Ohrapuuro kokonaisista ryyneistä, voisko joku antaa selkeän ohjeen?
Liotin yön yli ryynit. Netistä saa niin paljon eri ohjeita ja niistä ei tiedä onko ne rikottuja/esikypsytettyjä/jauhoja ryynejä varten. Nuo mun ryynit ilmeisesti ei oo esikypsytettyjä. Litran maitoa ajattelin laittaa. 3 henk. syömässä eli 4:lle ohjetta...kiitos jos joku vaivautuuu :)
Kommentit (5)
liotettuja vai kuivia suurimoita? ap
kattilassa ajattelin tänää tehdä, mutta uuniakin vois harkita..tehdäänkö kutakuinkin samoin kattilassa kuin riisipuuro?
olitkin jo laittanut et jos liottanut niin vähempi, sori..ap
3 dl oli kuivia suurimoita. Ja liedellä keittäminen ohrapuurossa on kyllä ihan hullun hommaa... Uunissa tulee lähes itsekseen, mutta liedellä saat luultavasti keittää sitä pari tuntia.. huh.
3 dl ohrasuurimoita
2 l maitoa
1 tl suolaa
Uuniin 175 asteeseen noin 3 tuntia, kun olet kerran liottanut, niin vähän vähempikin voi riittää.
Tuo annos kyllä ehkä 6 hengen annos, mutta ei kannata tehdä kyllä pientä annosta. Tee kerralla kunnolla ja pistä osa pakkaseen - ei mene miksikään.