Sukan kantapään kutominen - laittakaa ohje tai linkki kutojat!!!

Vierailija

Kiitos, sain ispiraation, muu sujuu mutta kantapään on aina anoppi kutonut mulle :-o Anoppi on niin sukkela et en ole vielä oppinut vaikka oon ollut kärppänä vieressä katsomassa. Nyt pitäis tehdä ite. Neuvoja / ohjeita kiitos!

Kommentit (8)

Vierailija

Kuinka paljon sinulla on silmukoita työssäsi? Tarttis vähän tietää, jotta osaa sanoa kuinka paljon jätät silmukoita reunalle.Jätä silmukoita reunalle ja käännä työ. Kudo yhteen seuraavat kaksi ja kudo puikko toiseen päähän. Käännä työ ja neulo taas kaksi yhteen. Teet näin kunnes silmukat loppuvat.Sitten poimit reunasta silmukoita, jotta kantapää saa kantapään muodon. Katso mitä olet tekemässä ja ajattele, että siitä pitää tulla kantapää. Eiköhän se harjoittelulla lopulta onnistu.Onnea matkaan. Itse pidän itseäni vielä epävarmana sukankutojana, mutta yritystä on.

Vierailija

- Kun olet neulonut vartta tarpeeksi, yhdistät kaksi puikollista yhdeksi. Esim. jos yhteensä silmukoita oli 36 kun aloitit, niin yhdellä puikolla on 9 silmukkaa. Kaksi puikollista yhdelle puikolle on 18 jolla neulot, kaksi muuta puikollista jää odottamaan toistaiseksi.- Neulo näillä 18:sta ensin puikko loppuun, on oikeaa puolta, sitten käännyt ja neulot taas nurjalta puolelta puikon kaikki silmukat ja käännyt neuloen oikealta puolelta jne. kunnes kerroksia on näillä silmukoilla 10 kerrosta.- Nyt jaat tuon 18 silmukkaa kolmeen osaan mielessäsi. Se tekee aina 6 silmukkaa.- Neulo ensin se 6s, sitten taas 6 mutta siihen kuuluu ottaa yhteen 1 seuraava silmukka, jolloin loppuun jää enää 5. Nyt käännyt nurjalle ja neulot 6s, viimeinen neulotaan seuraavan kanssa yhteen, taas jää 5, eli aina keskellä on se 6 silmukkaa ja reunoista vähenee kun sen keskimmäisten kuuden kanssa neulot yhteen yksi kerrallaan sieltä puikon lopusta.- Kun puikollasi on vain keskimmäiset 6 silmukkaa, ota tyhjä puikko avuksesi. Poimi siihen kerroksien reunoista silmukoita, saat 7-10 silmukkaa varmaan poimittua. Sitten neulot normaalisti puikolliset joissa on 9 silmukkaa, niitähän jäi kaksi odottamaan.- Sitten vastaan tulee taas ne kerrokset, joista poimit tyhjälle puikolle nuo 7-10 silmukkaa. Lopussa on se puikko, johon jäi 6 silmukkaa. Neulo niistä kolme tähän poimittujen mukaan samalle puikolle ja ne loput kolme menee seuraavalle puikolle johon olet poiminut 7-10s.- Nyt Sinulla on puikoilla 9s, 9s, poimitut 7-10 s jossa 3 ja 3 sekä poimitut 7-10 s.Tottunut neuloja tekee niin, että ottaa jo kome silmukkaa ensin kun aloittaa poimimisen...Nyt neulot näillä kaikilla kierroksia pikkuvarpaaseen asti. Jos haluat voit kventaa niissä poimituissa (7-10) olevalla puikolla aina kaksi yhteen, katso valmista sukkaa jos on, näet missä. Kavenna niin kauan että on taas 9 silmukkaa puikolla.- Kun olet pikkuvarpaassa asti, alat kaventaa .

