Vierailija

Kaipaisin uusia vinkkejä joulunaluspuuhiin lasten kanssa. Itsellä ei tule mieleen kuin pipareiden leipominen, korttiaskartelu ja ikkunaan tehtävät lumihiutaleet.

Mitä kaikkea te olette tehneet yhdessä?Olisi kiva saada joka päivälle ennen joulua joku pieni tehtävä :)

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (21)

ne sydänrasiat on ainakin kivoja mitä voi sitten laittaa kuuseen roikkumaan. sit voi pujottaa lankaan pumpulia tai askartelu maissia?? en ole ihan varma et onko nimeltään tuollaista. niitäkun on tarpeeksi niin saa vaikka oviverhon tai ikkunan eteen voi laittaa ihanan lumisateen. toki lasten kans voi aloittaa vaikka kaappien siivoomisen. siitäkin joku saattaa jopa tykätä. meillä perinteisiin kuuluu et ennen joulua siivotaan lelut. rikkinäiset roskiin ja lelut joilla ei kukaan leiki menee kierrätykseen.

joulupullia. Torttujen ja pullien voitelu onnistuu 2-vuotiaaltakin, samoin pullataikinan vaivaus ja pyörittely. Isommat levittelee hilloa, leikkaa ja vääntelee sakaroita, pullista tekevät matoja, ukkoja, kissoja, korvapuusteja jne.

Piparitalon tekeminen on työlästä, mutta kivaa. Lapset osaa auttaa, ja muoteilla saa esim. hahmoja talon pihaan. Jokaiselle lapselle voi tehdä myös omat isot piparit, jotka koristellaan ja jos tekee reiän pipariin, voi ripustaa sen seinälle tai kuuseen koristeeksi.

Meillä on joskus tehty joulumaisema lastenhuoneen ikkunaan lumihiutaleilla, pumpulilla ja silkkipaperi-pahvikuvilla. Ikkunaan voi maalata piimälläkin. Ikkunaväreillä eli kalvoväreillä saa tehtyä kuvioita.

Seiniin on tehty tonttuja kartongista tai tontturivejä haitarimallilla.

Joulukuuseen voi askarrella esim. lippunauhan, kultaspraylla tehdä käpyjä, jotka ensin kerätään luonnosta.

Lapset osaa tehdä myös hauskoja pakettikortteja esim. kuviopaperin, kartongin, tussien ja kimalteiden avulla. Koululaisilta onnistuu jo virkkaus, esim. patalappu mummolle.

Valojen ripustelu, joulusiivous jne. on meillä perinteisiä joulunalustehtäviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

7- ja 5-vuotiaiden lasten kanssa "joulumaailman": Se piti sisällään erilaisia hahmoja, joiden vartalo muodostui pilttipurkista, pää styroksipallosta ja muuhun "muotoiluun" käytettiin silkkipapereita, huopia, tusseja, maaleja, liimaa, ja muuta askartelutarviketta. Kaikkia hahmoja tuli tietysti kaksi kappaletta (koska lapsia oli 2). Teimme mm. enkelit, joulutontut, puput, en nyt muista muita. Lisäksi teimme kuusia pahvista. Kaikki tämä koottiin pahviselle alustalle, johon tehtiin foliosta "jää" ja vanusta luminen maa. Siitä tuli itse asiassa tosi hieno, mutta vei kamalan paljon tilaa! Edelleen ne hahmot ovat tallella, eivät kyllä enää jouluisin esillä, mutta npahan muistoja lapsilla!

Löytyykö lisää. Yksi oma idea tuli mieleen jaettavaksi.

Askarreltiin viime jouluna sokeripaloista ja erikeeperistä linna. Oli tosi hieno kun laittoi vielä jouluvalot sisälle!

-Käpyihin valkoista maalia ja kimalletta ja ohuella langalla tai paksulla nauhalla roikkumaan jonnekin

-vanhanaikaiset silkkipaperilumitähdet ikkunaan, niitä saa olla paljonkin

-kynttilän tekeminen kastamalla

-huovuttamalla tonttuja, lumipalloja tai isoja höikäleitä joita ei plajon huovuta ja päälle kimalletta tai muuta koristetta ja kuuseen, ihanan näköisiä

punaisella paperilla päälystetään rulla ja tehdään hattu. pumpulista parta ja voi piirtää tai askarrella naaman, kädet ja jalat.

jos lahjaksi niin pls tehkää pitkiä joulupukkeja talouspaperirullista. eivät ole olleet vessakäsissä ennen askartelua..

