Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kauhistelemme miehemme kanssa pääkaupunkiseudun, lähinnä uudenmaan asuntojen hintoja. Perheasunnosta, omakotitalosta saa monissa paikoissa maksaa jo noin paljon. Me olemme suht hyvätuloisia, mutta siltikään emme voisi tuollaista lainaa ottaa. Onko sitten monilla niitä perintöjä joilla pääsee kiinni tuon hintaisiin asuntoihin?

  • ylös 14
  • alas 7

Sivut

Kommentit (55)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tuollaista lainaa, ja turvaa henkivakuutuksilla tuon lainan, niin miksipä ei? Plus tietty vakuutukset työttömyyden varalle. Ja luottaa siihen ettei asunnon arvo putoa todella.

Varmaan pakko olla joko hurvattoman hyvät palkkatulot, perintöä, onnistuneita osakesijoituksia tai saada osinkoja jostain firmasta. Ei kyllä mikään normaalituloinen perhe pysty tuollaista ostamaan. Esim. itselläni on vuositulot n. 35 000 ja miehellä vähän enemmän. Asutaan vielä vuokralla, kun tuntuu niin älyttömiltä nämä Helsingin hinnat.

  • ylös 10
  • alas 6

Muuten mulla on maksaminen tässä pienessä kaksiossakin kolmen lapsen kanssa.t. toinen yh (joka olisi myös pienipalkkainen,

mutta tekee töitä 80h/vk)

vaikka tuloillamme ehkä vosikin ottaa tuo nverran 30 vuodeksi - laskekaapa lainan kulut eikä tee kenekään mieli ottaa tuota summaa lainaa.En koskaan ottaisi noin suurta lainaa, sehän kertoo aikamoisesta riskinotosta - sitäpaitsi lyhennyksetkin ovat jo niin huikeat, että korkojakin joutuu maksamaan aivan järjettömän paljon!

No varmasti aika harvalla onkin varaa ottaa noin paljon lainaa. Mutta varmasti aika harva ostaa tuollaisen asunnon pääsääntöisesti lainalla.Ja jos ottaa noin paljon lainaa, niin luulen, että on aika paljon vakuuksia jo omasta takaa. Ollaan ostamassa vaikka miljoonan euron asuntoa ja käteistä on jo 600000 + paljon muuta vakuutta päälle.Sen sijaan ei ole ollenkaan mahdoton skenaario, että asuntomarkkinoilla noin 15 vuotta olleet ostavat tuon hintaisia asuntoja.Asuntojen hinnannousu on ollut niin suurta, että alunperin aika pienellä lainamäärällä sopivasti vaihtamalla aina isompaan, voi asuntovarallisuus olla hyvinkin sellaista, että puolen miljoonan asuntoon pääsee aika pienellä lainalla kiinni.Lainaus:


Sen sijaan ei ole ollenkaan mahdoton skenaario, että asuntomarkkinoilla noin 15 vuotta olleet ostavat tuon hintaisia asuntoja.Asuntojen hinnannousu on ollut niin suurta, että alunperin aika pienellä lainamäärällä sopivasti vaihtamalla aina isompaan, voi asuntovarallisuus olla hyvinkin sellaista, että puolen miljoonan asuntoon pääsee aika pienellä lainalla kiinni.


Nykyisen asuntomme arvo lienee n. 450 000€, lainaa on 50 000€ jäljellä. Katselemme nyt isompaa, ne liikkuvat n. 700 000€ hinnnoissa, mutta lisälainaa ottaisimme ehkä 100 000€, loput rahat on jo fikassa odottamassa.

  • ylös 11
  • alas 2

pääkaupunkiseudulla. Asunnon arvo n. 500 000 euroa. Lainaa yhteensä n 140 000 euroa. Olemme hyvätuloinen perhe. Oleellista on aloittaa asumisura heti työelämään menosta lähtien pienestä omistusasunnosta. Tästä asuntoja vaihtamalla pääsee aika nopeastikin niihin unelmien asuntoihin. Vuokralla ei kannata pitkään asua.

  • ylös 19
  • alas 1

Lainaus:

vaikka tuloillamme ehkä vosikin ottaa tuo nverran 30 vuodeksi - laskekaapa lainan kulut eikä tee kenekään mieli ottaa tuota summaa lainaa.
sulle tarkotin, että vuokraa maksat mielelläsi enemmän kuin lainan korkokulut? Tee niin.

LAinaa otettiin taloa ja mökkiä varten 280 000€ ja nyt jäljellä on 190 000€ ja tuo maksetaan pois niin pian kuin mahdollista. Tästä kun pois muutetaan niin ei tarvita ainakaan isompaa, koska vanhin poika on jo 17v ja muutto jos tulee, niin suunta on pohjoinen ja asuntojen hinnat järkevämpiä.

eli ei sillä kyllä lainaa kuluineen kateta kuukaudessa eli edullisempaa silti asua vuokralla. Eiköhän asuntojen hinnat lähde putoamaan kun tarjonta on nyt lisääntymässä, sitte ne suuret lainamäärät vasta keljuja niskassa on.

muttei onneksi minkäänlaista tarvetta. Enkä todellakaan haluaisi tuollaista lainaa. Asutaan okt:ssa Lahdessa ja lainaa on jäljelä enää 20 000€ ja rapiat ja uutta ei oteta!

Ei toi nyt niin mahdotonta, jos perheessä kaksi hyvätuloista ihmistä. Ei siis tarvi olla rikas tai saada perintöjä, olemme vain urallamme kohtuullisesti edenneitä.Meillä on nytkin lainaa selliset 400t€, tosin jakautuu mökin ja asunnon kesken, mutta anyway lainaa on paljon.Eikä ole mitään ongelmaa moisesta selvitä, perheeseen tulee käteen rahaa n. 7000€ joka kuukausi, josta n. 2000€ lainoihin, vielä jää siis kaikkeen muuhun 5000€. Lainaa voisi siis olla paljon enemmänkin tai maksutahti tiukempi, mutta ei olla haluttu nyt kumpaakaan asiaa.

  • ylös 10
  • alas 2
Vierailija

Ei ihan tuota summaa saatais lainaa, mut just laskin Nordean laskurilla, että me saatais 391t lainaa, joten kai me jostain tuo 9 t tempaistais ;-) Perintöjä ei ole kyllä tullut.

niin voi olla, että saapi kohta ainakin Oulusta, Tampereelta ja Espoosta jo nykyhintatasoa halvemmalla hulppeitakin asuntoja. Monen nokialaisen talot on varmasti myös lainarahalla tehty. Ei kiva.

ja rahaa tienataan ihan omalla työllä, ei perinnöillä

4 v kuluttua on sitten 3100 €/kk enemmän tuloja, ihan kiva

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla