Miten Suomessa voi tapahtua tällaista? Työkkäri pakottaa töihin vastoin lapsen tarpeita!

Vierailija

Minulle tarjottiin töitä, ja pelkät matkat kodin ja työpaikan välillä veisi n. 2 h 50 min päivässä. Mutta kun lapsi täytyisi viedä päiväkotiin, joka on toisella puolella kaupunkia, eikä bussit kulje aina kun tahtoisi, päivittäiset matkat odotteluineen kestäisi yhteensä yli 7 tuntia. Työt kestäisi 8 tuntia päivässä eli lapselle jäisi alle 9 tuntia aikaa olla kotona ennen kuin aamulla pitäisi taas lähteä töihin/päivähoitoon. Niin pieni lapsi tarvitsee yli 10 tunnen yöunet, ja jossain välissä pitäisi suorittaa myös aamu- ja iltatoimet. Työkkäri uhkaa kuitenkin karenssilla jos en ota töitä vastaan... En voi ajaa autoa terveydellisten syiden takia eikä töistä saatava palkka todellakaan riittäisi taksikyyteihin. Mitä voin tehdä välttyäkseni oikeusmurhalta? Talouteni ei kestä karenssia.

Sivut

Kommentit (49)

Vierailija

Etkö mitenkään voi järjestellä tilannetta? Muuttaa päikyn lähelle, hankkia muuta hoitopaikkaa, hommata hoitoapua hakemaan lapsen aikaisemmin? 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Näissä tapauksissa päikky on aina perkeleen kaukana, terveydentila estää sitä ja tätä.

Yllätyitkö oikein? Kyllähän jokainen tajuaa, että kaikki sujuu paljon kätevämmin silloin kun päikky on lähellä ja matkatkin voi tehdä nopeasti omalla autolla!

Keijo
Seuraa 
Liittynyt10.10.2015

Mene paikalliseen kauppaan työkokeiluun(300€ lisää työttömyysrahasi päälle) pariksi kuukaudeksi, sen jälkeen työkkäri jättää rauhaan pariksi vuodeksi.

Vierailija

Kyllä siitä kannattaa tehdä valitus työkkäriin.

Ei yleensä ihmisiä pakoteta töihin, kun on tuhansia muitakin jonossa siihen työpaikkaan, eihän se työkkäri määrää kuin hakemaan työpaikkaa, työnantaja päättää ottaako sua töihin. Varmasti kun haastattelussa valittelet kaikkea tuota, jäät ilman työpaikkaa.

Ei ihan noin

Olipas oudon kuuloista. Siis matkat olisi 2h 50 min päivittäin mutta koska pitää kuskata päiväkotiin ja huonot liikenneyhteydet niin yht. äkkiä tuo kolmetuntinen on 7 h päivässä?

Kyllä työkkäri ottaa huomioon myös sen kuinka kauan päiväkodista kestää töihin ja jos työmatkasi on yli sen 1,5 suuntaansa niin työpaikkaa ei ole pakko ottaa vastaan.

Uskon oikeasti että olet provo tai et muuten kerro kaikkea.

Jos mukamas on totta (mitä vahvasti epäilen) niin sitten voit jättää menemättä ja ottaa sen karenssin ja sossu korvaa sinulle sen menetetyn työttömyysrahan (mikäli ei ole miestä joka täysin elättäisi)

Kuitenkin jos oikeasti joudut tuollaiseen tilanteeseen niin ota ihmeessä yhteyttä mediaan ja varmasi sinun tapauksesta syntyisi suuri haloo sillä jo lastensuojelullisista syistä lapsen hoitopäivä ei saa ylittää 10h päivässä ja en usko että kukaan työkkäri oikeasti kehtaa/uskaltaa pakottaa ratkaisuun joka ei julkisuudessa kestäisi päivänvaloa.

Vierailija

Työkkäristä ei tarjota töitä eli valehtelet. 

Ainoastaan työpaikkoja tarjotaan, joita voi sitten (ja pitääkin) hakea. Hakuprosessin aikana voi hienovaraisesti ilmaista olevansa haluton tähän työhön. Ei kovin vaikeaa, ei tarvitse kuin jauhaa purkkaa haastattelussa tai vastailla kännykkään.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat