Tilanneviesti

Keskustelu Aihe vapaa-alueella on suljettu aikavälillä 23:00 - 07:00.

Millainen lääke on Venlafaxin ratiopharm - onko hankalia sivuoireita?

Vierailija

Sain annostukseksi 75 mg - minkävahvuinen annostus se on? Jos sinulla on kokemusta lääkkeestä, lukisin niistä mielelläni.

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

Pliis, älä kysy täältä, vaan katso sieltä valmisteyhteenvedosta (pidempi kuin pakkauseloste, valmistajan nettisivuilla).Siellä lukee, mitkä ovat tavallisimmat haittavaikutukset ja annostukset ISOILLA IHMISJOUKOILLA testattuna.Keksitty (hullu) esimerkki: jos Sinulle täällä vastaa viisi kymmenestä, että tuli haittavaikutuksena korvien sinertymistä, sulle tulee semmoinen kuva, että sitä esiintyy joka toisella. Valmisteyhteenvedosta taas voit lukea, että laajoissa kokeissa vain joka 100 000. potilas kokee korvien sinertymistä tällä lääkkeellä. Sulla on siis 1/100 000 mahdollisuus saada siniset korvat. Tänne vain sattui vastaaamaan KAIKKI SUOMEN VENLAFAKSIINI-SINIKORVAISET.Sillä on siis todellakin väliä kysytkö 5 vai 5000 käyttäjältä!Vierailija

Sivuvaikutuksia mulla ainakin on hikoilu ja kohonnut verenpaine. Alussa tuli pää kipeeks ja huono olo. Saattoi huimatakin. Nyt taas päätä särkee ja vähän ällö olo kun annosta just nostettiin. Noi sivuvaikutukset menee kuitenkin suht nopee ohi. On ollut muuten hyvin toimiva lääke ainakin mulle.

Vierailija

ykköselle: toki olen lukenut tuoteselosteen ja mahdolliset sivuvaikutukset ja tiedän niiden yleisyyden, mutta sen lisäksi kiinnostaa kuulla myös laajemminkin kokemuksista ja mielipiteistä. Ja etenkin siitä, muuttuvatko/jäävätkö sivuvaikutukset pois ajan kanssa.

Vierailija

Runsastunut hikoilu, lihasnykinöitä. Silmät aamuisin pupilleista täysin laajenneet, joten valoherkkyys oli hurjaa, helpotti päivän mittaan.Pissaaminen oli ajoittain vaikeaa. Orgasmikyky heikkeni alkuvaiheessa jonkin verran, mutta ei kovin paljon.Oli muuten ainoa lääke, joka tehosi masennukseeni. Ekat kuusi viikkoa oli kamalaa, ahdisti, hikoilutti jne. mutta sitten oli kuin taikasauvasta yhtäkkiä olo parempi ja masennus hävisi :)Lääkkeen lopettaminen kannattaa tehdä TODELLA hitaasti, pari kuukautta vähentele asteittain, niin et saa vieroitusoireita.

Vierailija

pahimpana se, eten saanut lainkaan nukuttua. Lisäksi olo oli kuvottava, orgasmikyky hävisi ja huimasi. En tiedä olisivatko nuo lähteneet tai lieventynee ajan kanssa, mutta uniongelma olivat niin massiivisia että lääkärin määräämänä lopein käytön parin viikon jälkeen.Mutta nämähän ovat todella henkilökohtaisia, en halua demonisoida juuri tätä lääkettä.

Vierailija

Googleta Efexorin vieroitusoireet, niin saat käsityksen asiasta. Minulla piti lopettaa ko. lääke ennen synnytystä (lopetin todella hitaasti annosta vähentämällä). Nyt pitäisi aloittaa uudestaan, mutten ikipäivänä enää laita tuota ainetta elimistööni.

Auttoi kyllä hyvin siihen mihin on määrätty, mutta vieroitusoireet ovat kauheat ja kestävt kauan vielä lopullisen lopettamisen jälkeenkin (jopa kuukausia!)

Vierailija

suun ja limakalvojen kuivumista ajoittain mulla. Muuten ihan käypä lääke, ja tosiaan tehokas. 75 mg on pieni annostus, yleensä se millä aloitetaan masennuksen hoito, noin pieninä annoksina käytetään myös paniikkihäiriöön. 150mg on masennuksessa varmaan yleisin annos, mutta koska tolla lääkkeellä tehoja saa annostusta lisäämällä, käytetään 200-300 mg:kin vielä.Vieroitusoireet on hurjat, lääke josta todella huomaa olossa jos on unohtanut ottaa yhdenkin annoksen. Mulla mieliala menee hyvin mustaksi, tuntuu että kuolen tai vähintäänkin haluan suljetulle ja itkukohtauksesta ei tule loppua. Kuulemma myös sähköiskumaisia tuntemuksia kieleen voi tulla, jännää. :P Hirvittää jo valmiiksi, jos tästä nyt joskus pääsisi vierottautumaan pois, että minkälainen prosessi se lienee. Se on hinta, jonka tehokkaasta lääkkeestä saa maksaa.

Vierailija

Minulle määrättiin Venlafaxia alkuun 150 mg ja sitten lisättiin 75mg eli annostus on nyt 225 mg

Haittana tuli valtava hikoileminen suuta kuivaa.Soitin lääkärille nyt pienennettin 150mg en tiedä auttaako tämä.Haluaisin vaihtaa lääkettä.

Vierailija

Se tehosi siinä mielessä että sain jatkuvan ahdistuneisuuden ohi ja kykenen nyt näkemään asiat toisin. Ahdistus syntyi mieheni jatkuvista herjoista ja luulotteluista minua kohtaan. Asiat eivät ole muuttuneet mutta ahdistuksen loppuessa lääkkeen avulla:-/ näen ja jaksan käsitellä asiat selvemmin:-D.

Vierailija

painon nousun takia. Venlaflaxin aiheutti ihan järkyttävää hikoilua joten vaihdoin takaisin vanhaan lääkkeeseen. Tuolla lääkkeellä ei ollut niin turtunut olo kuin nyt Cipralexilla mutta ne vaikutuksethan on eri ihmisillä erilaiset...

Vierailija

Ei myöskään vieroitusoireita. Käytin 5 vuotta ja lopetin kertaheitolla omatoimisesti kun koin oloni riittävän hyväksi. Nyt on 3 vuotta ilman lääkettä mennyt erittäin hyvin. Suosittelen ehdottomasti lääkehoitoa kaikille masennusta poteville. Ymmärrän kyllä, että masentunut mieliala korostaa kaikkia mahdollisia ja mahdottomia tuntemuksia, mutta itselleni tämä lääke oli hengenpelastus.

Vierailija

Ei auttanut yhtään mutta vierotusoireet oli aivan hirveät. Kuumetta, oksentelua ja muuat mukavaa. Kokeilin lopettaa viisi kertaa kunnes lääkäri määräsi toisen masislääkkeen , joka poisti vieroitusoireet. Tuon toisen sainkin lopetettua helposti ilman vierotusoireita.

Vierailija

Joskus ollut korkeampikin. Jos lääke unohtuu, tulee kamala olo, mutta nyt voin elää lähes normaalia elämää masennuksesta huolimatta. Lääke ollut nyt käytössä reilu kaksi vuotta. Olen nyt raskaana ja loppuraskaudesta täytyy annosta yrittää vähentää ettei vauvalle tule viekkareita. Imettää en aio koska lääke täytyisi lopettaa ja en siihen pysty, enkä ota riskiä että masennun vauvan synnyttyä

Vierailija

3v:n käytön jälkeen. Ei enää auttanut masikseen, oli pahaa ummetusta ja lihoin 30kg. Jos unohti muutaman lääkkeen tuli pahat viekkarit, sähköiskuja päässä jne.Efexor koukuttaa pahasti ja lopetus on tarkkaa puuhaa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat