Vierailija

Kakkupohja:
6 kanamunaa
saman kokoinen lasillinen sokeria
saman kokoinen lasillinen vehnäjauho/perunajauho seosta
1tl leivinjauhetta

+ 1 kpl kääretorttupohjaa,(samoilla aineilla, pienemmällä määrällä)
josta leikattu pienempikakku päälle ja täytetty samoilla täytteillä.

Kostutus:
Maitoa
vaniljasokeria

Mansikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl sokeria, maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
5 dl mansikoita soseutettuna

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mansikat

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri
ja soseutetut mansikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen
desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä
mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi
kermavaahto.

Vaniljavanukastäyte:
4 dl kuohukermaa
2 prk (á 120 g) vaniljavanukasta
½ dl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta

Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja vaniljakreemijauhe.

Kakun ja kuorrutteen välissä kreemi.

Sokerikreemi

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.

Päällinen ja koristeet sokerimassaa ja vaahtokarkkimassaa.

Kommentit (0)