Vierailija

Kuvassa isäni minulle vuonna 1985 itse tekemä uniikki kehto/pinnasänky, jossa nyt nukkuu esikoistyttäreni Aada (2,5kk), isäni ensimmäinen lapsenlapsi. Sängyssä ovat Aadan ja minun lisäksi nukkuneet molemmat veljeni, eli Aadan enot ja tarkoitus olisi, että sänky jatkaisi suvussa vielä pitkään. Aadan ukki on kaivertanut sängyn sivuun kaikkien siinä nukkuneiden pienokaisten nimet ja syntymävuodet (kuva vasemmassa alakulmassa). Hänen unelmansa olisi saada kaivertaa sängyn sivu täyteen siinä nukkuvien lastenlasten ja mahdollisesti lastenlastenlasten nimiä. Sänky toimii aluksi kehtona (kuva vasemmassa yläkulmassa) ja vauvan kasvaessa sen saa muutettua kätevästi pinnasängyksi (iso kuva - kuvassa pinnojen toinen laita on jätetty pois, mutta kunhan Aada alkaa liikkumaan, sekin pitää siihen tietysti lisätä).

Sänky on alunperin ollut puun värinen, mutta Aadan syntyessä ukki hioi ja maalasi sen kuultovaaleaksi. Petivaatteet ovat Aadan mummin, oman äitini, ompelemat. Aadan sänky tuo ihanan ripauksen historiaa ja perinteitä vauva-arkeemme, mutta on silti todella käytännöllinen!

Kaikki kollaasin kuvat on saatavilla erikseen parempina versioina. Yritin vain saada liitettyä sängyn koko tarinaa ja tarkoitusta yhteen kollaasiin :)

Anna oma arvosana
0
Ei vielä ääniä

Kommentit (0)