Pilttipurkkeja rautalangalla joko sellaisenaan puun oksille tai kuistille tai parvekkeelle tuikku sisään tuikkimaan tai maalatkaa/koristelkaa lasten kanssa esim. osa punaisia, keltaisia, vihreitä jne. Jäälyhtyjä ja muita jäisiä tuikkujen/kynttilöiden astioita saa jäädyttämällä sankkoihin tai esim. isoihin säilykepurkkeihin, näihin voi lisätä myös värejä. Jäädyttämällä saa myös "kransseja" jos on pakkasta, esim. kakkumuotilla ja sisään esim. kanervaa, havuja, pihlajanmarjoja, käpyjä tms. koristeiksi.

Lainaus:

Löytyykö lisää. Yksi oma idea tuli mieleen jaettavaksi.

Askarreltiin viime jouluna sokeripaloista ja erikeeperistä linna. Oli tosi hieno kun laittoi vielä jouluvalot sisälle!


eli just noita tonttuja askarreltiin niistä rullista. Mihin sisälle oon laittanu jotain pientä. Se 24 oli sit iso pukki, talouspaperirullasta.

Lainaus:

Lainaus:

Löytyykö lisää. Yksi oma idea tuli mieleen jaettavaksi.

Askarreltiin viime jouluna sokeripaloista ja erikeeperistä linna. Oli tosi hieno kun laittoi vielä jouluvalot sisälle!

ja tänään aloitettiin uusi lasten pyynnöstä. Minustakin kivaa puuhaa. Ajateltiin tehdä isomummullekin lahjaksi.

kun kiteet hohtavat valoa (jos siis jouluvalot sisällä). Jouluvalot voi muuten laittaa piparkakkutalon sisäänkin, jos tekee vaikka liivatteesta tms. ikkunat niin näyttää tunnelmalliselta. Kunhan ovat sellaiset valot, jotka eivät kuumene liikaa!

seimiasetelman pikkunukeista Maria ja Joosef ja Jeesuslapsi, puulampaista lampaat, seimi ja talli risuista ja oksista tai nämä kaikki vaikkapa massasta, kuivataan/poltetaan ja maalataan. Silkkipaperista ja pahvista voi tehdä ikkunaan myös jouluseimihahmot ja asetelman.

Jos uskontoaihe ei ole lähellä sydäntä, voi esim. nukkekotiin kerätä ja sisustaa joulua, joulukuusi joistain Tiimarin koristeista, koristellaan pikkupalloin, kultalangoin jne. Tai tehdä erilaisista tontuista jouluasetelmia lastenhuoneeseen lasten kanssa, askarrella nukeille ja pehmoleluille tonttuhattuja tms.

meillä on myös tehty aina piparkakkutalo. se on lapsille todella tärkeää, niin kuin oli itsellenikin lapsena. meillä on sellainen kirjakin (sain kerran lahjaksi) jossa on erilaisia piparkakkutaloja. ei olla kokeiltu vielä kuin muumitaloa, johon sai kaupasta muotit.ikkunoihin ollaan tehty koristeita ikkunamaaleilla, muistaakseni esikoinen oli silloin 4-vuotias, oli tosi innoissaan niistä ikkunakoristeista. myös nuo wc-paperirullatontut tuttuja, ja enkeleitä on tehty myös samalla systeemillä, tukaksi pumpulia, kakkupaperin palasta siivet selkään.tänä jouluna tehtiin sellaisia joulukortteja, että tummansiniselle kortille valkoisesta huovasta lumiukko tai vihreästä huovasta joulukuusi ja tietysti koristeet päälle, ja yläpuolelle kultaisia tähtiä tai valkoisia lumihiutaleita kimalleliimalla.vielä on kaikki leipomiset edessä. yhtenä vuonna tehtiin sellaisia pikkuleipiä, et taikina muistutti vähän chocolate chip cookies -taikinaa, mut ilman suklaata ja taisi olla kaurahiutaleita vähän. ja sitten sekaan paljon punaisia ja vihreitä kirsikan palaisia. olivat hyviä ja tosi jouluisen näköisiä! isommat lapset osaavat jo leikellä kirsikat pieniksi paloiksi.sellaisia kuusenkoristeita aiotaan tänä vuonna askarrella (idea kirjasta Askarrellaan lasten kanssa tjv) että punaiselle paperille piirretään kimalleliimalla viivoja, annetaan kuivua yön yli. seuraavana päivänä paperi leikataan pitkiksi suikaleiksi, niistä kootaan nitojan avulla pallo. hieno idea mielestäni.minäkin haluaisin lisää vinkkejä... haluaisin askarrella langasta tonttuja, tietäiskö kukaan ohjeita sellaisiin?

