Aavan 1-v kakku (78/104)

Vierailija

Aavan 1-v kakku Mansikka-sitruuna-juustokakku
Pohja:
180 g digestive-keksejä
75 g margariinia
Murskaa keksit, lisää margariini, sekoita hyvin ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Vuoan pohjan voi päällystää leivinpaperilla ensin niin kakku irtoaa paremmin.
Mansikka-sitruunatäyte:
6 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
n. 350 g mansikoita pilkottuna pieneksi pilpuksi
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, sekoita mukaan sokerit ja sitruunarahka. Purista liivate kuivaksi, liota pieneen vesitilkkaan (tai esim sitruunamehuun). Jäähdytä hetki ja lisää sekoittaen täytteeseen. Lisää viimeiseksi mansikat ja kaada seos vuokaan pohjan päälle. Laita kylmään hyytymään ainakin muutamaksi tunniksi.
Sokerikreemi kuorrutukseen
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
(ruohikkoon vihreää elintarvikeväriä ja nurmikkotylla pursotuspussiin.)
Aava-tyttö, kukkaset, hiekkalaatikko ja lelut on tehty omar-karkeista, marsipaanista ja sokerimassasta.

Kommentit (0)