Vierailija

Pienen neidin ensimmäinen kakku, kovilla pakkasilla on mukava nauttia väreistä ja kukista.

Pohja:
6 kananmunaa
2dl sokeria
3dl venhäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää siivilän läpi vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Paista kahdessa erikokoisessa vuoassa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Täyte:
2 banaania
200g maitorahkaa
4dl kuohukermaa
1dl vadelmahilloa
1/2pss vaniljakastikejauhetta

Halkaise alempi kakku kolmeen osaan ja ylempi piempi kahteen osaan. Kostuta pohjat vedellä. Soseuta banaanit haarukalla. Vaahdota kuohukerma ja ota siitä noin 1/3 sivuun ja mausta sokerilla. Loppuun kermaan sekoita maitorahka ja noin 1dl vadelmahilloa sekä vanijakastikejauhe. Vaniljakastikejauhe tekee täytteestä mukavan paksun ja helpon levittää.

Aloita kakun kokoaminen isoimmasta kakusta, levitä pohjalle soseutettua banaania ja päälle täytettä. Tee toinen kerron samoin. Täytä myös pienempi kakku. Kokoa kakut eri lautasille ja niiden ollessa täytettyjä levitä molempien päälle kerros vatkattua kuohukermaa.

Kaulitse valkoinen marsipaani levyksi ja leikkaa keskelle ympyrä, jotta pienempi kaku pysyy toisen kakun päällä paremmin. Päällystä iso kakku marsipaanilla. Nosta pienempi kakku isomman päälle ja kaulitse vaaleanpunainen marsipaani levyksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa valkoisesta ja vaaleanpunaisesta marsipaanista nauha ja kiinnitä kakkujen alareunaan syötävällä liimalla. Kiinnitä muutkin koristeet samoin.

Koristeet on tehty painomuoteilla muutamamia päiviä ennen kakun tekemistä. Kukka on saanut muotonsa foliosta tehdyssä kupissa, jossa se on kovettunut. Keskusta on myös marsipaania ja kukkiin on sivelty punaista tomuväriä elävyyttä antamaan. Sydämet ja nimiteksi on pursotettu pikeeristä leivinpaperille, nämäkin on hyvä valmistaa muutama päivä ennen juhlaa.

Pikeeri:
¼ dl valkuaista
1 ½ dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua

Valkuainen ja tomusokeri vatkataan sähkövatkaimella keskenään, lisätään lopuksi sitruunamehu. Pikeeri värjättiin punaisella värillä.

Kakun päälle yksi kynttilä ja juhlat voivat alkaa!

Kommentit (0)