Vierailija

Hellyyttävän herkullinen ja harvinaisen hyvännäköinen nallekakku! ;D

Tämän kokoisesta kakusta riittää syömistä päivänsankarille ja MONELLE vieraalle! Ohjeet kannatta lukea huolellisesti etukäteen ennen eri vaiheiden tekoa. Siltikään en takaa onnistumista, itse satuin onnistumaan tämän kakun kohdalla mielestäni PARHAITEN IKINÄ! :D

pohja:

12 kananmunaa
6dl hienoa sokeria
3dl vehnäjauhoja
3dl perunajauhoja
6tl leivinjauhetta

- Voitele ja jauhota noin 4½ - 5 litran kokoinen vuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vaahdota munat ja sokeri hyvin HYVIN SUURESSA astiassa.
- Sekoita toisessa astiassa vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Lisää jauhoseos siivilän läpi munasokerivaahtoon - sekoita huolellisesti, mutta kuitenkin mahdollisimman varovasti ja vähän.
- Kaada taikina vuokaan ja työnnä vuoka ritilälle uunin alaosaan.
- Anna kakun paistua 175 asteessa uunista riippuen noin 45-55 minuuttia.
- Anna kakun olla uunista otettuasi hetki vuossaan ennen kuin kumoat sen. Jäähdytä vuoalla peitettynä.

Pohjan jäähdyttyä leikkaa se nallen muotoiseksi reunoista. Leikkaa pohja vaikkapa neljään kerrokseen.

Täyte:
(kakunsyöjien makuhermojen mukaiset määrät)

kostutukseen maitoa
mansikkahilloa ja/tai omenasosetta
Flora vanilla vaniljakastiketta tai valion vaniljan makuista rahkaa
kermaa
säilykepersikoita ja/tai banaania paloina tai soseutettuna

- Kostuta pohja joka välistä maidolla, oikeaa määrää en osaa sanoa, kun itse teen joka kerta arvioiden sopiva määrän.
- Levitä ohut kerros hilloa joka kerroksen väliin.
- Pilko tai soseuta hedelmät, joita haluat kakkuun laittaa ja laita ne haluamiisi väleihin hillon päälle.
- Yhdistä kerma ja vaniljakastike, vaahdota ne. Tai halutessasi käyttää vaniljakastikkeen sijaan vaniljan makuista rahkaa -> vaahdota kerma ja sekoita siihen vaniljarahkaa mielestäsi sopiva määrä. Levitä kerros vaahtoa joka väliin hillon ja hedelmien päälle.

Kuorrute ja koristelu:

Vatkaa kuohukermaa vaahdoksi, mausta sokerilla ja/tai vaniljasokerilla.

Kermavaahdolla voit pursottaa nallen korvat, kuonon ja tassut

suklaakreemi:
ohje lainattu tästä osoitteesta: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/84730/SUKLAAKREEMI%20%20/
HUOM! Suklaakreemiä kannattaa tähän nallekakkuun tehdä vähintään kaksinkertainen määrä.
1 dl sokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl kuohukermaa
2 keltuaista
150 g voita (suolatonta)
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria

- Ota voi ja munat huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta.
- Sekoita kattilassa sokeri ja kaakaojauhe. Lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, samoin valkuaiset yksitellen, mausta vaniljasokerilla.
- Käytä kakkujen ja kääretorttujen täytteeksi ja kuorrutukseen. Levitä pehmeänä ja anna kovettua jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Määrää on helppo suurentaa tarpeen mukaan, esim x 2 riittää 7munan kakkuun hyvin.

- Suklaakreemillä voit pursottaa kakun tassuja, kuonoja ja korvia lukuunottamatta.

Pandan taytelakritseista leikkaamalla ohuet viipaleet, voit koristella nallelle kynnet. Leikkaamalla lakritseista pystysuunnassa ohuita "soiroja" saat tehtyä nallelle suun. Geisha suklaakonvehdeista nenä ja silmät.

Kakku maistuu paremmalle, kun saa vaikkapa vuorokauden "muhia" jääkaapissa ennen sen tarjoilemista. :) Ja sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :D "Navaksi" nallelle voi laittaa vaikkapa kakkukynttilän.

Kommentit (0)