Vierailija

Kakkupohja:
8 kananmunaa
4dl sokeria
8dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl kiehuvaa vettä

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kiehuva vesi. Tämän jälkeen nostele varovasti taikinan joukkoon vehnäjauho/leivinjauheseos. Paista uunissa keskitasolla 175-asteessa n.45 min.

Halkaise kakku kolmeen yhtäsuureen osaan ja kostuta kerrokset rasvattomalla maidolla (n.1,5 - 2 dl per kerros) kakun kokoamisen yhteydessä.

Täyte ensimmäiseen kerrokseen:
2dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
200g vanilja tuorejuustoa
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
300g mansikoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Soseuta mansikat. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokerit ja mansikat keskenään. Puristele liivatteista liika vesi pois ja liota liivatteet n.½dl juuri kiehautettua vettä. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada se ohuena nauhana edellä mainittuun seokseen. Lopuksi sekoita joukkoon kermavaahto.

Tällä ohjeella täytettä tulee reilusti yhteen väliin, tarvittaessa pienennä tai suurenna ohjetta. Toisaalta ylimääräiset täytteet voi laittaa kulhoon ja syödä pois.

Täyte toiseen kerrokseen:
300g valkosuklaata
4dl kuohukermaa
3 kananmunaa
3 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa vähän väliä sekoittaen. Vatkaa munat suklaan joukkoon yksitellen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Jäähdytä seosta hetki ja kaada se suklaa-munaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto.

Tästä määrästä tulee myös mukavan reilu täytekerros.

Kostuta ja täytä kakkuvälit. Laita kakku yön yli jääkaappiin hyytymään.

Kuorrutus:
250g suolatonta voita
250g tomusokeria

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Päällystä kakku voikreemillä. Laita jääkaappiin.

Ota neljä valkoista marsipaani pötköä ja pehmitä/vaivaa ne isoksi palloksi. Kaulitse marsipaani tomusokeroidulla pöydällä ohueksi n. 1-2 ml paksuiseksi levyksi. Päällystä kakku ja leikkaa ylimääräiset marsipaanit kakun reunalta pois esim.pitsaleikkurin avulla.

Ota yksi sininen marsipaani pötkö ja vaalenna halutessani sinistä väriä sekoittamalla joukkoon valkoista marsipaania. Kaulitse sininen marsipaani levyksi ja ota muotilla/lasilla haluamasi kokoisia sinisiä ympyröitä kakun päälle. Saat ympyrät liimattua marsipaaniin kätevästi veden avulla.

Koristele kakku aikaisemmin tehdyllä koristeella ja nimikyltillä. Nalle tehty kaakaojauholla värjätystä valkoisesta marsipaanista. Ihonvärisen marsipaanin saa joka väriaineella tai valk/kelt/pun sekoituksesta. Kädet ja jalat kiinni vartalossa coctailtikkujen avulla. Turkki nypitty pinseteillä. Yksityiskohdat maalattu mustalla elintarvikevärillä.

Ja hyviä syntymäpäiväjuhlia!

Kommentit (0)