällä, ettei hiki ja hiekka ärsytä.

Kun haavainen iho on aina puhdas ja puhdas, hengittävä kangas sitä vasten, ei tule tulehduksia. Tosi vähän tarvittu kortisonivoiteita ikinä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat