Tuosta raskaus ja juustokeskustelusta innostuneena kysyn, että
voiko raskaana oleva syödä esim. stockan tiskiltä ostettua hollantilaista valkosipuligoudajuustoa tai sellaista ranskalaista maasdamme-juustoa. Niissä kun ei tuoteseloste seuraa matkassa mukana ja en tiedä ovatko pastöroidusta maidosta.
Kommentit (13)
Eiväthän ne ole tuorejuustoja eivätkä homejuustoja?????
tai voi mutta kun siinä on mahdollisuus että juustossa on listriabakteeri ja se on vahingollinen sikiölle..
Mitä se sitten tarkoittaa? Onko olemassa erikseen sitten vanhajuustoja???? Eihän gouda ole tuorejuusto?
Tuorejuustot ovat sellaisia muovipakkauksessa myytäviä, leivät päälle levitettäviä juustoja. Esim. Creme Bonjour.
Kyllä sitä saa aika kovaa veistellä juustohöylällä? Tämähän menee ihan mahdottomaksi. Saako mitään juustoa syödä raskaana?
Mitä se sitten tarkoittaa? Onko olemassa erikseen sitten vanhajuustoja???? Eihän gouda ole tuorejuusto?
Jos ei ole tuorejuusto on KYPSYTETTY juusto. Voiko olla näin tyhmiä ihmisiä, hysteria sen kun leviää vain teidän pölliköitten keskustelun myötä. Ottakaa nyt se aivo-osasto käyttöön.
Ja Gouda on kypsytetty juusto, syökää ihan rauhassa.
Ulkomaiset, pehmeät juustot eivät ole kypsytettyjä, eikä aina pastöroitujakaan.
Gouda on hollantilainen lehmänmaidosta valmistettu, kypsytetty, puolikova juustotyyppi. Tyypillinen gouda painaa noin 15 kg ja sen rasvapitoisuus on 31–45 % kuiva-aineesta. Juustoa kypsytetään vähintään muutama viikko, enimmillään jopa vuosia. Goudan maku ja muut ominaisuudet vaihtelevat paljon kypsytysasteen mukaan.
Eli ei ole siis tuorejuusto.
"Eikös se kova/pehmeä jo kerro tarpeeksi."
Kertoo. Pehmeäpäisten ei kannata syödä mitään juustoa, kun ei se logiikka pelaa.
tehtyjä juustoja (niin tuore- kuin kypsiäkin) sekä homejuustoa (myös pastoröidusta maidosta tehtyä).
Raaka-aineena käytetyn maidon pastörointi (kuumennus) tappaa listeria-bakteerin.
tehtyjä juustoja (niin tuore- kuin kypsiäkin) sekä homejuustoa (myös pastoröidusta maidosta tehtyä).
Raaka-aineena käytetyn maidon pastörointi (kuumennus) tappaa listeria-bakteerin.
eli homejuustoa voi syödä esim. kastikkeessa tai pizzan päällä.
mut voit varmistaa kysymällä stockalta