Ärsyttää! Poikaystäväni äiti haluaisi minun hankkivan äpärän

Vierailija

Miehen sisko sai lapsen. Käytiin nyt vauvan syntymän jälkeen ekaa kertaa miehen äidin luona. Tuskin oli ovesta sisään päästy, kun hän jo ilmoitti, että meiltä odotetaan sitten seuraavaksi vauvauutisia. Vai onko lapsi alulla jo?Totesin tähän, että mitään ei alulle laiteta ennen kuin ollaan naimisissa ja etten halua mitään pientä äpärää, jota isän täytyy sitten juosta tunnustamassa jonkun sosiaalitantan luona.No, nyt sain mutkan kautta kuulla olevani ihan kamala ja että nimittelen miehen siskon lasta äpäräksi. Huoh. Miksi minun pitäisi tehdä äpärä? Ja siskon lapsestahan ei ollut tuossa mitään puhetta, meidän lapsisuunnitelmiahan siinä tiedusteltiin.

Sivut

Kommentit (134)

Vierailija

Siis ihan oikeasti hienot. Ja jos lapsi ei ole avioliitossa syntynyt niin äpärähän se on, kuten minä, eihän se mikään haukkumanimitys ole vaan tosiasia. Tänä päivänä äpäränä syntyminen ei tarkoita automaattisesti huonoa asemaa, joten eipä sillä sinäänsä ole merkitystä. Enkä koe (ehkäpä siksi että olen äpärä?) oman äpärälapseni syntymän ongelmalliseksi, mutta täytyy sanoa että sinunlaiset joilla on tuollaisia kauniita arvoja jäljellä tässä nykymaailmassa saa minulta hatunnoston.Ja jos vielä jotain kyräilevät tuosta sano suoraan että loukkaanuit kun sinun arvomaailmaasi noin törkeästi ohitettiin vaatimalla vauvauutisia ennen häitä, toivot heidän kunnioittavan jatkossa arvojasi joita haluat OMASSA elämässäsi noudattaa, muut tehkööt omien arvojensa mukaan.*se hatunnosto*

Vierailija

MINULTA kysyttiin, että onko meillä vauva aluilla. Sanoin, ettei ole eikä tule ennen kuin ollaan naimisissa, en halua äpärää. Miten siinä nyt jätin sitten muut huomioimatta, kun MINULTA kysyttiin MINUN lapsentekosuunnitelmistani?Miehen sisko teki äpärän tietoisesti. Ei halunnut naimisiin ennen kuin on lapsi. Se on hänen ratkaisunsa. Lapsi on suloinen ja tykkään hänestä ja miehen siskosta ja hänen poikaystävästään myös. Mutta kysyttäessä, en itse halua itselleni tieten tahtoen äpärää. Jos sellainen sattuisi tulemaan, niin sitten saisi tulla.Miehen äiti tosin minusta oli tunneköyhä. Uusi lapsenlapsi ei ole kuukauttakaan ja heti ollaan jo kärkkymässä uutta. Ja on tahditonta tiedustella naimattomalta (tai miltään) parilta lapsentekoasioita. Se on henkilökohtainen juttu.

Vierailija

ettet halua äpärää?? :D olisihan sen voinut nätimminkin sanoa, esim vain että et halua vielä, haluat odottaa että olette naimisissa ja lapset vasta sitten..Annoit varmaan hyvän kuvan anopillesi? :D

Vierailija

...rupesi jo ovella meiltä tivaamaan, että onko äpärä jo aluillaan? Ei oltu edes saatu kenkiä pois jaloista vielä.Eikä puhe siis ollut miehen siskon lapsesta. vaan siitä, olemmeko me tekemässä lasta maailmaan, vaikkemme ole naimisissa. Miksi ihmeessä hän meiltä sellaista kysyi?

