Vadelmaunelma (97/104)

Vierailija

Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti käännelleen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 170 asteessa. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Vadelmamousse:

2,5 liivatelehteä
2,5 dl turkkilaista jogurttia
1,5 dl tomusokeria
200 g vadelmia
2 rkl appelsiinimehua
2 dl kuohukermaa
Puolikkaan appelsiinin raastettu kuori

Koristelu:

6 dl vispikermaa
Vaaleanpunaista ja vihreää marsipaania
Suklaakirjaimia ja -numeroita

Sekoita turkkilainen jogurtti, tomusokeri, survotut vadelmat ja raastettu appelsiinin kuori. Kiehauta appelsiinimehu, liuota liivatelehdet siihen ja lisää ohuena nauhana jogurttiseokseen. Vaahdota kuohukerma ja lisää seokseen.

Kokoa kakku tuorekelmulla vuorattuun täytekakkupohjavuokaan ylösalaisin, vuorotellen kakkupohjaviipale ja vadelmamoussea. Anna olla vuoassa jääkaapissa yön yli.

Kumoa kakku lautaselle ja vaahdota vispikerma. Levitä kermaa ohut kerros koko kakun päälle. Pursota lopulla kermalla kakun sivut. Kauli marspaanista ohuet levyt ja leikkaa koristeet muotilla tai vapaalla kädellä. Asettele koristeet kakun päälle.

Juhlat voivat alkaa!

Kommentit (0)