Vierailija

Pohjana mehevä suklaakakkupohja Kinuskikissan ohjeella ( www.kinuskikissa.fi )
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
150 g margariinia
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

* Voitele ja korppujauhota vuoka. ( halkaisija 24 cm )
* Sekoita kuivat aineet keskenään
* Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
* Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
* Kaada taikina vuokaan.
* Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
* Jäähdytä ennen kumoamista.

Kostutuksena vaniljamaito
Täytteenä vadelmahilloa ja pakastevadelmia
sekä vanilja-kermatäyte:

1 liivatelehti
3 dl maitoa
1 muna
1/4 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vanilliinisokeria
4 dl kevyt vispiä

* Laita liivatelehti 5 minuutiksi kylmään veteen.
* Sekoita kattilassa maito, munat, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen, kunnes se sakenee kiisseliksi.
* Ota kattila levyltä, purista liivatelehdestä vesi pois ja liuota se kuumaan kiisseliin.
* Jäähdytä kiisseli kylmässä ja lisää kylmään kiisseliin vanilliinisokeri.
* Sekoita kylmään kiisseliin vaahdotettu kevyt vispi -kerma.

-Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Itse täytän mielelläni kakun juhlia edeltävänä päivänä, jotta se ehtii mehevöityä ja vetäytyä. Kostuta vaniljamaidolla. ( maitoon lisätään reilusti vanill.sokeria )Levitä ensin ohuelti vadelmahilloa. Lisää vadelmat ja vanilja-kermatäyte. Käytä apunasi irtopohjavuoan rinkulaa täyttövaiheessa. Kiristä rinkula pannaksi kakun ympärille, jolloin saat kakusta napakan. Päälle voi laittaa vielä kevyen painon, esim. irtopohjavuoan pohjan ja siihen lautasen. Anna kakun tekeytyä rauhassa jääkaapissa.

-Vatkaa pieni määrä kevyt vispiä ja sivele sillä kakku kauttaaltaan ohuelti.

-Kauli sokerimassasta ohut levy pinnalle. Kaiva kätköistä hyvissä ajoin valmistetut Hello Kitty- ja kukkakoristeet ja asettele ne kakun päälle. Käytä "liimana" tuubissa myytävää sokerikuorrutetta.

-Vatkaa n. 5dl mansikka vispiä vaahdoksi ja pursota sillä reunat.

Kommentit (0)