Vierailija

Lainaus:

...rupesi jo ovella meiltä tivaamaan, että onko äpärä jo aluillaan? Ei oltu edes saatu kenkiä pois jaloista vielä.Eikä puhe siis ollut miehen siskon lapsesta. vaan siitä, olemmeko me tekemässä lasta maailmaan, vaikkemme ole naimisissa. Miksi ihmeessä hän meiltä sellaista kysyi?
Kun anopeista tulee mummuja, niin nehän yleensä sekoaa ihan täysin ja haluaa lisää lapsenlapsia =) TUskin mitään pahaa tarkoitti.Sori vaan, mutta kirjoituksistasi tulee mieleen hirveä tiukkis, joka polkee miestään tossun alle niin lujaa ettei varmasti tule sieltä pois..No.. parempi tossun alla, kuin taivasalla..

Vierailija

Mies ei ole juurikaan kiinnostunut lapsista. Joskus alkuvaiheessa juteltiin, että kumpikin niitä sitten kuitenkin haluaisi, kun on sen aika. Mutta mies on ehdottomasti sitä mieltä, että naimisissa on oltava ja jos on lapsia, niin heidän vuokseen on pysyttävä sitten yhdessä.Miksi siitä, jos en halua äpärälasta, tulee se käsitys, että mies olisi tossun alla? Aika itsepäinen se on hänkin. Mutta mitä ihmettä tuon äpäräjutun kanssa on tossun alla olemisen osalta tekemistä? Jos mies olisi halunnut äpärän, kai hän olisi valinnut toisen elämänkumppanin. Hän se kuitenkin piiritti minua eikä toisinpäin.No, anoppi on nyt isoäiti. Hyvä juttu. Miten se isoäitiys siitä useamman lapsenlapsen kanssa sen kummallisemmaksi muuttuisi? Ymmärrän, että hössöttää tyttärensä lapsen kanssa. Mutta miksi sitten meidänkin pitäisi siihen vielä lehtolapsi hankkia?

Vierailija

En itse halua au-lasta. Mutta minulle ei ole sillä merkitystä, mitä miehen sisko tekee. En minä hänen ratkaisujaan tuomitsemassa ole. En vaan itse halua lasta ennen kuin ollaan naimisissa.

Vierailija

Et varmaan tajunnut, että tuo on yleinen tapa jolla anopit avaavat keskustelua. Kyseessähän oli anopin kannalta humoristinen heitto jonka ironian luo juuri se, että on tahditonta odottaa toisen pojan esikoista heti yhden perään. Kysymyksen tahdittomuus luo tilannekomiikan. Vähän kuin vitseissä ylipäänsä.Kahdesta vaihtoehdosta:1.) Ystävällisesti kerron, että lapsen teko vielä odottaa.2.) Vedän herneet nenään tyhjästä ja alan skitsota niin, että oma poikaystävänikin häpeää minua. (esittää jälkeenpäin puolustavansa reaktiotani, koska kokee sen velvollisuudekseen.)Teit loistavan valinnan. Onneksi minä en ole poikaystäväsi ja kiitos herran jeesus saan nauttia mielenterveydeltään tasapainoisen avovaimoni hellyyttävästä seurasta. :)

Vierailija

Ihan vaan tavalliseen puheäänensävyyn totesin, että en tee äpärää, lapsia harkitaan, kun ollaan naimisissa.Vedin herneen nenään siitä, kun selän takana alettiin puhua paskaa, että olen muka miehen siskon lasta nimittänyt äpäräksi. Tästähän ei ollut kyse, noin en ole koskaan sanonut. Toistan vielä: sanoin vain, etten ole itse tekemässä äpärää ainakaan tietoisesti.Poikaystäväni on aina ollut sitä mieltä, ettei halua kylillä juosta tunnustamassa isyyttään. Näin on ollut siitä lähtien, kun hänen kaverinsa kummasteli, kun lapsentunnustustilaisuudessa häneltä oli tentattu, onko hän varma, ettei lapsen äidillä ole ollut muita seksipartnereita lapsen siittämisen aikaan. Eli en ole hänelle mitään mielipidettä syöttänyt.

