Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi itämaiseen kanawok-ruokaan kalakastiketta?

Vierailija
16.01.2011 |

*tutkii gordon ramsayn keittokirjaa..*

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
16.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyseessä on ihan tietty kalakastike, jota itämaisessa ruoassa käytetään. En ole nyt kotona, joten en pääse tarkistamaan purkista sitä nimeä.



Sitä lisätään aasialaisessa keittiössä vähän joka ruokaan, japanilaiset laittaa sitä munakkaaseenkin. Tuo tietynlaisen maun, umamin, jota ilman ei itämainen ruoka oikein ole omanlaistaan.



Se tehdään usein vähän hapatetuista kaloista ja on siis maustekastike - vrt. ketsuppi tai HP. Antiikin roomalaisilla oli vastaava, mausteena käytetty kalakastike, jota laitettiin vähän joka paikkaan.

Vierailija
2/4 |
16.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

sen suolaisen maun takia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
16.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Kalakastike korvaa thaimaalaisissa ruoissa suolan. Voimakastuoksuinen kastike on valmistettu suolatuista kaloista tai katkaravuista käymismenetelmän avulla. Sitä käytetään kuten soijakastiketta. Säilytä avattu pullo jääkaapissa. "



http://www.finefoods.fi/thaimaa.html

Vierailija
4/4 |
16.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä voi thairuokaan laittaa.