viime vuonna mummoille lahjoiksi ovikoristeet. valmiisiin kranssipohjiin spraylla maalattuja käpyjä ja paksusta punaisesta huovasta leikattuja sydämiä. niiden lomaan kiersin vielä ohuen punaisen nauhan koko kranssin ympäri. keskelle langasta roikkumaan ruskeasta pahvista leikattu "piparkakku" (voi olla oikeakin)joka koristeltu valkoisella maalitussilla. mummot ainakin tykkäsivät kovasti. ja hieno nauha, mistä voi ripustaa oveen roikkumaan.

Sehän on telineessä?Kaveri oli viime vuonna lasten kanssa noita tehnyt iso lauman ja kai vain isovanhemmille antoivat. Muuten olivat lastenhuoneen lipaston päällä.Lainaus:

jos lahjaksi niin pls tehkää pitkiä joulupukkeja talouspaperirullista. eivät ole olleet vessakäsissä ennen askartelua..


laitoin viime vuonna tänne joulun odotukseen vinkin sokerilinnasta.Olen tehnyt vuosittain niitä, ja muillekin tiedoksi että liimana käytän tomusokeria ja vettä, en ole koskaan ajatellut tehdä erikeepperillä, jotenkin kyseessä ruoka-aine tuo sokeripala, lapsi voi ehkä maistaa...Tomusokerikuorrutuksen saa laittamalla kulhoon pölysokeria ja vain pienen määrän vettä ja sekoitetaan tahnamaiseksi "liimaksi"Laitan vettä vain ruokalusikoittain ettei tule liian vetelää, tai sitten on lisättävä tomusokeria paksumman saamiseksi.Laitan matalaan lautaseen tämän tomusokeriliiman, johon sokeripalat yksi kerrallaan kastetaan ennen kokoamista. Aloitetaan esim. lautaseen laittamalla "liimaan" kastettuja sokeripaloja ympyrään, jättäen pienen raon ennen seuraavaa sokeria. Oviaukkoa varten isompi rako lopussa.Joka sokeripala kastetaan liimassa. Liimaa saa olla yli ja pitääkin, että pala jää kiinni. Kun liimasta sokeria laittaa ja se valuu, on kuin jääpuikot kuivettuaan. Valelen välillä lusikalla liimaa pitkin seiniä ja kerrosta, jolloin se kuivuttiaan on erittäin tukeva, ei mene rikki.Pölysokeriliimaa tehdään välillä lisää, sitä kuluu paljon ja saa kuluakin. Yhdestä paketista riittää aika hyvin, mutta ei maksa paljoa ostaa varalle, ettei lopu jos tarvitseekin.Seuraava kerros lähtee niin, että kahden sokerin päälle tulee yksi, kuten legoissa tai tiilimuurissa tehdään. Rako on valon ulospääsyä varten, jos sisälle laittaa tuikun. Kerroksia jatketaan ylöspäin, yksi pala kahden päälle, rako jää...Lapsilla saattaa mennä pala palan päälle, jolloin linna ei ehkä pysy, aikuinen voi auttaa jolloin lapsi näkee tyylin. Viimeiseen kerrokseen laitan vain sinne - tänne palasen kuten oikeissakin linnoissa, tyylejä jokaisella.Kun linnan liima on kuivunut, ripottelen tomusokeria kuin lumeksi ulkoseinille ja ympäristöön.Alustassa ei voi olla mitään palavaa, jos linnan sisälle tulee tuikku. Voi koristella jos led-tuikku, joka on kaikessa tapauksessa turvallinen. Mukavia sokerilinnan kasauksia.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla