Vierailija

Kahden suklaan mangokakku (12 hengelle)

Tässä varsin keväinen ja raikas kakku kevään juhliin!

Pohja:
4 kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
(keltaista elintarvikeväriä)

Täyte:
2 dl mangososetta
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 prk maitorahkaa
1 rkl sokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
1 levy (170g) valkosuklaata
4 pätkispatukkaa
3 rkl lemon curdia

Kostutus:
sitruunalimsaa

Päällä:
2,5 dl kermaa vaahdotettuna (osa vaaleankeltaiseksei värjättyä)
Sokerimassasta tehtyjä lehtiä ym. koristeita
helminompparelleja

1. Valmista sokerikakkupohja. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, mieluusti siivilän läpi. Sekoita vain se mikä on välttämätöntä. Jos haluat pohjasta raikkaan keltaisen, lisää taikinan joukkoon vähän keltaista elintarvikeväriä. Kaada voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan (n.22 cm). Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
2. Valmista täyte. Vaahdota kerma vaahdoksi (voit vaahdottaa samalla päälle tulevan kermavaahdon), lisää joukkoon rahka (huom. maustetuilla rahkoilla saat lisämakua ja vaihtelua), sokeri, lemon curd, mangosose, vaniljakreemijauhe, sulatettu valkosuklaa ja pieneksi paloitellut pätkispatukat.
3. Vuoraa puhdas kakkuvuoka kelmulla.
4. Halkaise sokerikakkupohja kolmeen osaan. Kostuta esim. sitruunalimsalla. Kokoa kakku vuokaan. Ensin päällimmäinen kakkupala, jonka päälle puolet täytteestä, sitten keskimmäinen kakkupala ja sen jälkeen loput täytteestä. Viimeiseksi pohja. Muista kostuttaa kaikki palat. Peitä kelmulla huolellisesti ja jätä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
5. Kumoa kakku ja levitä kerma haluammallasi tavalla ja koristele.

Kommentit (0)