Karppaus ei ole hyvästä terveydelle
Kommentit (14)
Lainaus artikkelista:
Johansenin mukaan myös hiilihydraattien välttely on pahasta, joskaan ei niin suuri rasite keholle kuin liiat hiilihydraatit. Tasapainoisessa ateriassa korkeintaan kolmannes ravinnosta (40 prosenttia kaloreista) tulee hiilihydraateista, Johansen sanoo.
on liika hiilihydraattien syönti. Näin toimii valtaosa ihmisistä. Hankkii liikaa hiilihydraatteja syömällä perunaa, pastaa ja viljatuotteita.
Siinä puhuttii ääri-karppauksesta jossa hiilarit on ihan minimissä. Siinä sanottiin myös että paras vaihtoehto olisi jos kolmannes ravinnosta olisi proteiinia. Mä en syö leipää, pastaa, perunaa jne. ja juuri ja juuri saan tällä menetelmällä tuon kolmanneksen proteiinia.
Mutta kuinka moni muu syö kolmanneksen proteiinina, eikä kuitenkaan karppaa?
viittaa siihen suuntaan että sen protskun - kuten myös rasvan - pitäisi tulla suurimmaksi osaksi kasvikunnasta, ei eläimistä. Nää asiat on olleet linjassa jo ainakin viimeiset 15 vuotta kun olen ruokatutkimusuutisointia lueskellut.
on liika hiilihydraattien syönti. Näin toimii valtaosa ihmisistä. Hankkii liikaa hiilihydraatteja syömällä perunaa, pastaa ja viljatuotteita.
 niistä ihan turhista syötävistä eli herkuista pullista, viinereistä, munkeista, karkeista jne peruna ei ole kenellekään vaarallista!
Sen sijaan lihansyönnin lisäys tuhoaa koko maapallon.
Suurimpana ongelmana tutkijat pitävät liiallista hiilihydraattien syömistä. Esimerkiksi norjalaisilla keskimääräinen ruokavalio koostuu 65-prosenttisesti hiilihydraateista.
"Tällainen ruokavalio pakottaa useat geenit tekemään ylityötä", kuvailee tutkimusta johtanut biologian professori Berit Johansen Norjan tiede- ja teknologiayliopistosta NTNU:sta.
Johansenin mukaan myös hiilihydraattien välttely on pahasta, joskaan ei niin suuri rasite keholle kuin liiat hiilihydraatit. Tasapainoisessa ateriassa korkeintaan kolmannes ravinnosta (40 prosenttia kaloreista) tulee hiilihydraateista, Johansen sanoo.
Se suurin ongelma olikaan mikä? Karppaus vai? Eikun hiilarien ylitankkaushan se olikin...
Tämäkin tutkimus osoittaa että suomalainen virallisterveellinen ruokavaliosuositus on yksinkertaisesti väärässä.
on liika hiilihydraattien syönti. Näin toimii valtaosa ihmisistä. Hankkii liikaa hiilihydraatteja syömällä perunaa, pastaa ja viljatuotteita.
Verenpaine 120/60, kolesteroli-ja muut veriarvot erinomaiset, rasvaprosentti 26, viskeraalirasva hyvin alhainen, kunto hyvä, painoindeksi juuri oikea ja ikää 47v.
Sen sijaan lihansyönnin lisäys tuhoaa koko maapallon.
Telkussa oli juttua karppileivän suosiosta ja jutussa puhuttiin huomattavasta lihan kysynnän lisääntymisestä. En muista tarkkaa sanamuotoa mutta asia ei jäänyt epäselväksi.
aterioita, kun karpeilla on päinvastoin että parilla aterialla syödään kupu täyteen.
Tottakai LIIKA hiilareitten syöminen on vaarallista mutta esim. diabeetikoiden ruokavalio on hyvä ja sitä voisi noudattaa meistä jokainen.. ;)
Se että syö LIIKAA hiilareita on huono juttu, itse olen siksi pullea. Pastoja ja perunaa voi syödä normaalin lautasmallin mukaisesti ja leipää ei kuulu vetää joka ruokailu mahan täydeltä. Tälläinen on todellakin liikaa myös ihan lautasmallissa.
Tuntuu että ihmiset on vieraantunut tavallisesta ruokailusta, se että vedetään karppaaminen ja rasvojen kanssa läträäminen kuvaan on myös niin ikään epäterveellistä. Palautuminen järkeviin määriin on juurikin hyvä! ;)
ihan henkilökohtaisesti parista ystävästä, jotka ovat karpanneet. Kaikki rennot ystävät, jotka ovat alkaneet karppaajiksi, ovat muuttuneet takakireiksi tai jotenkin masentuneiksi hörhöiksi, joiden elämä pyörii vain sen ympärillä, mikä on vyötärönympärys ja "eihän tässä vaan ole mitään hiilareita?". Jotenkin tuntuu, että tyyppien elämänilo on tyystin mennyt.
Mutta en voi kovin yleistää, koska tuo "otantani" on vain 3 henkeä.
Kun karppaan, tunnen oloni energiseksi, positiiviseksi ja elimistöni tuntuu olevan huippukunnossa (esim. mahavaivat ja päänsäryt jäävät kokonaan pois).
Mutta minä en ole mikään fanaatikko; syön lähinnä lihaa, kalaa, kanaa, munaa ja vihanneksia, mutta myös näkkäriä / hapankorppua, yhden hedelmän / päivä, marjoja, karppityyliin tehtyjä leivonnaisia ja tummaa suklaata. Rasvojen kanssa en "läträä"; en niitä varo tai välttele, mutta en myöskään syö hirmumääriä. Salaattiin lisään aina tilkan oliiviöljyä.
Näillä konstein elämänlaatuni on parantunut ainakin 400% ja painoakin lähtenyt 17kg 2,5 vuoden aikana :)
t. Tyytyväinen 36-vuotias, 163cm ja 62kg.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkijat+Liiat+hiilihydraatit+ja+ka…