Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Uusavuttomuuden huippu kyselee kauraleivästä

Vierailija
13.11.2012 |

Tavallisesta vehnästä (kotona hiivaan) leivotut leivät aiheuttavat miehellä turvotusta ja minulla sitä samaa ja lisäksi suorastaan maha- ja suolistokipuja. Tahtoisin kokeilla kauraleivän leipomista, mutta jokaikinen resepti jonka muutaman minuutin googlaamisellani löysin sisälsi vehnäjauhoja.



Onko olemassa reseptiä joka ei sisällä vehnäjauhoa? Vai tarvitaanko sitä että saadaan aikaiseksi sitko tms josta uusavuttomuuden huippu ei ymmärrä hevonkakan vertaa?



Voihan se toki olla että viljan laatu ei ole ongelma, vaan hiiva, mutta ajattelin että jos jopa pieni osa keliaakikoista sietää kauraa niin ehkäpä myös tavallinen tallaaja.



Toinen ratkaisu olisi toki olla syömättä leipää, mutta esim jugurtti tai viili aamulla saa voimaan pahoin (??) ja mantelileivän tyyppinen ratkaisu saa juuri nyt voimaan pahoin, taitaa olla se leivän raskaus vs minun ruokahaluttomuuteni. Aikaisemmin söin niitä ja maha voi hyvin. Leivänhimoa minulla sinänsä ei ole, miehellä minunkin edestäni. Jotain pakko kuitenkin syödä koska muuten rupean voimaan pahoin.



Nyt meni sivuraiteille.



Löytyykö kauraleipäreseptiä ilman vehnäjauhoa?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
13.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen! Ei sisällä lisäaineita toisinkuin Vaasan 100% kauraleipä.

Vierailija
2/5 |
13.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puhdasta kauraleipää en ole tehnyt, mutta kaura-tattarileipää useamman kerran.



Pahoittelen etten noita määriä osaa sanoa tarkalleen, kokeilemalla selviää. Tästä on useampia samantapaisia versiota, toimii myös vehnäjauhoilla (veden määrää pitää vähän vaihdella).



200g tattaria ja saman verran kaurajauhoja, 0.5tl kuivahiivaa ja 1.5tl suolaa. Sekoitetaan.

Lisää n. 4dl lämmintä (40 asteista) vettä ja sekoita. Jätä kannen tai kelmun alle käymään n. 12h.



Paistetaan kannellisessa padassa: Laita pata uuniin ja uuni päälle n. 15min ennen paistamista. Kun uuni on lämmin, kippaa taikina tasolle jossa on reilusti jauhoja, muotoile vähän (älä vaivaa). Taikina on tässä vaiheessa vielä löysää. Tämä on tarkoitustkin. Pudota leipä pataan.



Paista 250 asteessa kansi päällä 30min ja ilman kantta 15. Kippaa pois kattilasta ja peittele jollain liinalla. Parempaa jäähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
13.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kannattaa käydä lääkärissä ja poissulkea allergiat ja keliakia.



Ihan pelkästä kaurajauhosta leipominen kotona on vaikeaa. Kun googlaat gluteenittomia reseptejä, löytyy sellaisia, joissa ei ole ainakaan vehnän gluteenia, mutta gluteenittomissa jauhoissa on vehnätärkkelystä.



On joitakin pieniä leipomoja, jotka leipovat 100% kauraleipää.



Vierailija
4/5 |
13.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kannattaa käydä lääkärissä ja poissulkea allergiat ja keliakia.

Ihan pelkästä kaurajauhosta leipominen kotona on vaikeaa. Kun googlaat gluteenittomia reseptejä, löytyy sellaisia, joissa ei ole ainakaan vehnän gluteenia, mutta gluteenittomissa jauhoissa on vehnätärkkelystä.

On joitakin pieniä leipomoja, jotka leipovat 100% kauraleipää.


olla kun jokaikin resepti oli niin vehnällä kyllästetty. :(

Aikoinaan on vasta-aineita otettu, ja gastroskopiakin tehty alituisen pahoinvoinnin ja ajoittaisen oksentelun (+ nivelkipujen vuoksi) vuoksi mutta kaikki on vain täydellisen hienosti.

Ehkä pitäisi sitten vain suosiolla jättää pois leipä taas ruokavaliosta. Pastaa yms en edes harkitse syöväni enää. Diagnoosia tai ei niin turhahan se on kiusata itseään sellaisella josta tulee paha olo. Sama koskee ilmeisesti maitotuotteita. Ihan tylsää.

Voisi kyllä katsella jos löytäisi sitä 100% kauraleipää jostain. Se on oletettavasti vain aika kallista. Leipominen on toki hauskaakin, mutta suurin syy siihen että tehdään kaikki leivät kotona on se että säästettäisiin siinäkin vähän.

Ap

Vierailija
5/5 |
13.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen! Ei sisällä lisäaineita toisinkuin Vaasan 100% kauraleipä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kuusi kuusi