Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä ehtii valmistaa ruoaksi 15 minuutissa?

Vierailija
04.01.2009 |

Luin suurella mielenkiinnolla tuota pitkän pitkää ruokakeskustelua. Jäin ihmettelemään sitä, miten joku kirjoittaja kipakkaan sävyyn ilmoitti, ettei halua käyttää ruoanlaittoon enempää kuin 15 minuuttia töiden jälkeen.



Mitä ihmettä tuossa ajassa ehtii valmistaa? Mulle ei tullut mieleen kuin einesten ja pakastimen aarteitten lämmitys... Tai kaurapuuro tai munakas.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
04.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja simppeli kastike, fetasalaatti, pyttipannu, wokit ja nuudelit

Vierailija
2/5 |
04.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta kypsyminen vie sitten oman aikansa.



Omia nopeita suosikkejani on uunilohi, broilerinkoivet ja perunasuikaleista tehdyt laatikot. Itse en edes laske tuota kypsymisaikaa ruuanlaittoajaksi, koska silloin voi tehdä samalla muita juttuja. Jos odottelijoilla on hirveä nälkä, isken porkkanan käteen niin ei tarvitse laittaa edes kasvislisäkkeitä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
04.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vettä kiehumaan kattilaan. Paistinpannu kuumenemaan. Sipulin pilkkominen, paistijauheliha ja sipulit paistinpannulle ruskistumaan, tomattimurskapurkin avaaminen. Pakastevihannespussi (esim. parsakaali-kukkakaali-porkkana) mikroon kuumenemaan. Kiehuvaan veteen keltaista rakettispagettia tai ruismakaronia (pika). Ruskistetun jauhelihan joukkoon tomaattimurskaa, vettä ja vähän maizenaa. Maustaminen. Annetaan kiehua sen aikaa, kun makaronit kiehuu. Mikro kilahtaa. Ruoka on valmis. Vartti menee, ei kauempaa. Testattu on monta kertaa kiireessä!



Jauhelihakastikkeen voi toki tehdä myös esim. sulatejuustoon tai jos on aikaa 5 minuuttia enemmän, niin heittää joukkoon pieneksi raastettua porkkanaa.

Vierailija
4/5 |
04.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on muutama minsa lisäaikaa (yht. 20 min), saa tehtyä jauhelihakastikkeen. Kun pasta kiehuu ja jauheliha paistuu, saa pikottua vaikka salaatin.

Vierailija
5/5 |
04.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laittaisin tuohon kastikkeeseen kolme sipulia ja kolme valkosipulin kynttä. Kun pilkon ne pieneksi, ruskistan ne ja lihat, maustan seoksen sekä siivoan jäljet keittiöstä, niin aikaa on mennyt jo se vartti.



Meillä syödään vain naudan jauhelihaa. Jos ruskistan sen ja laitan sekaan paseerattua tomaattia, niin kastikkeen tulee mielestäni hautua ainakin 45 minuuttia, että liha on parhaimmillaan. Ei siis ole kovin nopea ruoka.



Pakastimesta valmiina annoksina onnistuu 15 minuutissa. Silloin keitän vain pastan ja valmistan salaatin.



t. ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi kolme