Vierailija

Pohja:
200 g margariinia
vajaa 4 dl sokeria
4 munaa
vajaa 3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kaakaojauhetta
3-4 dl kädenlämpöistä maitoa

1.Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää siihen munat yksitellen.
2.Yhdistä kuivat aineet.
3.Lisää kakkumassaan kuivat aineet ja maito vuorotellen. Taikina saa jäädä löysähköksi.
4.Rypistä leivinpaperi ja vuoraa sillä Ø 27 cm irtopohjavuoka. Kaada taikina siihen.
5.Paista uunin keksitasolla 175 ?C noin 50 minuuttia. Kakkupohjan kuuluu jäädä hieman kosteaksi keskeltä.

Täyte:
4 dl kuohukermaa
4 dl maitorahkaa
4 dl mustikoita
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
0,5 dl sokeria
1,5 dl löysää mustikkahilloa (itsetehtyä: 1 l mustikoita, 2dl hillosokeria ja tilkka vettä ? keitetään 30 min ja purkitetaan)

1.Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen maitorahka, sokeri, vaniljakreemijauhe ja mustikat. Voit lisätä massaan myös hieman mustikkahilloa.
2.Leikkaa jäähtynyt (mielellään yön yli jääkaapissa ollut) kakkupohja kolmeen osaan. (Kakkupohja saattaa murtua osiin, mutta se ei makua tai lopullista ulkonäköä haittaa).
3.Laita kahteen väliin mustikkahilloa, jonka päälle reilu kerros mustikkarahkaa. Nosta viimeinen kerros kakkupohjaa päälle ja päällystä vielä koko kakku kerroksella mustikkarahkaa. Voit muotoilla pintaa hieman kuperaksi ja reunoista pyöristetyksi.

Päällinen ja koristeet:
1 kg sokerimassaa

Kommentit (0)