Äitini teki niin, että aina kaksi viimeistä silmukkaa yhteen puikon lopussa kunnes kaikilla puikoilla on 2 s ja veti langan loppujen läpi. voit kaventaa myös muulla tavalla, mutta aloittelija voi näinkin.Jos neulot vartta joustimena 1s oikein, 1s nurin, niin voit jatkaa samaa näillä 18 silmukalla. Tai 2oikein 2nurin, sama juttu. Mutta kun alat neuloa näitä yhteen, kun keskellä on se 6s, vaihda neule aina oikeaan oikealla puolella, ja aina nurjaa nurjalla kun käännyt. Voit neuloa loput kierrokset aina oikeaa kun alkaa "suljettu neule" tai voit muutakin, esim. niillä päällimmäisillä kahdella puikolla samaa kuin varressa.On vielä yleinen tapa, jolla tehdään se 18 silmukkaa, mutta aloittelijan kannattaa opetella ensin tämä sukan koko neulominen ja sitten opetella lisää. Se on "vahvistettu kantapää" eli ohjeet ovat netissäkin. Mukavia neulehetkiä.

Vierailija

- Kun resori on valmis, otan kaksi puikollista (ensimmäisen ja viimeisen, jolloin ruma aloituskohta jää keskelle sukan taakse) silmukoita yhdelle puikolle. Oletetaan, että silmukoita on 10/puikko.- Olen oppinut nyrkkisäännön, että kantapäähän neulotaan yhtä monta kerrosta kuin on silmukoita, eli tässä tapauksessa 20. (Vai onko kerros oikeaoppisesti edestakainen? Silloin kerroksia tietysti 10. Itse ajattelen sekä oikeaa että nurjaa omaksi kerrokseksi - näinhän ne kerroksia laskettaessa ovat).- Teen aina "vahvistetun" kantapään. Siis näin: Oikealla kerroksella otan joka toisen silmukan neulomatta puikolle. Nurjalla kierroksella neulon kaikki.- Kun olen neulonut nuo 20 kerrosta, jaan silmukat kolmeen osaan (vain ajatuksissani - aloittelija voi oikeastikin jakaa silmukat eri puikoille, mutta se menee kyllä toisaalta sähläykseksi...) siten että reunoille tulee yhtä paljon ja keskelle parillinen määrä. Tässä tapauksessa siis 7-6-7 tai 6-8-6. Valitsen nyt jälkimmäisen.- Alan neuloa oikeaa kerrosta ihan normaalisti, kunnes olen neulonut 13 silmukkaa (kuvitteellisen 6 silmukan reunapuikon, sekä keskimmäisestä viimeistä lukuuunottamatta kaikki). Neulon nyt 14. ja 15, silmukan yhteen ja käännän työn.- Neulon nurjan kerroksen (nostan yleensä ensimmäisen silmukan puikolle) siten, että taas kuvitteellisen keskimmäisen puikon silmukat viimeistä vaille neulottuani neulon kaksi silmukaan yhteen, jollin kuvitteellisesta reunapuikosta vähenee yksi silmukka. Käännän työn. Jatkan, kunnes jäljellä on "keskipuikon" 8 silmukkaa.- Jaan nämä 8 silmukkaa kahdelle puikolle. Nostan molemmille puikoille silmukoita kantapään reunasta sopivalta tuntuvan määrän (tarpeeksi monta, ettei tule reikiä). Esim. 10-12 silmukkaa.

Puikolla ovat siis nyt silmukat 4 + nostetut.- Aloitan neulomisen kantapään keskeltä eli kuljetan lankaa neljän silmukan yli aloittaen siis vasemman puoleisesta puikosta, jossa siis 14-16 silmukkaa. Neulon ensimmäisen kierroksen (kaikki neljä puikkoa). Nostetut silmukat neulon kiertäen (etureunasta) ettei tule reikää. Vasta toisella kierroksella alan kaventaa.- Tästä eteenpäin neulon ylimääräisiä silmukoita sisältävän puikon viimeisen silmukan yhteen seuraavan puikon silmukan kanssa. Jatkan, kunnes kaikilla puikoilla on 10 silmukkaa.- Tästä sitten vaan eteenpäin normaalisti. Kärkikavennus onkin sitten eri juttu - eikä sitä kai kysyttykään :)Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat