Vierailija

Ma&ti ollut epämääräinen olo ja nielussakin jotain, ke se tuntui töissä hieman pahenevan kunnes loppuiltapäivästä alkoi kauhea kurkkukipu ja ilta menikin tunteessa että pää halkeaa, ääntä ei tullut/tule kuin pihisemällä ja illalla oli omituisia silmänräpäyksen pituisia "lipupistoksia" jossakin sisuksissa keuhkojen alueella lähemmäs 10x,

Yö oli tod huono, heräilin ainakin 4x siihen e4ttä rintakehään sattui, puristi ja oli vaikeaa olla ja jopa hengittää:((

Nyt sitä tunnetta ei ole ja jäin siis kotiin, en tod pysty lasten parissa nyt työskentelemään.

Pmo sanoi että itseni vuoksi olisi ehkä hyvä käydä heti työterveydessä, mutta todistusta en vielä tarvitse ja su ilmoitan olenko työkunnossa ma.

en tuon rikkonaisen yön takia ja koska nyt ei purista, varaa nyt aikaa tälle päivälle vaan katson sitä vaikka huomisaamuna..

Mutta kokemuksia vastavaasta ja mikä oli?

  • ylös 4
  • alas 2

Sivut

Kommentit (24)

menin muutama vuosi sitten lääkäriin ihan mielettömän yskän takia ja lääkäri totesi olevan kuumeeton keuhkokuume.. ja siis keuhkoissa puristava tunne koko ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

itselläni on meinannut mennä flunssa/keuhkoputkentulehdus keuhkokuumeeksi (korkeahko crp ja muut oireet, ei kuumetta).

Mullahan ei tuota kuumetta ole, ainakaan vielä, mutta muita onkin eli päänsärkyä, puristavaa tunnetta nyt yöllä rintakehän alueella, hengitystiheys oli nopeampi, limaista yskää jne.Ap"Tyypillisiä keuhkokuumeen oireita ovat kuume, yskä, hengenahdistus ja rintakipu. Kuume on bakteeriperäisissä keuhkokuumeissa yleensä korkeahko (yli 38,5 °C), ja siihen voi liittyä horkka. Yskän mukana saattaa nousta limaisia ysköksiä. Hengenahdistukseen voi liittyä hengityksen tihentyminen (yli 18 kertaa minuutissa). Rinta- tai kylkikipu on yleensä tyypiltään pistävää ja saattaa pahentua yskimisen tai voimakkaan sisäänhengityksen aikana. Muita keuhkokuumeen oireita ovat väsymys, ruokahaluttomuus, lihassäryt, veriset yskökset, päänsärky, vatsakipu ja pahoinvointi.[2]Epätyypillinen oirekuva, jossa moni tyypillinen oire puuttuu, on jopa yleisempi kuin klassinen äkillisillä ja rajuilla oireilla alkava keuhkokuume. Virusten ja epätyypillisten bakteerien aiheuttamat keuhkokuumeet ovat usein lieväoireisia. Ne saattavat ilmetä flunssan kaltaisin oirein, hitaasti alkavana lievänä kuumeena ja kuivana yskänä.[3]Yleistilan äkillinen huononeminen ja perussairauden paheneminen voivat myös olla merkkinä alkavasta keuhkokuumeesta. Esimerkiksi vanhuksilla keuhkokuumeen näkyvimpinä oireina voivat olla sekavuus ja vatsaoireet. Lasten oireina ovat useimmiten kuume, yskä, nuha ja hengitysvaikeus, mutta kymmenesosalla lapsista ei ilmene mitään hengitystieinfektioon viittaavia oireita.[4] Nimestä huolimatta kuume voi puuttua merkittävältä osalta keuhkokuumetta sairastavista henkilöistä".

Lainaus:

Eri asia tietty sitten jos puristava tunne tulee tässä takaisin tms. Ap
mutta mitä aikaisemmin lääkäriin menet, sitä "lievemmillä" lääkkeillä voit selvitä. Jos keuhkokuume ehtii pahaksikin, saat vähintään laajakirjoisen antibiootin, pahimmassa tapauksessa "pääset" sairaalaan ottamaan antibiootit tipan kautta...