Vierailija

Ilmaisit itsesi melko tahdittomasti. En ymmärrä miten itse et sitä näe. Äpärä, kuten muut samantyyliset sanat, neekeri, karvakäsi, mamupatja yms. ovat sanoja, jotka kertovat enemmän sanojasta kuin kohteesta.Kunnioitan sinua siitä, että haluat naimisiin ennen lapsien hankintaa. Itse olen myös näiden arvojen kannattaja. Mutta tajua nyt hyvä ihminen se, että kutsuit anoppisi lastenlasta äpäräksi (hänen korvissaan), hänen tytärtään äpärän äidiksi (siinä sivussa vähän huoraksi ehkä anopin korvissa ja muuten minunkin). Ja kun anoppi lapsenlapsia toivoneena kysyy (joo, ei kuulu, mutta kysyi silti) asiasta, niin onpas kumma, että loukkaantui.Toivottavasti osaat pyytää anteeksi huonoa sanavalintaasi. Ja tajuta tökeryytesi. Mutta oikeasti, kaikkea hyvää, itse sanon jatkuvasti asioita mitä ei pitäsi sanoa.

Vierailija

Mummuilla on joku kumma tapa kyllä villiintyä, kun ensimmäinen lapsenlapsi on syntynyt. Niillä alkaa keskenään kauhea kilpailu ja vertailu muiden isovanhempien kanssa. Minun äitini on mummu kahdelle ihanalle tyttärelleni ja se riittää hänelle aivan hyvin. Säännöllisesti eräs toinen (nuorehko) isoäiti muistaa ylpeänä kertoa, kuinka hienoa se on, kun on mummi sekä tytölle että pojalle! Hänen äänestään paistaa läpi paremmuus, jota hän kokee. Onneksi se on vain hänen oma tuntemuksensa :)Olisin ehkä itsekin ottanut itseeni kommentistasi, että et äpärää halua, jos olisin juuri sellaisen itse synnyttänyt tai sellaisen mummuksi tullut. Itse olen aivan samaa mieltä, että lapset kuuluvat avvioliittoon, kuten itsellänikin on. Koska miehen siskon lapsi on äpärä, anoppisi ehkä kokee, että pidät hänen tytärtään itseäsi huonompana, koska hän sellaisen ratkaisun on tehnyt ja äpärän hankkinut. Koittakaa puhua asia selväksi ennen kuin siitä kasvaa turhan suuri, koska ethän sitä alun alkaenkaan ole pahalla tarkoittanut :)Niin ja vielä: olet enemmän kuin oikeassa, että kenenkään perheen perustaminen tai lasten suunnittelu ei kuulu ulkopuolisille, elleivät aiianosaiset itse tahdo asiasta kertoa.

Vierailija

Sanoin vain, etten halua äpärää! En ymmärrä, miten se voidaan kääntää niin, että olisin muka miehen siskon lasta kutsunut äpäräksi. Ei tulisi mieleenkään.Minulle on aivan sama, miten muut toimivat. Jokainen tekee, kuten itselle parhaaksi näkee. Minä en halua tehdä tieten tahtoen au-lasta. Jos kumppanini olisi halunnut lapsen muttei avioliittoa, niin olisimme olleet toisillemme epäsopivat.Minusta on loukkaavaa, että puheitani vääristellään, valehdellaan selän takana ja mustamaalataan. Vain siksi, ettei minun ajatuksiani ja elämänvalintojani hyväksytä.

Vierailija

Mene nukkumaan, älä enää vastaile itsellesi vauva-lehden keskustelupalstalla. Huomenna se koittaa päivä uus tässä äpärien, lutkien, horoperseiden ja teinipillujen maassa. Onneksi sinä olet heitä parempi ja tunneälyltäsi ylivertainen, niin saamme sinun viisaista ja tasapainoisista mielipiteistäsi nauttia vielä toistekin. Voimme me kuolevaiset oppia sitä ainoaa oikeaa moraalia Sinun esimerkkisi avulla.Aika lutka olet, kun asut miehen kanssa ilman avioitumista. :)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat