9 vuotiaan tytön paino

Vierailija

Minkä kokoisia teidän 9 vuotiaat tytöt ovat olleet? Meidän tyttö kävi tuossa äsken puntarilla ja lukema oli 33 kg. Pituutta en tiedä, mutta vaatteet ovat n 132- 140 senttisiä.Mies vaan tuossa totesi että tyttö painaa muutamien vuosien päästä saman verran kuin minä olen painanut 18 vuotiaana. En voi tuon ikäiselle sanoa mitään asiasta. Hän itse tietää että on tanakka, ei mikään lihavan näköinen ole. LÄhinnä vatsan seudulta pyöreä. On toki ollut aina pyöreähkö.

Sivut

Kommentit (91)

Vierailija

Ei mikään pullukka, vähän ehkä tanakka. Moni on ihmetellyt painoa, kun ei kuulemma näytä niin painavalta, liekö sitten vaan tiivistä lihaa :)

Vierailija

oli koulun terveystarkastuksessa 135 cm ja 31,2kg. Tarkastus oli seuraavana päivänä kun hän oli täyttänyt 9. Ihan normaalin paperit sai :)

Vierailija

yksi kommentti jossa ei ollut painoa vaan ihan muuta.Minulla on kyllä neljä tyttöä, joista kaksi liian laihaa ja yksi liian lyhyt ja sit tämä vanhin, jonka painoindeksiksi sain hieman ylipainoisen.Tiedän että se on meidän vanhempien vastuulla niinkuin nyt lapset muutenkin on. Mutta mietin tässä vain keinoa miten voin sen hienovaraisesti hänelle ilmaista että tarkkaillaan esim. syömisiä.

Joskus hänelle on iltapalalla sanottu että voi syödä vähän kevyemmin et etkö ole jo syönyt tarpeeksi. Hän on loukkaantunut ja lähtenyt itkien pois.Kesällä hän eräästä t-paidasta sanoi ettei voi pitää sitä koska on niin lihavan näköinen.Eli työmaata on henkiselläkin puolella. Täytyy vaan tehdä selväksi että hän on meille rakas juuri sellaisena kuin on, mutta terveydellisistä syistä kannattaa miettiä mitä syö. Tuon ikäistä voi todella loukata niin että saa kokea vuosien päästä sen toisen ääripään hänen kanssaan. Sitä en halua.

Vierailija

Meilläkin neljä tyttöä, kaksi nuorinta erittäin hentoisia ja pitkiä, toiseksi vanhin jäntevä ja vanttera ja vanhin, 9v, nyt 141cm ja n. 35kg ja hälle herkut maistuvat. Ei siis ole lihava, ei edes pullea, mutta helposti voi lihoa, kun tykkää kaikesta hyvästä. Mutta vaikea tietää tosiaan, miten sanoa, etti tule traumaa ja rupea laihduttamaan, neiti kun on sangen tarkka ulkomuodostaan. Vaikeita asioita.

Vierailija

tarvitse puhua ruuan terveellisyydestä tai lihavuudesta. Toki kannattaa puhua siitä mitä sokeri tekee hampaille, eli karkkipäivä vain kerran viikossa ja mehut ja limut pois vaikka ihan kokonaan.Se, mitä ap voi tehdä, on huolehtia kotiruuan terveellisyydestä. Paaaaljon kasviksia eri muodossa, vähärasvaista lihaa ja maitotuotteita (huolehdithan että lapsi saa tarpeeksi kalsiumia, d-vitamiinia ja tarpeellisia rasvahappoja?). Joka aterialla kasviksia tai hedelmää, lihan/ kalan/ kanan kanssa voi olla pelkkää kasvista lisukkeena, perunaa/ pastaa/ riisiä ei kukaan tarvitse ruokavalioonsa. Lisukkeena voi olla esim. uunijuureksia, paistettua kesäkurpitsaa tai ihan vihersalaattia vaikka jollain juustolla hyöstettynä.Välipala esim. voi olla pelkkää kasvista ja hedelmää. Jos lapsi syö vaikka iltapalaksi leipää, annat vain yhden leivän ja lisäksi vaikka porkkanatikkuja ja omenaa tms.Jos haluaa lisää ruokaa, on kasvikset ja salaatti syötävä ensin ja niitä on otettava myös santsikierrokselle. Tarkista annoskoot! Mitä isompi annos, sitä enemmän lapsi syö, tämä on ihan tutkittu. Hyvin pieni annos ensin ja kasvikset mukaan, lisää saa ottaa vähän kerrallaan jos on vielä kova nälkä.Kaikkea herkkua ei voi kieltää mikäli lapsi on tottunut niitä syömään, mutta määrää voi rajoittaa. Vanukkaita ja sokeroituja jugurtteja ei joka päiväksi, ei myöskään muroja. Jos lapsi on kovin ennakkoluuloinen maistelemaan uusia makuja (esim. kasviksia), ota käyttöön vaikka joku palkitsemisjuttu. Uusiin makuihin tottuminen voi viedä useita kymmeniä maistamiskertoja ja tärkeintä on, että lapsi ei yhden maistamiskerran perusteella hylkää suoraan jotain tuotetta.

Vierailija

Oli vasta terkkarilla ja mitat olivat 125cm ja 23kg. Ei ole missään nimessä yhtään tukeva, enempikin hoikka. Sellainen siro ruumiinrakenteeltaan, kulkee telinevoimistelussa ja liikkuu muutenkin hirmu paljon. On luokkansa pienin.

Vierailija

ajattelisin että jos iltapalalla on vaikka ensin täysjyväsämpylää ja sitten porkkanaa/banaania/omenaa niin paljon kuin jaksaa syödä.

niin tai puuroa ja marjoja,esim.ohrapuuro on mansikoiden kanssa tosi hyvää ja terveellistä ja sitä voi syödä ihan huoletta niin ettei tarvitse huomautella syödyistä määristä.

Saattaahan olla että lapselle on tulossa joku kasvupyrähdys ja syö siksi paljon.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat