Paha oksennustauti lapsella

Vierailija

Mietin vaan missä vaiheessa lääkäriin? Onko jotain lääkettä?

On kuumeessa ja maha tosi kipeä. Oksentaa kaiken ulos, jopa veden ja sen jälkeen vatsahappoa.

Annoin kipulääkettä, mutta sen tuo oksensi lähes heti ulos.

Mitä tuolle voisi tarjota juotavaksi/syötäväksi, joka helpottaisi ehkä oloa?On jo 6 vuotias, joten ei enää ihan pieni lapsi. Näin pahaa vatsatautia ei lapsillani ole aikaisemmin ollut.

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Ja kannattaa vaikka sitä Floridralia antaa ihan pikkuisia määriä kerrallaan. Oksutaudissa tulee tosi kurja olo isommallekin, jos ei yhtään saa nestettä.Kuume pitäisi saada alas, koska se lisää neteenkulutusta. Koita saada kuumelääke pysymään sisällä, kokeile vaikka Pamol F:ää. Suppoa en ehkä lähtis noin isolle laittamaan, ellei kuume ole tosi korkea.

Vierailija

niin kiireesti päivystykseen.Syötäväksi/juotavaksi ei varmaan kannata tarjota kuin gefilus-keittoja tai mehuja tai muuta vastaavaa. Ja niitäkin hyvin pieniä määriä kerrallaan.Nestettä voi antaa vaikka puoli desiä kerrallaan ja jos sekään määrä ei pysy sisällä niin sitten vielä pienempiä määriä.Floridral maistuu paremmalle kuin Osmosal, ja siinä on myös maitohappobakteereita mukana.Lapsen vointia kannattaa tarkkailla ja lähteä lääkäriin tarvittaessa.

Vierailija

Anna lapselle jäisiä marjoja (mansikoita, mustikoita) imeskeltäväksi/pureskeltavaksi. Myös jääpaloja voit antaa imeskeltäväksi; neste menee mahaan hitaammin eikä ehkä ärsytä niin voimakkaasti.Paranemisia!

Vierailija

Kuivumisen merkkejä ovat:

• Janoisuus

• Limakalvojen kuivuus

• Ihon kimmottomuus

• Virtsan erityksen väheneminen

• Perifeerisen verenkierron heikkeneminen (kädet menee kylmäksi)

• Kyyneleiden puuttuminen

• Silmien oleminen kuopalla

• Voipunut yleisolemus

Vierailija

vehnä(ei täysjyvä)paahtis, josta leikataan reunat pois, on aika neutraalin makuista ja kyytipojaksi vaikka Jaffaa, tai ihan mitä juomaa mieli tekee. Näin saa suolaa ja sokeria. Joku on joskus halunnut muutaman perusperunalastun(ei maustesekoituksia) toivuttuaan pahimmasta. Olisko se suolojen puutteeseen?

Vierailija

Lapset on juoneet vichy-mehu sekoitusta. Siis vichyn joukkoon tiivistemehua.Mustikkasopat on hyviä. Tai mikä soppa nyt sattuu maistumaan. Niistäkin on niitä gefilusjuttuja mutta aivan sama kunhan jotain ottaisi ja huom! älä annakkaan isoa määrää kerralla, vaikka haluaisi. Anna vain aivan kulauksia. Ja sitten vaikka vartin- puolen tunnin päästä lisää.Sipsit, lihapullat, nakit mitä vain voisi napostella. ja olisi suolaa. Suolakeksit.

Vierailija

lusikallinen 10 min välein. Ei kannata isompia määriä edes yrittää, jos oksennus tulee noin rajusti. Sitten kun neste alkaa pysyä sisällä, varovasti jotain tukevampaa. Esim. jogurtti nostaa hyvin verensokeria ja sitäkin voi alkuun syödä vaan lusikallisen kerrallaan.Noin isolla lapsella se kuivuminen ei ihan hetkessä tapahdu ja yleiskuntoa on aika helppo arvioida, joten älä hätäile.Särkylääkkeitä en kyllä antais oksentavalle ollenkaan, ainakaan jos kuumetta on alle 39.

Vierailija

jugurtti on ollut ihan pannassa. Kaikki maitotuotteet saavat oksennuksen taas tulevamaan ja sen vuoksi niitä ei kannata oksentelevalle antaa lainkaan.Meillä annettu oikeastaan ihan kaikkea muuta mitä lapset ovat halunneet.

Mehujäätä, hedelmäsoseita, mehua, mehukeittoa, on annettu suklaata ja sipsejäkin yms.

Vierailija

kunnes alkaa pysymään sisällä. Ihan pieniä kulauksia kerrallaan. Ei mitään makeita nesteitä. Kuume täytyy saada alas. Lapsi vähiin vaatteisiin ja ikkunat auki. Pamol - F liukenee suuhun, ehkäpä se pysyisi sisällä?Me ollaan oltu kovan vatsataudin kanssa molempien lasten kanssa lastenklinikalla ja tuota osmosalia ylistävät. Siinä kaikki tarvittavat suolat ja hivenaineet. Toki sitten kun se pysyy sisällä niin muutakin nestettä.Jos lapsi muuttuu väsyneeksi ja huonosti reagoivaksi, niin sitten lääkäriin.

Vierailija

Ne vain ärsyttävät mahaa ja jos ja kun lapsellasi on juuri nyt akuutein oksennusvaihe päällä, eivät pysy tarpeeksi kauaa mahassa ehtiäkseen vaikuttaa.Eli suppo, kuten pikkuvauvoille!Ja sitten nestettä vaikka lusikallinen kerrallaan. Vaikka lapsi oksentaakin, osa ehtii imeytyä. Älä yritä juottaa mitään isoja määriä, ne laukaisevat vain oksennusrefleksin.Yleensä tuo pahin oksennusvaihe menee ohi muutamassa tunnissa/vajaassa vuorokaudessa. Kuusivuotias harvemmin ehtii siinä ajassa kuivua vaarallisesti. Mutta kannattaa seurata yleisvointia.Floridal on hiukan paremman makuista kuin Osmosal, mutta molemmat toimivat yhtä hyvin. Ne - samaten kuin maitohappobakteerivalmisteet - eivät ole lääkkeitä, mutta nopeuttavat paranemista. LISÄKSI annetaan vettä eli Floridal tai Osmosal eivät ole yksinomaisia juomia.Makeita juomia kannattaa välttää, koska sokeri pahentaa nestehukkaa.LL

Vierailija

että lapsi oksentaa kaiken niin aina jotakin myös ehtii imeytyä. Minulle lääkäri sanoi että ripulointi on itseasiassa nopeammin kuivumisen aiheuttaja kuin oksentelu. Itselläni on poika joka oksentaa todella rajusti aina kun on vatsataudissa. Viimeksi oksenteli 7 tuntia 10 min. välein ja sitä edellisellä kerralla oksensi 23 tuntia noin puolen tunnin väleillä joten tiedän kuinka rajua oksentelu pahimmillaan voi olla. Silti ei kuivunut ja suostui, onneksi, ottamaan aina sen teelusikan / kaksi oksentamisen välillä nestettä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat