Vierailija

Monen miljoonan suomalaisenkin käyttämä yhteisöpalvelu Facebook on julkaissut ensimmäisen version iPad-sovelluksestaan. Facebookin iOS-versio on toiminut tähänkin asti iPadissa, mutta iPhonen näytölle optimoitu versio ei hyödyntänyt iPad-tablettia kunnolla. Uusi versio korjaa tämän, ja tuo monia uusia ominaisuuksia. Ensimmäisen julkaisun kanssa on kuitenkin ollut alkuun vaikeuksia.

Sovelluksen suurin hyöty web-selaimeen nähden on tuki monikosketuksen eleille, minkä ansiosta navigointi ja etenkin kuvien selaaminen on nopeampaa. Käyttöliittymä muistuttaa iPhoto-sovellusta Mac-koneissa. Facebook-sovellus tukee myös yhteisöpalvelun pelejä siten, että ilmoitukset näkyvät käyttöliittymässä, ja pelaaja ohjataan lataamaan peli App Storesta tai html5-versioon selaimella.

Facebook on on ollut tähän asti saatavana iPhonelle, ja iPadille optimoidun sovelluksen suurin etu siihen verrattuna on, että käyttöliittymässä hyödynnetään suurempaa näyttöä ja tarkkuutta.

Sovelluksella voi tavallisten päivitysten ja profiilien lisäksi seurata tapahtumia, kuvia, ryhmiä tai vaikkapa omia kavereitaan sen mukaan, ketkä ovat lähellä omaa sijaintia. Ominisuus toimii kavereiden kanssa, jotka ovat sallineet sijaintinsa jakamisen.

Sovellus hyödyntää myös iPad 2:n uusia ominaisuuksia, kuten still- ja videokuvausta. Samoin se tukee AirPlay-ominaisuutta kuvien ja videoiden jakamisessa esimerkiksi Apple TV -laitteen kanssa.

Julkaisu ei ole sujunut aivan nappiin, sillä iPad-käyttäjät ovat valitelleet ongelmista.

Anna oma arvosana
0
Ei vielä ääniä

Kommentit (0)