Marja Hintikka: ”Jos seinät kaatuvat päälle, hakeudu kaltaistesi pariin”

Kuva: Tuomas Kolehmainen

Juontaja, Vauvan kolumnisti Marja Hintikka tietää, miltä vanhemmuuden mustat hetket tuntuvat. Hän kertoo, miten elämään saa lisää iloa.Lue koko juttu

Kommentit (11)

Hiekkalaatikolta

Onpas julkkikseksi himoitsevalla Hintikalla huonot neuvot.Nyt käyttää hyväksi lapsia.Epätoivosesti Hintikka  yrittää tekasta kohua että sais katsojia ja pääsis juorulehtiin.

Väsynyt äiti

Hiekkalaatikolta, oletko kateellinen? Taidat olla siellä hiekkalaatikolla yksin lastesi kanssa, kun et usko, että vertaistuki on hyväksi. Ei ole Marjan neuvot turhia!

Vierailija

Hmm. Jos mä menisin muiden masentuneiden, sairaiden ja elämän edessä muutenkin lannistettujen joukkoon, niin auttaisiko se todella? Enpä usko.

Neljän äiti

Ei pahalla, mutta miten 2 lapsen äiti, jolla vieläpä pienet lapset, on nostettu asiantuntijaksi? Myykö tämä soopa? Murrosikäisten (2) ja kahden pienenkin äitinä totean, että mitä pienemmät lapset, sitä pienemmät murheet. En silti esittäisi asiantuntijaa. Vaikka lisäksi kasvatustieteen maisteri olenkin. Tämä Hintikka on yksi äiti muiden joukossa. Niin kuin me kaikki. En ottaisi ohjeita kovin vakavasti.

Vierailija

En nyt mitenkään halua vähätellä, mutta Hintikka on useaan otteeseen kertonut, kuinka vähän viettää aikaa lastensa kanssa. Vaikka nuorempi on vasta aivan pieni, Marja tekee pyöreitä työpäiviä. Hän on varmasti oman alansa ammattilainen, mutta siitä, millaista on hoitaa kotona kahta pientä lasta, hän ei vaan voi tietää mitään, jos ei kerran ole kotona. Vanhemmuuden asiantuntijana ei voi olla vakuuttava, jos priorisoi muut asiat etusijalle sinä ainoana aikana lasten elämässä kun nämä äitiä tarvitsevat. Ja siis, jokainen voi tehdä omat valintansa, mutta Hintikka esiintyy julkisuudessa just tän vanhemmuuden ja äitiyden kautta, vaikka sitä duunia hän ei täyspäiväisesti tee, ei taida tehdä edes osa-aikaisesti. 

Muutenkin nää Hintikan haastattelut on aina jotenkin negatiivissävytteisiä. Siis hauskaksi tehtyjä, mut siellä taustalla on aina sama jollotus; vanhemmuus on rankkaa, tylsää, vanhemmuus on paskaa, nyt kaikki joukolla kertomaan että ollaan oikeasti paskoja vanhempia kaikki ja että pää kestäis näitä kakaroita, pitää päästä tasaisin väliajoin joko tyttöporukalla rellestämään tai jonnekin tuhannen kilometrin päähän ihan yksin etelänlomalle. Onhan se hauskaa tuoda esiin tätäkin puolta, mut kohtuus kaikessa.

Vierailija

Jos minusta tuntuu että seinät kaatuvat päälle, minun tulee siis hankkiutua sellaisten pariin, jotka ovat yhtä kamalassa jamassa: tuntevat seinien kaatuvan päälle?

Ei ehkä järkevin neuvo kuitenkaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat