Vierailija

Pohja on paistettu soikiossa uunivuokassa (pit. 38, lev. 27 cm)
Leijonan kallio on paistettu samasta pohjataikinasta normiuunipellillä, pyöreä halk. n. 20 cm taikinaympyrä leivinpaperille.

Pohja juomalasitekniikalla:
8 munaa laseihin, saman verran jauhoja ja sokeria.
1. Vaahdotetaan munat ja sokeri n. 10 min.
2. Siivilöidään jauhot sekaan
Kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Varsinaista pohjaa paistetaan 175 asteessa 1 h. Leijonakalliota paistetaan n. 10 min. (ajat riippuu uuneista)

Varsinainen pohja halkaistaan kolmeen -ja pieni ympyräpohja leikataan kahteen yhtä suureen osaan.

Kakun välissä on persikka-ananas kermavaahto ja vadelmamarmeladi. Kostutus ananas-persikkaliemi+ananaslimppari.

Täyte:
5 dl vispikermaa
1 prk vaniljan makuista rahkaa
2 prk valutettua ananasmurskaa
3-4 dl valutettuja persikkakuutioita
Maun mukaan vaniljasokeria ja makeutus tomusokerilla.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljarahka.
Tarkista maku, mausta vaniljasokerilla ja makeuta tomusokerilla.
Lisää joukkoon valutetut ananasmurska ja persikkakuutiot. Säästä säilöntäliemi.

Kostutukseen tarvitaan n. 6 dl mehua. Jos ei säilöntäliemi riitä, lisää ananaslimua tarvittava määrä.
Kokoa ja kostuta kakku, laita kerrosten väliin marmeladia ja täytettä.
Päällimmäiseksi ovaalin muotoiseen kakkuun kokoa leijonan kallio kehdesta ympyrän puolikkaasta.
laita kelmu kakun päälle ja anna olla jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä vaahdota 5 dl kermaa. Värjää siitä n. puolet elintarvikevärillä siniseksi. Lopulla vaahdolla sivele kakku joen kohtaa lukuun ottamatta.

Vihreää marsipaania tarvitaan kuoreen n. 375 g ( 1,5 pötköä )
Saman verran ruskeaa sokerimassaa leijonakallioon (voi värjätä mieleisekseen.

Kauli vihreä marsipaani ja kaulinta apuna käyttäen päällystä apinan ja norsun puoli.

Päällystä samaan tapaan leijonakallio. Tee joki sinisestä kermavaahdosta.

Siisti päällisenreunoja pitsaleikkuria apuna käyttäen.

Purista ruohikkoa valkosipulipuristimen läpi (ylijäämäreunapaloista). Liimaa sitä kakunreunoihin normitomusokerikuorrutteella. Sommittele reunoille karkkeja ja kukkia haluamallasi tavalla, käyttäen tomusokerikuorrutetta liimana.

Huom!
Hahmot on tehty värjätystä sokerimassasta n. viikko aiemmin jotta ehtivät kuivaa. Lehdet ja kukat ehtivät kuivaa kyllä n. puolessa päivässä.

-Sankarille kiikarit kaulaan ja olkihattupäähän, synttärit voivat alkaa!

Kommentit (0)