lapsiavioliitto

Vierailija

Tein aloituksen aiheesta ja poistettu jo heti. No lyhemmin sama, meniko irakissa läpi lakiehdotus jossa sallitaan 9-v morsiammet? Viime vuonna laki oli menossa läpi, nyt en löytänyt netistä vastausta.

Ja mietin sitä mitä tapahtuu jos nyt tulleille pakolaisille perheenyhdistämen kautta tulee lapsipuolisot. Huostaanotetaanko lapset ja saavatko miehet syytteen pedofiliasta..

Kommentit (12)

Vierailija

Tästä ei nyt ole ollut keskustelua julkisuudessa. Muuten kyllä puhuttu, että turvapaikanhakijoille kerrotaan suomen tasa-arvosta ja ettei lapsia saa kurittaa jne.

Tässä valossa kun asiaa miettii, niin voi uskoakin kun jotkut äidit kirjoittaneet miesten katselevan pikkulasten perään 'silläsilmällä"

Vierailija

Asian vierestä vähän.. Olisi hienoa jos kaikkea pakolaisiin liittyvää keskustelua pystyttäisiin käymään. Avoimesti, myös näitä vaikeita asioita.

Huvitti huomata, kun kävin lukemassa facebookissa rasmus ryhmän kirjoituksia, miten eritavalla he ajattelivat itseeni verrattuna. Olen sitä mieltä, että valtamedia peittelee maahanmuuton varjopuolia. Tämä rasmuksen äärisuvakki (jos näin voi sanoa) väki oli sitä mieltä, että valtamedia pelottelee ja kertoo vaan negatiivista maahanmuutosta.

Vierailija

vastaanottokeskuksissa työskentelevät?? Irakilaisia tuntevat?? Eikö kukaan tiedä??

mistään en löytänyt tästä tietoa. Lakiehdotus 2014, sen jälkeen asiasta ei tietoa.

Vierailija

Irak suunnittelee lakia joka sallisi avioliiton 9-vuotiaiden ja jopa nuorempien tyttölasten kanssa. Lain ideoija on imaami Jaafar al-Sadiq. Irakin ministerineuvosto hyväksyi jo lain helmikuussa ja nyt se on enää parlamentin hyväksyntää vailla.

Uusi laki antaa muslimimiehen mennä naimisiin 9-vuotiaan lapsen kanssa ja luvallistaa nyt avioliitossa tapahtuvan raiskauksen. Lisäksi se kieltää muslimimiestä solmimasta avioliittoa vääräuskoisten kanssa, ja lain mukaan vaimo ei saa myöskään poistua kotoaan ilman miehen lupaa.

Vaikka lain muodollinen alaikäraja naimisiinmenolle on 9 vuotta, myös alle 9-vuotiaat tytöt voivat mennä naimisiin vanhempien luvalla.://www.hrw.org/news/2014/03/11/iraq-dont-legalize-marriage-9-year-olds

Vierailija

Olisi aika julmaa erottaa puolisot toisistaan vain koska muuttavat Suomeen asumaan, vaikka toinen olisikin vielä alaikäinen. Kuka lapsesta sitten huolehtisi? Täytyy tietenkin muistaa, että ei avioliitto tietenkään  anna lupaa lapsen hyväksikäyttöön tai raiskaamiseen.

Vierailija

Suomessahan ei ole virallista alaikärajaa avioliitolle, mutta alle 18-vuotiaiden pitää anoa erikseen lupa oikeusministeriöltä (mutta ei vanhemmilta, joilla on vain oikeus tulla kuulluksi).

Ja ei, vastoin yleistä luuloa, alaikäisen erikoisluvallisen avioliiton alaikäraja ei ole 15v.

"Avioliittoon ei saa mennä alle kahdeksantoistavuotias.

Oikeusministeriö voi kuitenkin erityisistä syistä antaa kahdeksaatoista vuotta nuoremmalle luvan mennä avioliittoon. Ennen asian ratkaisemista luvanhakijan huoltajalle on varattava tilaisuus tulla kuulluksi, jos hänen olinpaikkansa voidaan kohtuullisin toimenpitein selvittää."

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat