Vierailija

Sokerikakku pohja:
6munaa
mukillinen sokeria
mukillinen vehnäjauhoja/perunajauhoja
3tl leivinjauhetta
-Laita munat lasiin ja käytä tätä määrää mittana sokerille ja jauhoille. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää seokseen jauhot siivilän läpi. (Vehnäjauhoja 70% ja perunajauhoja 30%+leivinjauhe). Paista kakku irtopohjavuoassa uunin alatasolla n.40min 175astetta.
Jaa valmis pohja 3osaan. Kostuta pohja maidolla ja lisää täytteet. Kakku on parasta jos sen kasaa pari päivää ennen tarjoilua.

Täytteet:
5dl vispikermaa
1prk rahkaa
0.5dl sokeria
3rkl vaniljakreemiä/vaniljakastikejauhetta

Täyte 1, suklaamousse:
150g tummaa suklaata
pari tippaa sitruunamehua
-Jaa ylhäällä oleva täyteseos kahtia ja lisää toiseen osaan 150g sulatettua tummaa suklaata ja pari tippaa sitruunamehua

Täyte 2, vaniljahalvamousse:
60g vaniljahalvaa murustettuna
sitruunan kuorta
-Lisää toiseen täyteseokseen vaniljahalva ja sitruunan raastettua kuorta.

Koristelu:
7dl flora vispiä vaahdotettuna
sinistä pastaväriä
suklaasta tehtyjä jalkakoristeita(piparimuotin avulla pursotettu)
kermasta pursotetut ruusut

Kommentit (0)