Limakalvot huutaa hallelujaa,

Vierailija

sain viime torstaina antibioottikuurin ja joudun nyt syömään V-Pen 1500 -nimistä penisilliiniä yhteensä kymmenen päivää. Tietääkö kukaan, onko tämä oire lääkkeestä johtuva vai pitäisikö mennä uudelleen lekurille...?!

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

limakalvot ovat ne, jotka huutavat, kyseessä lienee antibiootin aiheuttama hiivatulehdus. Apua siihen löytyy aptekista. Limakalvoa on tietty muuallakin, joten jos ne huutaa hallelujaa, paha mennä sanomaan...

Vierailija

...miksi siinä 'oireet' -lapussa ei kerrota mitään tollasesta?! Voi v*ttu, mulla ei ole koskaan ollut tollasta ja miesystävän kanssa pitäisi treffailla - höh!!! Paskat, etten paremmin sano :(

Vierailija

Hiivatulehdus on tosi yleinen vaiva monilla naisilla antibiootin yhteydessä. Nyt hakeen vaan apteekista apua ja seuraavan kerran kun saat ab-kuurin, pyydät jo valmiiksi lääkkeen hiivaan.

t.2

Vierailija

Voi kai "tarttua" mieheen mutta ei yleensä aiheuta oireita miehillä eikä menesty miehen värkeissä. Tosin joskus voidaan joutua hoitamaan myös mies, jos naisella on toistuvia hiivatulehduksia ja epäillään, että mies sitä "säilöö" hoidon ajan ja sit tarjoilee takaisin:) Hiiva on siis naistenvaiva.Monilla naisilla on hiiva ihan tietämättään, jos oireet eivät ole voimakkaat, ja silloinhan sekstailee ihan onnellisen tietämättömänä. Ei sitä tarvi edes hoitaa, jos hiiva on oireeton. Tosin jos on hiiva oikeen pahana, niin kutina on sitä lajia, että ei oikeasti tee mieli mitään sinne (kuin ehkä jotain raapimisvälinettä...).Lueppa http://www.poliklinikka.fi/naisten-kanava/artikkelit/hiivatulehdus-4958443t.2

Vierailija

...tosiaan tuntuu limakalvot niin ohuilta ja kirveleviltä, ettei paljon tekis mieli, mutku me nähdään muutenkin niin harvoin, höh!

Mua ei kyllä varsinaisesti kutia, ennemminkin kirvelee esim. pyyhkiessä ja sitt' tuolla luki, että ensimmäinen pitäisi aina näyttää lääkärille, toinen höh!

Tietääkö kukaan, onko haittaa, jos ostan hiivakuurin ja syy onkin joku muu...??? En tähän hätään mitään gyneä nyt ehdi saamaan... ja vielä, kauanko se hoito kestää???t. 40+ ja näin tietämätön taas tässäkin, kolmas höh!

Vierailija

Olet selvästi saanut hiivatulehduksen. V-Pen on vihoviimeisin antibiootti - ei sen aikaansaamaan tulehdukseen auta oikein edes hiivalääke. Pyydä lääkäriä vaihtamaan toiseen.

Vierailija

ei varmman ole haittaa, vaikka menisi "vikaan" diagnoosi ja hoito. mutta ota huomioon, että ku käytät hiivalääkettä, olkoon se kapselina tai voiteena, niin se tulee ulos sieltä...njams. ja kumista ehkäisyä ei voi käyttää. entä jos käyttäisit ensin liukuvoidetta ja myöhemmin hiivalääkkeen? tosin oireet luultavasti ehtivät parantua.

Vierailija

Lainaus:

...tosiaan tuntuu limakalvot niin ohuilta ja kirveleviltä, ettei paljon tekis mieli, mutku me nähdään muutenkin niin harvoin, höh! Mua ei kyllä varsinaisesti kutia, ennemminkin kirvelee esim. pyyhkiessä ja sitt' tuolla luki, että ensimmäinen pitäisi aina näyttää lääkärille, toinen höh! Tietääkö kukaan, onko haittaa, jos ostan hiivakuurin ja syy onkin joku muu...??? En tähän hätään mitään gyneä nyt ehdi saamaan... ja vielä, kauanko se hoito kestää??? t. 40+ ja näin tietämätön taas tässäkin, kolmas höh!
Eli kai ekan kerran pitäs käydä lääkärillä. Siihen ei mitään gyneä tarvi, ihan yleislääkäri kyllä osaa sen katsoa, on niin yleinen juttu naisilla. Mä olen kyllä itse ekaan hiivatulehdusepäilyyni hakenut apteekista lääkkeen ja kun se helpotti, oletin että hiivaa se oli ja homma ok. Oireetkin olivat niin ilmiselvät ja ab-kuuri just alkanut.

Jos se ei ole hiivaa, niin ei se lääkekään auta. Hiivalääke on käsikauppalääkkeenä rasva ja sitä on sellaista mitä laitetaan useamman päivän ajan ja sit on sellaisia yhden päivän hoitoja, jolloin laitetaan kerran kapseli emättimeen ja rasvaillaan ulkosynnyttimiä kutinaa helpottamaan. Aika nopeasti se "tehokkaampi" yhden päivän juttu toimii. Kysy ihmeessä apteekin henkilökunnalta, kyllä ne osaa neuvoa tässä asiassa!Ja tosiaan, muista ensi kerralla pyytää valmiiksi hiivalääke kun saat ab-kuurin! Lääkäri kirjoittaa reseptin tablettiin, jolloin hiiva hoituu "suun kautta" eikä tarvi pelleillä minkään rasvojen ja emätinkapselien kanssa.t.2Vierailija

Juu, ei mitään mömmöjä mun pildeeniin miesystävän syötäväksi... =)

Yritän nyt pärjätä näillä neuvoilla --- perkeleen lekuri, minkä teki...argh!!!

Mistä mä voin tietää, mikä mulle sopii... kyllä potuttaa nyt :(

Vierailija

Lainaus:

Juu, ei mitään mömmöjä mun pildeeniin miesystävän syötäväksi... =) Yritän nyt pärjätä näillä neuvoilla --- perkeleen lekuri, minkä teki...argh!!! Mistä mä voin tietää, mikä mulle sopii... kyllä potuttaa nyt :(
Ei hiivaan kuole eikä se aiheuta mitään "emätin-mätänee-irti" -oiretta ainakaan jos hoito lykkääntyy muutamalla päivällä. Oireet tosiaan voivat pahentua mutta itsehän ne kärsit, jos päätät lykätä hoidon aloitusta. Kuten sanottu, eihän hiivaa edes tarvi hoitaa, jos se ei oireile.Antibiooti eivät aiheuta kaikille hiivaa eivätkä joka kerta niillekään, keille joskus ovat aiheuttaneet. Ne vain altistavat hiivan lisääntymiselle, kun tappavat kehon omia hyviä bakteereja, jolloin limakalvojenkin oma bakteeritasapaino menee sekaisin. Sama juttu on, kun tulee antibiootista ripuli. Menee kehon hieno tasapaino sekaisin. Siksi antibiootteja ei kannata syödä kuin todella tarpeeseen.Apteekissa on muuten myynnissä sellaisia emättimeen tarkoitettuja "maitohappobakteerikapseleita", jotka siis tukevat alapään limakalvojen omaa bakteeriatasapainoa ja lisäävät hyviä bakteereja. Tämä voisi olla mahdollinen tilanteessasi ja toisaalta hyvä ennaltaehkäisemään hiivaa seuraavan kerran, kun saat ab-kuurin.t.2

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat