Viidakko kakku (104/104)

Vierailija

Kakkupohja tehdään juomalasi tekniikalla:

18 munaa
sama määrä sokeria ja jauhoja
3 tl leivinjauhetta

Riko munat astiaan ja käytä tätä määrää mittana jauhoille ja sokerille.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
sekoita leivinjauho jauhoihin ja lisää ne varovasti sihdin läpi vaahdon joukkoon.
paista 175 asteessa 1h.
kakun jäähdyttyä leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta laimennetulla vadelmamehulla.

Täyte:

2prk vaniljarahkaa
6dl kermavaahtoa
sokeria maun mukaan

vadelmahilloa

kakun ja kuorrutuksen välissä on sokericreme:

230g suolatonta voita
500g tomusokeria
2rkl maitoa, kermaa tai lämmintä vettä
2tl vaniljasokeria

vatkaa voi, tomusokerista noin puolet ja maito vaaleaksi vaahdoksi.
lisää loput tomusokerista vatkauksen puolivälissä. mausta halutessasi vaniljasokerilla.

Kuorrutteena värjättyää sokerimassaa.

Koristeet on tehty marsipaanista ja sokerimassasta kahta viikkoa aijemmin jotta ehtivät kovettua kunnolla.

Kommentit (0)