Sepä se kun en ole varma mistään keuhkokuumeesta tms vaan voihan tämä olla jotain ihan "perusräkätautiakin" tai korkeintaan keuhkoputkentulehdus.ap

tutkitaanko/todetaanko keuhkokuume aina röntgenillä?

Vai riittääkö keuhkojen kuuntelu, oireiden kuuleminen, verikokeet yms?ap

siitä tuli mieleen angiina, josta itsellä kokemusta, näkyykö kurkussa mitään erikoista? Siihenkin tarvitset penisiliinikuurin, särkylääke auttaa kipuun.Mene nyt kuitenkin lääkäriin eläkä enää arvuuttele, kiitos.

Silloin oli märkivä nielutulehdus johon sain lääkkeeksi tehokainta reseptillä saatavaa morfiinijohdannaista jotta pystyin edes vettä nielemään.

Angiinakin tuttu, sairastin 6-8v iässä väh 6x/talvessa angiinan ja risani poistettiin sitten sen vuoksi.ap

toteamiseksi mulla otettiin röntgenkuva, oli kuumeeton ja yskä mieletön ja kerran kun yskäisin tuntu että jotain repes sisältä ja kylki tuli kipeäksi oli pakko hakeutua lääkäriin...yskään otin ekaksi ventolineä, kun tosiaan puristi...

kun kunnon oireita on ollut vasta YKSI VUOROKAUSI. Katso nyt vaan tilannetta huomiseen.

Höyryhengitä ja ota Duactia, jos sinulla on sellaista entuudestaan.

Lainaus:

Silloin oli märkivä nielutulehdus johon sain lääkkeeksi tehokainta reseptillä saatavaa morfiinijohdannaista
T. lääkäri

Kuuntelu, CRP tai mikään muukaan poppakonsti ei keuhkokuumetta luotettavasti löydä. Eli te joilla on ollut "kuumeeton keuhkokuume" ilman rtg-kuvaa, ihan hyvin on voinut olla kyseessä ihan tavallinen räkätauti, ja lääkäri vain halusi päästä teistä nopeammin eroon.

Niin se kys lääkäri minulle sanoi. Eri asia tietysti jos puhui p*skaa, mutta se sitten eri stoori. Enkä nyt jaksa mennä kaivelemaan kys tabupakettia lääkekaapista, niitä kun jäi jäljellekin.Ap

tytöllä ei todettu keuhkokuumetta verikokeella eikä keuhkojen kuuntelulla. Piti mennä tosi huonoon kuntoon, ja sitten vasta lastenpäivystyksessä keuhkokuvaan =(CRP ei siis ollu koholla koko aikana, mutta keuhkokuva oli kamalan näköinen.

keuhkoputkentulehduskaan ei välttämättä ole mikään pikku juttu, siihenkin voi kuolla (tukkeuttava keuhkoputkentulehdus). Mars lääkäriin.

Vierailija

Silloin oli märkivä nielutulehdus johon sain lääkkeeksi tehokainta reseptillä saatavaa morfiinijohdannaista

T. lääkäri

 

Itse olen eläkkeelle jäänyt kardiologi, lääkäri myös. Pakko kommentoida että morfiinin JOHDANNAINEN ei ole niin vahva kuin morfiini. Panacod, tramal jne.peruslääkket kurkkukipuihinkin. Älä anna ihmisten ymmärtää väärin. Monet entiset potilaani jotka sairastiVAT luusyöpää, saivat morfiinia joka ei enää auttanutkaan kipuihin, sitäkin saa apteekista, reseptillä ja ehkä vähän voimakkaampaa. Eksyn nyt aiheesta mutta oli pakko kommentoida kun osui silmään. hyvä että lääke auttoi.

 

Suositan läääriin menoa heti huomenna, ellet halua tehdä kuten minä ja viettää kahta viikkoa sairaalassa eristyksessä tipassa kun kuumeeton keuhkokuume otti ja muuttui hyvin äkäiseksi.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla