Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi puolukkahilloni jäi juoksevaksi?

Vierailija
28.09.2010 |

Keitinkö liikaa vai liian vähän, kun Dansukkerin ohjeella tekemäni puolukkahillo on edelleenkin juoksevaa, ei kiinteytynyt jääkaapissakaan.



Ohje siis

1kg marjoja

3-4dl vettä

600-700g sokeria



Tuota suurensin lievästi niin, että puolukkaa oli 1.3kg. Oli kuumat purkit, kuuman hillon purkitin.. Mikä meni pieleen. Voiko sitä esim. keittää uudelleen, kiinteytyykö sitten? Martat hoi, auttakee..

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
28.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole martta tai muutenkaan ruoka-alan ammattilainen, mutta tuossa ohjeessa on minun mielestä liikaa vettä. Itse laitan vain n. 1 dl vettä kiloon marjoja, myös puolukkahilloon ja on aina kiinteytynyt hyvin. Toinen seikka mikä tulee mieleen, jos puolukat ovat liian kypsiä niin hillo kiinteytyy huonommin. Ennen vanhaan mummoni teki puolukkahyytelöä aina juuri ja juuri kypsistä puolukoista.

Vierailija
2/12 |
28.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

en ole minäkään martta, mutta puolukkahilloa joskus tehnyt. Tein sen hillosokeripussin ohjeella. Marjoja tuli muistaakseni 1 kg ja sokeria saman verran, vettä vain puolisen desiä. Seuraavaan päivään mennessä hyytyi kunnolla. Käytitkö tavallista tai hillosokeria?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
28.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytitkö tavallista vai hillosokeria?

Vierailija
4/12 |
28.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja siellä Dansukkerin sivuilla oli tuo veden lisäys nimenomaan kovakuorisiin marjoihin, miksikä minä puolukat olettaisin kuuluvan. Ja juu, lisäsin sokeria myös, osaan suurentaa reseptit (ainakin yleensä).



Viime vuonna tällä samalla ohjeella tuli hyvää kiinteää puolukkahilloa, mutta jossain kohtaa olen nyt tyrinyt.. Pah...



http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=247&ProductPage=4&ProductID=16…





ap

Vierailija
5/12 |
28.09.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

se taitaa nyt olla siinä se vika. Perkules. Mitäs jos keittäis uudelleen koko satsin ja lisäis hillosokeria, sitä taitaa olla jonkun verran tuolla kaapissa.. Ei sitä juoksevanakaan voi käyttää, sitä "hilloa" nimittäin... =0)



ap

Vierailija
6/12 |
07.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiukan raaat tavallisella sokerilla, kypsät hillosokerilla. Voit hyvin keittää nyt uudestaan hiukan kasaaan ja lisötä hillosokerin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
07.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä uudelleen niin vettä haihtuu ja lisäksi hillosokeria

Vierailija
8/12 |
07.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan vettä vain lorauksen, sen verran että lähtee kiehumaan eikä pala pohjaan. Silti tulee vetistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
07.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vettä vaan desi ei enemmän ja jos ei ole raakoja puolukoita jonkun verran mukana niin hillosokeri auttaa

Vierailija
10/12 |
07.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nestettä saa lisää kun vähän runttaa niitä marjoja eikä puolukat ole niin kovia jos ei ole ihan raakoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
07.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liikaa vettä. Itse laitan tilkan kattilan pohjalle. Ja käytän hyytelösokeri.

Vierailija
12/12 |
07.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en ikinä laita yhtään vettä, kun hilloja teen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yhdeksän neljä