Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Miksi itämaiseen kanawok-ruokaan kalakastiketta?
Kommentit (4)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
"Kalakastike korvaa thaimaalaisissa ruoissa suolan. Voimakastuoksuinen kastike on valmistettu suolatuista kaloista tai katkaravuista käymismenetelmän avulla. Sitä käytetään kuten soijakastiketta. Säilytä avattu pullo jääkaapissa. "
http://www.finefoods.fi/thaimaa.html
Alue: Aihe vapaa
Kyseessä on ihan tietty kalakastike, jota itämaisessa ruoassa käytetään. En ole nyt kotona, joten en pääse tarkistamaan purkista sitä nimeä.
Sitä lisätään aasialaisessa keittiössä vähän joka ruokaan, japanilaiset laittaa sitä munakkaaseenkin. Tuo tietynlaisen maun, umamin, jota ilman ei itämainen ruoka oikein ole omanlaistaan.
Se tehdään usein vähän hapatetuista kaloista ja on siis maustekastike - vrt. ketsuppi tai HP. Antiikin roomalaisilla oli vastaava, mausteena käytetty kalakastike, jota laitettiin vähän joka paikkaan.