Maalämpö??? Hyviä ja huonoja puolia?

Vierailija

ollaan sitä harkittu mutta toiset kehuu ja toiset haukkuu...

Sivut

Kommentit (67)

Vierailija

ja siksi ihmettelen kuka haukkuu?Jos ei ole rahaa hankkia niin ymmärrän haukut. On kallis hankkia mut meillä ainakin sähkölaskut ólleet pieniä joten mä ainakin suosittelen.

Vierailija

rikki (niin kuin heillä ukkonen oli jotain hajottanut) ei saa nopeasti mistään korjaajaa ja itse niihin ei pysty kuulemma mitään tekemään?Muutama on vaihtanut muutaman vuoden käytön jälkeen (en kylläkään tiedä miksi)...Mutta epäilyttää kun on niin uusi juttu vielä tuo maalämpö, että kannattako se oikeasti ja toimiiko varmasti?

Vierailija

Meidän talo on rakennettu -85, ja meillä on maalämpö. Että ei mikään uusi asia ole. Ollut siis alusta asti. Ostettuamme talon muutama vuosi sitten vaihdoimme maalämpöpumpun uuteen, ja se oli kyllä kallis remppa. Mutta ihan hyvä kai tuo on, ei mitään ongelmaa ole ollut.

Vierailija

tullut markkinoille, no, ehkä sitä ei sit oo vaan mainostettu niin paljon? Toisaalta en ole lämmityksiin perehtynyt pahemmin ennen tätä kun nyt vasta tämä tuli itelle ajankohtaiseks.ap

Vierailija

eihän sitä uskalla mitään laittaa.

Ei ne mihkään hajoa tänä päivänä ja jos hajoavat niin koneilla on huoltoliikkeet jotka päivystää 24h.

Monilla kavereilla jotka lähivuosina rakentaneet on maalämpö, enkä kuullu kellään olevan mitään ongelmia. Ja kaikilla eri merkin koneet.Ei kannata kaikkea uskoa mitä kuulee. Mä en ole kuullu et kukaan missään olis haukkunut.

Vierailija

Sähkölasku pienenee vähän (yleensä oletettua vähemmän) ja perustamiskustannukset suuret verrattuna muihin lämmitysmuotoihin. Ei maksa itseään koskaan takaisin paljon parjattuun sähkölämmitykseenkään verrattuna.

Vierailija

Lainaus:

Meidän talo on rakennettu -85, ja meillä on maalämpö. Että ei mikään uusi asia ole. Ollut siis alusta asti. Ostettuamme talon muutama vuosi sitten vaihdoimme maalämpöpumpun uuteen, ja se oli kyllä kallis remppa. Mutta ihan hyvä kai tuo on, ei mitään ongelmaa ole ollut.


Kuinka vanha pumppu meni vaihtoon, oliko alkuperäinen?Ohis kyselee.

Vierailija

Meidän olisi tarkoitus vaihtaa öljylämmitys maalämpöön. Olen netistä etsinyt asiasta tietoa ja jotkut ovat valitelleet noussutta sähkönkulutusta. Toinen asia liittyy talon kokoon. Maalämpö pääsisi oikeuksiinsa vasta, jos talossa on pitkälle päälle toistasataa neliötä.

Vierailija

Lainaus:

Ja meillä pienet sähkölaskut kun vertaa naapurin samankokoiseen sähkölämmitteiseen taloon. Ero on huomattava.


selvitäpä paljonko maalämmön käyttökin vie sähköä.

Vierailija

meillä maalämpö ja en mä niin nuija ole ettenkö tiedä että se tarvii sähköä toimiakseen.Ei kun se taitaakin toimia polttopuilla: D helvetti mitä porukkaa tääl on!Siinä on riittävästi selvitystä kun naapuri pistää sähkölaskun meidän laskun viereen. Molemmat lapsiperheitä. Ja on kironnut kun ei valinnut maalämpöä. Takkaa polttavat päivittäin, että lasku pienenisi. Meillä poltetaan tosi harvoin sitäkään.

Vierailija

käyttö että lämmityskustannukset eli pesukoneen,astianpesukoneen, tv:n, tietokoneen ym.kulut sekä maalämpöpumpun sähkökulutus.

Mut en mä ala muuta väittää kun asia on meilläpäin näin.

Vierailija

Maalämmön taloudellisuus riippunee pitkälti talon energialuokasta. Jos talo on A-luokan pytinki, jossa energiankulutus on minimaalista, ei maalämpö ehtine maksaa itseään takaisin. Jos taas talo on vähän harvempaa mallia, on maalämpö ihan perusteltu vaihtoehto. Nykyisiin A-luokan, matalaenergia- ja nollaenergiataloihin halvin vaihtoehto lienee suora sähkö - pienet perustamiskustannukset ja kun kulutus on myöskin pientä, ei tarvi maksaa itseään kipeäksi.PS. Jos on mahdollisuus asentaa maalämpö järveen tai lampeen takapihan sijasta, pääsee halvemmalla.

Vierailija

Vaihdettiin -75 rakennettuun taloon maalämpö vanhan öljylämmityksen tilalle (vesikiertoiset patterit). Oli pettymys sikäli, sillä yksistään tämä maalämpö ei pystynyt tuottamaan lämmintä meidän vetoiseen taloon. Lisäksi patterit olisi pitänyt vaihtaa heti uusiksi, koska vanhat patterit liian pienet kapasiteetiltaan tuottamaan lämpöä huonetiloihin. Meillä maalämpöpumpussa lisänä sähkövastus, joka kytkeytyy päälle, kun on tarpeeksi kylmää ulkona - siitä seurauksena sähkölaskut taivaissa!! Meillä menee sähköön enempi rahaa kuin sellaisella perheellä, joka lämmittää ison talonsa suorasähkölämmityksellä, heillä sähkölaskut paljon pienempiä kuin meillä. Näitä kaikkia em. seikkoja ei myyjä kertonut meille, kun hankimme maalämpösysteemin. Kysyin moneen kertaan mahdollisista em. seikoista, mutta myyjä vain nauroi päin naamaa kun kysyin esim. vanhoista pattereista, että mitenkähän mahtavat toimia tässä uudessa systeemissä....Meilläkin sentään maksoi tämä koko helahoito melkein 20 000... :(

Ostimme sitten viime vuonna ilmalämpöpumpun, koska yksistään maalämpö ei pysty tuomaan lämmintä, niin nyt ainakin tulee akuuttia lämmintä sitten ja vastaavasti kesällä viilennystä. Kaikenkaikkiaan maalämpö on hyvä ratkaisu uusiin taloihin ja sellaisiin vanhoihin taloihin, jotka on jo remontoitu mahdollisista veto- ja muista kylmyysongelmista - mutta varovainen saa olla nimenomaan vanhaan taloon maalämpöä hankittaessa ellei sitten halua lämmintä harakoille tai rikastuttaa sähköyhtiötä...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat